bergslagens brukspojkar



Bruket kommer från Fagersta, samma lilla byhåla som Hivespojkarna växte upp i. kan inte bli annat än bra.

kärleksdepå

helgen har varit en enda lång kärleksdepå. den har spenderats tillsammans med J. vi har lagat och ätit gott, pussats och varit på små äventyr. 

vi besökte Gunneboslott i lördags, ett sommarslott i det finare slaget. det var riktigt mysigt och vackert där. jag åker gärna dit igen för mysig picknick i det gröna.

idag har vi vandrat omkring i majorna på megaloppisen som ägde rum där. otroligt mycket människor som hade slagit upp sina bord och sålde allt möjligt. det var välbesökt men ändå lugn stämning, ett fint initiativ i en fin stadsdel. vi hittade inget materiellt men däremot en fantastisk liten undangömd oas.

sen följde brunch på incontro. deras buffé är otroligt god och vi blev rejält mätta och belåtna. helgen har varit underbar, ett väldigt fint och långt hejdå. snart far J iväg och vi återses i västerås om 11 dagar (ca 262 timmar). jag längtar redan tills dess.

better and better



snart är det helg och den ska tillbringas tillsammans med J.
kan inte bli bättre.

yeah!

I'M SOOO GOING TO WAY OUT WEST!!!!

Iggy Pop & the Stooges kommer
Nicke från Hellacopters (RIP) med sitt nya band kommer
M.I.A kommer
Lykke Li kommer

jag behöver inte fler anledningar.
Jag MÅSTE uppleva detta.
Jag SKA uppleva detta.

on the roll

den senaste tiden har jag haft ett visst flyt (med risk för att dra över mig ett berg av otur nu när det finns på pränt) vilket min lilla mamie påpekat. jag har tillsammans med V lyckats med bedriften att få VG på uppsatsen vilket är smått osannolikt och otroligt roligt. sen lyckades jag charma (ja eller nåt i den stilen) till mig ett sommarvikariat. ett socionomvikariat - jippie-ka-yay! dock vet jag inte riktigt strukturen kring detta vikariat men jag kirrade det så alltså kan jag inte vara helt hopplös.

så med dessa två bedrifter i bagaget ska jag idag klippa mig. och mina klippningar brukar ge blandade resultat. jag hoppas därför på ett bra resultat idag och att frisörsfolket ska visa lite godhet.

annars så håller jag en tumme och slänger iväg en tanke till J som gör sin tv-inspelningsdebut idag. wiiiiiiie! typ så känner jag i nyfikenhet och beundran. bloggpussar till honom.

att sakna och att slippa sakna

allt som oftast tycker jag att jag saknar J. men det är nog bara för att jag vill vara med honom jämt medan verkligheten inte riktigt ser ut så. igår kändes det som om jag skulle gå sönder om jag inte fick träffa honom. jag känner så ibland och oftast brukar jag inte göra något åt det. men igår tog jag tag i saknaden och styrde upp en middagsdejt på smultronstället med stans godaste tortellini.

jag kände att jag behövde det. att vi behövde det som par. och det var lyckat och såg någon en väldans glad flicka igår på linnégatan så var det jag. för jag fick gå hand i hand med J och vara mätt och lycklig och skratta. jag får passa på att boosta upp mig med lycka innan J åker så att jag har ett lyckoförråd att ta av.


min hjärna har tagit sommarlov

och den är redan i västerås.

topp tre i sommarpepp är:





swedes are the best


solsken, meloner och kvinnlighet



jippie det är sommar!
lördagen bjöd på göteborgsvarv i slottsskogen. Jag, H och hennes kompis S satt strax innan mål i solskenet och beundrade dessa tappra människor som i hettan tog sig hela varvet runt. all ära till dom! tyvärr såg vi flertalet människor som bokstavligen föll ihop av utmattning i värmen. det var läskigt och jag tycker hemskt synd om dem.

förutom detta var det trevligt och vi åt melon, vindruvor och nötter och fick färg. som pricken över i unnade vi oss lejonet & björnen på vägen hem. väl hemma fortsatte kvällen med film och hemmagjord pizza som var ytterst välgjord av oss tre :)

idag har jag fortsatt mitt utomhusliv och förenat studier med solning. dock fick mina boobies vila idag, dom var rejält tagna av solen igår... fick dessutom en rolig kommentar av en kille igår när jag handlade frukt. han sa "jag blir så glad när jag ser dig, du utstrålar kvinnlighet." hahaha, jag rodnade nog lite, sa tack och gick vidare.

det va la det. hoppas på fortsatt fint väder i veckan, så att man kan fortsätta njuta av glad musik.

när jag är trött så älskar jag:

NPSH (natalie portman's shaved head)

titta, älska och njut.



