drag i västerås

fia skickade sms nyss och skrev att det var drag i västerås ikväll. dr bombay spelar på slisk. fan att jag flyttade från världsmetropolen. kommer dr bombay ner till göteborg oxå? hoppas hoppas, cross my fingers.


vardagshjälte

jag delade ut post idag. det var helt okej tills kedjan hoppade av. hur längesen var det inte sen jag var tvungen att get down and dirrrty ;) aja det gick inte så bra för mig. kedje-jveln vill inte hoppa tillbaka, och inte blev det bättra av att linnés a-lagare satt och glodde sönder mig. efter en evighet (några minuter) kom en underbar liten herre fram och hjälpte mig. jag kunde ha gift mig med honom där på direkten, fan va snäll han var till skillnad från alla andra som bara gick förbi och glodde på en stackars trött brevbärarflicka på knä. den lille farbrorn var verkligen dagens vardagshjälte. l u v.

Girl power

Ur GP 27/11: Fotbollsflicka får skadestånd

För Jämo är saken klar: Det var könsdiskriminering när Toleredsskolan inte lät en flicka spela fotboll. Nu krävs kommunen på 25 000 kronor i skadestånd.

Skolan på Hisingen har en tradition: På en friluftsdag varje år före skolavslutningen går lärare och elever matcher mot varandra i volleyboll och fotboll. Så också i våras. Malin Uhlander, 16 år, ville sparka boll.
- Jag hade frågat min idrottslärare varför inga tjejer var med i laget. Han tyckte att tjejer skulle spela men förklarade att det var lite skillnad. Volleybollen var bara en lek men för att vara med i fotbollsmatchen måste man bli uttagen.
Han hänvisade till en annan idrottslärare som i sin tur hänvisade till den elev som tagit ut elevlaget och som hänvisade till en annan kille. Malin blev sur. En kvinna i lärarnas lag tyckte det var självklart att också elevlaget skulle ha tjejer och uppmuntrade henne att inte ge upp.

Just när matchen skulle börja gick Malin fram till domaren, en lärare, och propsade på att få delta.
- Han sa: "Du kan inte vara med. Tjejer ska spela volleyboll."
- Jag blev jättearg. Frustrerad. Jag hade ju verkligen försökt. Förolämpad kände jag mig också. Så dålig är jag inte och det ska inte handla om vem som är bra. Det är ju en lek.
- Jag la mig demonstrativt på gräset mitt på planen men när jag såg alla dom där jättestarka niorna komma mot mig tänkte jag att det nog inte var så bra och reste mig självmant.
När inte ens rektor satte ner foten gick Malin hem och googlade på nätet, fann Jämo och skrev sin anmälan.
För Jämo är fallet inte ett enstaka misstag. Tvärtom har det avslöjat att Toleredsskolan inte skött sitt jämställdhetsarbete. Om inte kommunen söker förlikning går Jämo till tings med sitt skadeståndskrav.
Elisabeth Jacobsson, verksamhetschef i Lundby SDF, beklagar händelsen och tycker att Malin handlat helt rätt.
- Sen lagen kom har vi jobbat med mobbning, kränkningar och trakasserier men den skolan har inte haft med könsaspekten i sin plan.


                                                                                     en tuff brud. fler såna tack!


florence and the machine


a kiss with a fist is better than none - inte så himla pk


beegee

BG. beegee. Biggie. kär lärare har många namn. han är rolig. han är sävlig. han är lite ofokuserad. han är antagligen jvligt smart.


porträtt av beegee - gjord av elin

cravings

jag har ett stort sug efter varm choklad med marshmallows. typ världens största mugg med riktig kakao (o´boy duger inte!) plus minst 12 marshmallows som pricken över i. och en kram skulle sitta fint. men allt det där får vänta tills imorgon.


ett ord

att beskriva mig själv med ett ord.
splittrad.

synonymer till splittrad: sönder, i bitar, uppdelad, delad, okoncentrerad, oskärpt.

det låter inte så fint. men sån är jag - inte så fin utan bara uppdelad/delad/okoncentrerad/oskärpt/sönder/i bitar. det känns som att små bitar av mig finns lite överallt, vissa plockar upp dom 
andra låter dom ligga 
en del stoppar en bit i fickan
andra försöker limma tilllbaka dem
men i slutändan står jag ändå här. splittrad.

ibland hittar jag ett universal lim, som håller ihop allt för en stund. sen törnar livet in i mig och återigen står jag där och velar, eller blir delad eller tappar skärpan.

just nu vet jag ingenting, eller jag vet en sak. det skulle/borde ha varit jag och inte du. eller helst ingen av oss. var det inte det vi tummade på? äldst går först var det väl?

