ma mére

morsdag. alla mammors dag.

jag kallar henne mamma. eller mamie. eller ma mére. jag kallar henne mor när hon ber mig göra något tråkigt. jag kallar henne aldrig för morsan. hon är ingen morsa, hon är en mamma. 

önskar att jag hade varit hemma hos henne och familjen idag. mallan hade till och med gjort en effort o bakat cheesecake. så himla sött och lite kors i taket men hon gjorde det ♥

i år har min mamma har funnits i hela mitt liv, och jag har funnits i precis halva hennes. pretty awesome.


go go

min kamera innehåller gogodansare i avslöjande shorts, dragqueens i underbara utstyrslar och peruker (more is more verkar gälla...) samt en fantastiskt häftig dj som var överlägsen alla andra i utstyrsel/smink. det summerar ganska bra stämningen på park lane där det hölls queerkväll. riktigt roligt. även grillningen innan var trevlig men innehöll inte lika många dragqueens/gogodansare - kanske ett tema en annan grillkväll?

borde kanske installera programmet för min kamera på datorn så att jag kan ladda upp bilder men jag orkar inte...


she bangs

guess what, jag är med:

() barn
() lugg
() prickig kjol

endast ett svar är rätt.



(nominerad i årets köttvideo)

magkänsla

just nu vet jag inte någonting. jag brukar alltid följa min magkänsla i alla val. när något inte känns rätt brukar det heller inte vara det. och just nu är det inte mycket som känns rätt. den här praktiken till exempel, jag har blivit erbjuden platsen på boendet för missbrukande män. och min magkänsla är osäker - lutar åt nejhållet. önskar att föreståndaren kunde ha svarat nån utav de 4 gånger då jag ringde i eftermiddags. hoppas hon hör av sig imorgon. vore skönt att få höra vad de säger om verksamheten, om de vill ha en liten oerfaren 22-årig flicka där ute. det gäller ju att de gillar mig också ju. jag är tveksam men samtidigt så känns det ju som att jag måste ta den här platsen för så många platser finns det ju inte. så om de vill ha mig därute så tar jag nog det. (nittio procents chans)

fan det är så typiskt mig att befinna mig mitt i en utbildning o inte vet vad jag vill jobba med sen. känns som att "alla" andra i min klass har en aning om vad de vill jobba med. men inte jag. jag är avundsjuk på alla er som visste att ni ville bli läkare, musiker eller kockar när ni var femton och verkligen fullföljer er plan. alla ni som läser utbildningar eller har jobb som ni älskar - alla ni som har hittat rätt yrkesmässigt. låter kanske som att jag inte vill bli socionom, men det vill jag men socionom är så himla brett. jag vet inte vilken målgrupp jag vill arbeta med. det finns så himla mycket.

fan vad jag saknar jessica just nu. jag behöver nån som känner mig - nån som har sett och upplevt allt det bra o dåliga hos mig.  nån som alltid står kvar och finns där.


praktik?

idag ringde min praktikfixare. hon hade kanske en plats ute i torslanda på ett boende på en lantgård för missbrukande män.

klarar jag något sånt?

too bored to die

har ett litet sug efter gnuggisar, alltså såna där fejktatueringar som man gnuggar på armen med lite vatten/diverse vätska. det här är ett typiskt infall från min sida, och jag kan sällan stå emot dem. så antagligen kommer jag bege mig ut och kirra några gnuggisar. H sa att det troligtvis finns på buttericks, men jag får alltid lite ångest när jag går in på buttericks. jag vet inte varför, men jag får en obehagskänsla. kanske är det alla peruker, masker eller skämtartiklar. usch jag skulle aldrig kunna jobba i en buttericks affär. antagligen låter både min obehagskänsla inför buttericks och gnuggisar barnsligt, men guess what, jag är barnslig. jag fick inte vara barn tillräckligt länge när det var meningen att jag skulle ingå i kategorin barn så jag tar igen det - bit by bit. och idag är jag på ett sånt där konstigt humör. sprittlig (rastlös o barnslig, fnissig o tramsig o satans jävla uttråkad).

läste om en norrman som hamnat i koma efter att ha druckit vin. vad är oddsen? såna saker får mig att tänka att det kanske var meningen att det skulle hända just honom. tänk när han stod där o valde vin, kanske köpte han just det där komavinet för att det var några kronor billigare eller för att någon hade tipsat honom om det. och nu ligger han i koma... återigen vafan är oddsen för att han skulle ta just den flaskan??