have a nice weekend

soulmate

imorse under kamningen (sortera upp brev i ändlöst antal fack) så lyssnades det på någon lokal radiokanal och dagens gäst var patrik sjöberg. han är min soulmate. musikmässigt. i alla fall efter imorse.

han hade tydligen valt musiken till programmet och det första han snackar om är hur bra han tycker att New York Dolls är. och jag dör lite. för det hade jag aldrig trott om sjöberg. och sen snackade han lite om hur grym johnny thunders var på gitarr och jag forsätter att förvånas och glädjas. och slutligen precis innan brevbärarnas morgongympa drar igång så spelas "en utav världens bästa låtar" enligt sjöberg. och jag kan bara hålla med. johnny thunders - you can't put your arms around a memory.

plus att vi båda två tycker att den där stefan holm är lite töntig. patrik om det inte vore för ditt fula långa hår, knarket och din ålder så hade jag kunnat gifta mig med dig imorse. bara för en låt. jag är så himla lätt ibland.

middagstips

vore inte livet så mycket härligare om man bara kunde leva på kanelbullar med mjölk? jo!

min mamma ringde och frågade mig vad jag gjorde. jag svarade att jag åt middag, typ. dumt svarat för då kommer följdfrågan "jaha vad äter du för något då". kanelbulle duger liksom inte till svar så jag sa köttfärssås. och för att det inte ska vara en lögn så snodde jag ihop lite tomatpuré med köttfärs och grädde. dagens middag alltså: köttfärssås med sallad och kanelbulle till förrätt ;)

snart åker jag hem till mamma för att bli gödd. nackdelen med att flytta hemifrån är att ingen annan lagar maten åt dig. sånt ger mig hemlängtan.

make it work

denna vecka blir det bara en skoldag för mig, och den dagen var idag. tisdag och fredag ängas åt brevbäring. på onsdag och torsdag ska jag provjobba ett dagpass och ett kvällspass på ett boende ute på hisingen. roligt att jag kom ett snäpp vidare från intervjun. lite tufft dock att kvällspasset på torsdag slutar 22.15 och att jag ska upp vid halv sex på fredag. men det får gå. make it work!


paret ädel

gårdagen innehöll hundratals brev och trappsteg. och trötthet. därför var det fint att få önska "mat som mättar" i ett sms och sedan bjudas på världens godaste hamburgare med ädelost och mozzarella och guacamole. vår nya grej verkar vara ädelost, och det passar mig finfint. det passar både till middag och frukost.

du är så himla fin. och du är viktig.

3xL



i love you because you make me feel alive and you make me laugh.
all the time.


socks

usch regnet öser ner utanför. så jag ger ett glädjetips med några favoriter från happy socks. a happy foot makes a happy mind (eller nåt).





i love waking up next to you

den här veckan har gått så sanslöst fort. och den har gått bra. lyckliga lilla jag har blivit bortskämd med mycket jonathan-tid vilket har varit alldeles underbart. att få somna bredvid den jag älskar är bland det finaste jag vet. det är så himla härligt att vara tillsammans med J, jag tröttnar aldrig på det och hittills verkar han stå ut med mig också;)


nervösa veckan

måndag: träffade V imorse oh vi gjorde upp en opponeringsplan. nervösstatus = inte så mycket. sen i eftermiddag ska jag på arbetsintervju. nervösstatus = ojojoj både spännande, kul och väldans nervöst.

tisdag: eventuellt brevbärarjobb. inte så nervöst alls. träffa jonathan - inte nervöst, snarare förväntansfullt och lite pirrigt. jag behöver pussar och kramar ;)

onsdag: vi ska opponera på en annan uppsats. nervösstatus = det är nervöst. känns som att vi mest har kritik och inte så mycket positivt vilken blir en utmaning. vi ska försöka ha en snäll approach, ställa frågor osv. men det känns mest nervöst för att det är vi som ska hålla i strukturen.

torsdag: några ska opponera på vår uppsats. nervösstatus= inte lika nervöst som när vi ska opponera på onsdagen - för gjort är gjort liksom. hoppas på värdefulla synpunkter och att vi blir godkända.

fredag: lyssna på oppositioner vilket inte alls är nervöst, förhoppningsvis bara intressant och roligt.

mitt bästa bota-nervositeten-trick är andning. ta kontroll över andningen - för mig gör det en stor skillnad. även att tänka på någon annan situation där jag var nervös brukar göra mig lugnare för det har alltid funnits någon gång då nervositeten varit värre. plus att tänka positivt, jag har klarat av värre saker och situationer.

piz lovers and haters

sthlm kan också!

skön tjejduo vars sångerska har en härlig röst. fin sommarhängsmusik. jag tänker på cyklar, filtar och saltstänk.




JJ

det här är vårens låt enligt mig.

RSS 2.0