årets första favorit

2009 - året är ungt men ändå vet jag att den här låten kommer att följa med mig en lång tid framöver. precis som little bit (lykke li) och kids (mgmt) gjorde 2008.

love is my drug



 


malawi

onödigt vetande om Malawi:
huvudstad - Lilongwe.
antal invånare - 14 mille drygt.
yta - 118 480 kvadratkilometer.
världens nionde största sjö, Malawisjön ligger på gränsen mellan Malawi och Tanzania.

nödvändiga fakta om Malawi:
ca två tredjedelar av invånarna lever på mindre än 2 dollar per dag.
landets medellivslängd är ca 46 år.
drygt 60 % kan läsa och skriva.
14 % av befolkningen är smittad av HIV/AIDS - de flesta är kvinnor.
det finns ca 2 läkare per 100 000 invånare.
kvinnan har en låg social ställning i landet och är underordnad mannen.

ibland är sverige pretty sweet. men världen är fördjävla orättvis. i veckan ska jag på ett seminarium om Malawi, det känns som att den här kursen handlar om något vettigt. vi får se en glimt av en verklighet som döljer sig bakom all statistik, allt bistånd och alla statsskulder. jag har verkligen insett att jag tillhör en minoritet, jag är en tjej som har fått möjligheten att gå i skola och lära mig läsa/skriva. jag är en tjej som tagit chansen att läsa vidare till en akademisk utbildning.  jag har tillgång till sjukvård, mat och rent vatten. jag kommer inte att behöva jobba 20 timmar i en sweatshop utan jag lever i ett hyfsat jämställt land och kan därmed hoppas på att tjäna typ 80 % av vad mina manliga kollegor kommer att göra... det är i alla fall mer än 2 dollar per dag.

pizzor,parkas,page

imorse hade någon i min korridor lagt en pizza utan för sin dörr... jag såg den aldrig med mina egna ögon men den sötaktiga odören låg kvar samt spåren efter en skurmopp avslöjade att den olycklige bor två dörrar längre ner. så hela dagen har jag inbillat mig att jag kommer att bli magsjuk.

jag har upptäckt att det nyss flyttat in en kille med orangesvart rutiga byxor (dagens fulaste outfit) mitt emot spyan. han är tydligen spansk och ville låna min internetkabel ett tag. (vilket han fick, en god gärning om dagen är bra för karmakontot)

jag har letat efter en födelsedagspresent men kom hem med en jacka till mig själv istället (troligtvis minus på karmakontot). och nu vet jag inte ens om jag vill ha den. suck.

jag har beställt klipptid för nu är jag så jvla trött på mitt hår. och jag vet inte hur jag ska ha det. risken är att jag gör en britney om jag inte får nån ordning på det snart. emma föreslog page, och jag dog lite. om jag skaffar page kommer jag ju verkligen att se ut som en soc-kärring. vill inte riktigt göra det än. jag ser så himla töntig o snäll ut i page (låg- och mellanstadiekorten är mitt starkaste bevis).

fan fan fan. frisören kommer att klippa page, för jag och frisörer går aldrig ihop. jag säger klipp inte för kort = frisören klipper kort. jag säger mitt hår är tjockt kan du tunna ur det = frisören tunnar inte ur utan klipper bara kortare. jag säger jag vill ha snedlugg = frisören klipper luggen rakt av. ja ni fattar. frisörer är ett jvla folk som inte lyssnar på sina kunder och vad kan man göra när man sitter i den där stolen och ser hur hårtesarna faller och paniken växer. bita ihop och tänka det växer ut igen. någon gång...

just ja såg en mindre bemedlad man baxa en cykel imorse vid vasaplatsen, jag ingrep inte o ingen annan heller. kände att den cyklen kunde han gott ha. den stod ju olåst o allt. så den som blev av med cykeln - skyll dig själv om du inte låser den och nu trampar en utav stadens mindre bemedlade män omkring på den (fast troligare är att han krängde den till nån för lite dricka). plusminusnoll på karmakontot, enligt mig själv...

gåshud




sverige - spanien.
gåshud
 och ganska hög puls

ibland så...

...vaknar jag bredvid en person som är fin som snus. nästan lite finare ändå. typ det finaste snuset. som när jag har något som jag tycker om att äta, då äter jag bara lite i taget. lite för att spara på det bästa som finns, lite för att smaken försvinner när jag äter goda saker alldeles för ofta. lite så är det med att vakna bredvid honom. det är ju det bästa som finns och jag försöker nog spara lite, dra ut på hela vaknagrejen för efter att man har vaknat måste man ju gå upp (jag måste iaf det för jag blir otroligt rastlös) och lämna det varma och gosiga. och jag känner ju hur underbart det är att få vakna med honom just därför att det inte händer varje dag. men idag var en sån dag då jag fick vakna bredvid min person som är som det finaste snuset. addictive.