grow up!

jag måste skaffa ett nytt mailalias.

förslagen hittills är

linda_babe_87

socionom_babe@yourservice

hm. fina förslag.

my lovely dude #1


jag älskar att få somna bredvid dig för jag sover bättre då.

you may say that i'm a dreamer

jag vill nästan nypa mig i armen när jag vaknar bredvid dig. för du är så fin och jag blir så himla lycklig när jag kan krypa närmare dig och det är alldeles för bra för att vara sant. då vill jag nypa mig i armen och se om jag drömmer. men du är ingen dröm, du är väldigt på riktigt.

nu får det fanimej vara nog snart

det är mycket intressant att det mesta som jag kan googla fram kring mitt morfinpiller är olika beroendefrum där folk vill scoora mina piller. kanske kan tjäna mig en hacka?! skämt åsido det känns lite läskigt att läsa om en kille som sa att han blev glad när hans kompis fick diskbråck för då kunde han ta några piller av honom... just nu mår jag som en överkörd katt, och jag är trött, ledsen och arg för att jag inte kan jobba nu när jag verkligen måste jobba. hur fan kan något så litet ta ut en hel kropp? jag trodde att kroppen var mer motståndskraftigare än så. tänk bara på den där cyklisten som föll ner 60 meter i en ravin och överlevde. hur fan överlever man något sådant egentligen? men han överlevde och här ligger jag och mår dåligt över en liten sten i min njure/urinblåsa...


mobilkameran

jag har en fruktansvärt lazy sunday, jag är klar med allt skolarbete som ska lämnas in, yippie! jag orkar inte kolla på tv/film. jag orkar inte läsa, ringa folk eller ta tag i det här så istället surfar jag. och lär mig massa nyttigheter. och rensar min mobil. 

dagens skörd i mobilkameran: 
en regnig/blåsig/stormig dag på projektet satt vi och softade i lokalen, utanför fick en man damp på ett trasigt paraply. det var galet roligt och jag fångade lite. tills han såg mig...
 




ibland ger jag mina vänner presenter. som den här legoriddaren. man måste behålla barnet i sig.




när jag blir stor ska jag också skaffa en sån här registreringsskylt...

aussies

igår såg jag australia. den var inte alls som jag hade tänkt mig. det här förväntade jag mig innan: att nicole kidman äntligen skulle prata aussie, att det skulle vara storslagen kärlek (typ titanic, pearl harbour) och lite krig.

första timmen handlade om kofösning. sen handlade det om lite kärlek men mest mellan nicole och ett litet barn. och sen kom lite japaner. och nicole pratade societetsbrittiska. allt som allt var den ok.

men man bör se filmen för den här killens skull:

nullah äger filmen, den borde bara ha handlat om honom och hans morfar.

nullah pratade underbart och några klassiska kommentarer sades. 

i just miss you, that's all


pretend it's robinson

först tänkte jag inte alls rösta i valet till europaparlamentet. men nu ska jag nog göra det i alla fall. om jag hittar något/någon som faller mig i smaken. försöka bör man ju i alla fall. om inget passar kan jag ju ha det som argument och det låter ju bättre än "näe jag orkade inte". jag fick den här peppen när röstkortet trillade in. jag kan bara inte slänga ett röstkort, det måste användas eller åtminstone måste jag försöka använda det. det är en skyldighet.
 
och jag kan ju alltid låtsas som att det är som robinsonfinalen - lägga en röst och vinnaren får en tripp till bryssel.




ps. med mina nya tabletter får jag inte dricka alkohol, det kan ge andnöd... så jag vill bara säga f.u. till er som ska roa er med rusdrycker ikväll. jag får inte vara med. men solen skiner och det är ju alltid något =)


stones part 2

usch. inatt var det riktigt jobbigt. om inte jonathan hade sovit här hade jag nog tagit fram en kniv och skurit bort njure + sten. så illa var det. men nu har jag fixat en ny omgång morfin och nya starkare tabletter. känner mig som en junkie. och idag såg jag ut som en riktig junkie med otvättat hår, sliten blick med trötta ögon och en värkande mage. läkaren idag var underbar, det var nog ganska tydligt hur orolig jag var men hon var snäll och svarade på alla mina frågor. skönt!