 
"utan snus i två dagar försmäktar vi på denna ö" - Astrid

smart! och roligt!


f. u.

dagens ord får väl vara f.u. av någon anledning så har vi (mest jag) sagt det hela dagen, till allt och alla.

typ varför äter du pannkakor med glass? - f. u.
varför har du inte läst en enda uppsats? - f. u.
vi blev godkända (high five)!! - f. u.
varför måste hon fråga så dumma grejer hela tiden?! - f. u.
vad söt du är när du är trött och tjurig.... - f. u.

snippsnappslut så var uppsatskursen slut. herrejävlar vad skönt. skolfri tills på måndag, då ska jag ta mig an världsfattigdomen. som en kakbit. en stor kakbit. smaskens.

piz.

den 13:e

vissa påstår att fredagen den 13:e är en otursdag. men jag skulle vilja hålla tisdagen den 13:e som en alternativ otursdag, båda har ju siffran 13.

jag tappade min fina thékanna som jag fått av min fina thémoster i golvet imorse. sånt suger för nu måste jag skaffa en ny, och jag kan inte göra det hos min thémoster för då får hon reda på att jag i morgonvimlet tappat hennes fina i 17 bitar. en thékanna är inte hela världen när gaza bombas sönder och samman, men den är var en liten del av min morgonvärld.
näe det här med otursdagar och vidskeplighet köper jag kanske inte fullt ut, bara lite. man får se opp där ute i världen/köket.


ghetto love

har läst uppsatser så att mina ögon nästan blöder... men nu anser jag att jag är färdig. så nu ska jag pyssla (!). yep oldfashion dagispyssel, typ. jag har fått en idé och nu ska jag skrida till verket. idag ska jag välja material och färg. och sen fundera på hur i helvete jag ska lyckas med att få ihop det såsom jag vill ha det. jag har alltid storslagna drömmar gällande knepoknåp o pyssel, sen brukar inte resultatet alltid bli som i mina storslagna drömmar... ibland blir det faktiskt bättre. kan inte säga vad pysslet är, det är en hemlighet än så länge.




spinnerette 
- brody dalle's nya gäng. introt låter lite snott från BRMC's Rise or Fall.

what meets the eye


                                       i darth you
                                        weheartit

torsdag

idag har jag pratat visdomständer, bob dylan och brasilien med min tandläkare. eller iofs hon pratade ju mest men satan i gatan vad trevlig hon var! inga hål. nada. allt var fint o plånboken tackar o bockar för all idog tandborstning.

sen har jag velat dö typ hundra ggr under dagens grupparbetspass. just nu hatar jag mig själv - jag hatar mitt humör. det finns ingen som har så dåligt humör som jag. det är läskigt. usch mitt humör är lätt min sämsta del - rena rama bergochdalbanan. så jag säger blä till mig själv och hoppas på nya friska o starka tag imorgon bitti. not looking forward to it.

annars väntade världens finaste lilla lapp på mig när jag kom hem. ett vykort från världens finaste jonathan. merci mon petit ami, j'ai été très heureux.

btw hur full var anna ternheim igår på grammisgalan?!

special topics in calamity physics


En bokhora är en person som utan begränsningar eller betänkligheter omfamnar och slukar alla slags texter, helst i bokform.

Bokhora.se är en site där fem litteraturälskande kvinnor skriver om böcker, tidningar och andra texter de läser, samt om boklådor, aktuella litteraturdebatter och allt annat som har att göra med deras största intresse: att läsa världen.

Bokhora främjar det gränslösa läsandet. Vårt mål är att skapa en plattform för den förbehållslösa textdiskussionen. Vi är oberoende av allt utom det skrivna ordet.

varför används ordet hora? vill de att ordet ska få en mer positiv klang? bokhora, smaka på det. lite surt för min smak. känns som ett sätt att försöka väcka uppmärksamhet. tack emma för tipset, du är allas vår lilla bokhora...

"utomhus var luften smidig och varm som en strippa efter sitt första nummer"
-
marisha pessl


grannsämja


älskar grannsämjan som finns i mitt hus
älskar att ingen jävel kommer städa upp den där vinpavan som någon snavat ut

har f.ö. haft en sån där ögon tindrar, vinterkylan nyper i kinden, semlan värmer gott - dag
i'm lovin it!

adios amigos

nu far jag hem igen - i 1:a klass! en skön grej med västerås är att här är det någon annan som städar, tvättar o fixar frukost. jag har blivit grymt bortskämd. nu väntar skola, ansvar och framför allt jonathan. later today i'm gonna be happier than a bird with a french fry ;)  funderar på att smuggla med mig syskonens wii - men väskan väger redan alldeles för mycket...fan.


a day with you is a perfect day

två tusen nio

inga löften - jag håller dom inte ändå.

men några önskningar kanske vore på sin plats.

bara göra saker jag verkligen vill eller åtminstone göra fler saker som jag vill. att göra fler saker med hjärtat, de sakerna blir ju bäst.

vill vara modigare i år. jag ångrar ju bara saker jag inte gjort, inte de gånger jag faktiskt vågat. jag önskar att jag vågade lite mer och lite oftare. jag älskar att fyllas av den där jagklararfanallt-känslan. att känna att det inte var så svårt eller jobbigt som jag trodde, att motbevisa hela jagvågarochkaninte-tänkandet.

jag önskar att jag fick vakna bredvid dig fler morgnar. och att du vill vakna bredvid mig.


sanslöst söt video. ganska mycket mellanstadienostalgi.
lever tryckaren fortfarande på låg/mellanstadiediscon?

RSS 2.0