min söta mamma är ganska så orolig, hon vill komma ner men det känns onödigt. det är inte direkt så att jag kommer dö av det här, det gör bara förbannat ont och jag orkar inte ha förbannat ont i två veckor - jag är alldeles för vek för det. men visst längtar jag efter min mamma, haha så vuxen är jag... ibland känns 40 mil som en hel värld bort.



stenar

jag har njursten. det gör jävligt förbannat ont. från en sekund till en annan imorse slog det till. mensvärk tänkte jag först, men ändrade mig efter 5 sekunder. mensvärk gör ont men inte så inihelvete ont. i 40 minuter hoppades jag att det skulle mattas av, sen fick jag panik och ringde mamma. efter att min panik smittats av på henne så ringde jag sjukvårdsupplysningen, tanten där sa åk in till sjukhuset. så det blev taxifärd till östra och sen ett väntande. olika slags prover och utfrågningar.

eftersom jag inte får knapra vilka tabletter som helst tog det en jävla evighet innan jag fick smärtlindring och sen sjönk jag ner i morfinparadiset. det är kul när läkaren blir irriterad på en stackars patient (mig) för att jag inte vet vilka mediciner jag tål och inte tål. det är en hel jävla bok full av mediciner som jag inte får äta och det vet den här doktorn oxå. om inte han vet vilka det är hur fan ska jag då kunna veta det? idiot. nu är jag hemma igen och hoppas att morfinparadiset håller i sig ett tag till. om två veckor (!) ska jag upp till röntgen och kolla vart stenen är. kul.

piz.

stuck in a moment

 

dom stunderna är fina. värmen från dina andetag mot mitt ansikte.
dina ögonfransar mot min kind. två nästippar nära nära.

wake up, punk

idag ska jag göra en synundersökning för glasögon vilket innebär att jag måste springa omkring halvblind idag. kul. och direkt efter ska jag iväg på ett gruppmöte/projekt. är inte så peppad. just nu är skolan jobbigt tråkig och jag hoppas att vi snabbt bara kan dela upp uppgifterna mellan oss men det lär ju inte hända, för i min grupp ska allt stötas och blötas typ tretusen gånger innan vi kommer fram till något. det är därför jag är så jvla avig mot hela grejen. att allt måste vara så omständigt. blä.

sen är det himla roligt att folk lyssnar på mig. (ironi) känns kul att jag alltid ska lyssna på alla andras problem men sen när jag vill ha någon som lyssnar på mig är det ingen som vill/orkar. känns himla bra...  känns redan mycket bättre nu när har jag fått bitcha lite. så resten av dagen ska jag lyssna på den här låten och inte lyssna på någon/något annat. piz.


i'm the boss of me

igår hade jag viktångest. i typ fem minuter sen orkade jag inte. klart jag bryr mig om hur jag ser ut (som alla andra tjejer) men jag pallar inte att fastna i hela det här anorexitänket. jag orkar inte, för jag har redan gjort hela den här viktångest grejen en gång och inte blev jag lyckligare av att vara smal. inte lycklig på det sätt som räknas, lycklig i mig själv. så igår när viktångesten kickade in skrattade jag den i ansiktet och käkade en vegoburger. och tillåter mig själv att ha tre laster.


glass


latte


pommes

sen får det räcka med onyttigheter. inte bara för viktens skull utan mer för min kosthållning och hälsas skull. fast det är gott att blanda alla tre, eller byt ut glassen mot milkshake så har du en vinnare =)

across the universe

en film med sisådär 30 beatleslåtar som tema och sjungande karaktärer. joe cocker, eddie izzard ch bono som söta biroller.  jag har lite svårt för hela musikalkonceptet. men vissa saker i filmen är galet fint gjorda. fast lite kakigt blir det.








effing awesome


Luften smakar som en jordgubbspaj en solig dag i maj
Träden står i blom  marken täcks av jungfrudom 
Och nu hänger det på varje kvist  en solskensoptimist




på repeat hela dagen.
och det enda jag tänker på är dig.

a young summers youth

för ett år sedan (typ) sprang jag på en pojke som jag inte sett på ett tag. sen kom valborg och jag skickade ett vinindränktsms till den pojken (som jag tänkt på hela kvällen). kommer inte ihåg vad det stod men typ nåt om att han var fin.

igår höll jag den pojkens hand och pussade på honom medan cortégen gled förbi honom, mig och lilla H. tänk om jag vetat det för ett år sedan.


RSS 2.0