vad fan är meningen?

vad fan är meningen med att börja smälla smällare/raketer dagen innan nyårsafton, eller som i förmiddags - då några småungar smällde smällare vid 12? vad är meningen? att skrämma livet ur mig? i så fall lyckades dom, bravo! annars känns det rätt så ovärt, snacka om att elda upp pengar.

pratade med helena nyss, vi kom överens om att fira nästa nyår i new york. låter hur bra som helst i mina öron. fast jag kan tänka mig london eller paris också. jag är inte kräsen.


shopaholic

igår drog jag, mamie, syster och bror iväg till en liten avlägsen by där dom har märkesutförsäljning. resan tog 1,5 timme men det kändes som fem... lillebror som egentligen inte alls ville följa med shoppade mest - som vanligt! jag fyndade en skjortklänning och en t-shirt i herrmodell som på mig används som klänning/tunika. unisex kallas det visst. på radion i bilen spelade dom bara idol-erik och europe. endast. på ALLA kanaler. blä.

imorse väckte Malla mig och vi åkte in på rean. där tog shoppingdjävluen tag i mig, rejält. så nu är jag ägare av två par skor - väldans fina och ytterligare t-shirt klänningar och cardigans. plus ett par fina brallor som gled på fastän jag mumsat god julmat. sånt gillar jag.

jag lyckades även kirra en gratislunch, vilket var pricken över i. gratis är gott ;)

frågan är bara hur alla mina nya saker ska få plats och hur jag ska lyckas få med mig symaskinen hem... hm, ett senare problem helt enkelt. min styvpappa tror inte att tåget ens kommer att gå på måndag. har jag otur får jag aldrig se J igen och det vore en KATASTROF. saknar honom vansinnigt mycket.

ikväll blir det wii and drinks. piz.

   


strålande juuuul

haha det här var verkligen julaftonen som dog...

först trevlig middag (jag var superhungrig som vanligt, jag hatar att gå och vänta på att få äta när det faktiskt finns mat - jag var lite gnällig). men tillslut fick jag frossa i tre olika sorters lax ;)

eller förresten innan middagen lyckades vi missa svt-värdens lilla jultal och tomtens julverkstad så kalle-tittandet la vi ner för styvpappan kollade på en dålig hollywood julfilm som slutade 15.15 och sen kom min lilla mamma och ville kolla på anna anka. hm något dog där.

efter maten var det julklapps utdelning - det var nice. jag fick bland annat en symaskin (!!!). min mamma gör något sånt varje år, jag får något superdyrt som jag inte alls önskat mig egentligen, förra året var det en digitalkamera. men tack! nu ska jag börja sy saker, ja banne mig det ska jag! och sen fick jag en liten låda med fina saker av underbara J, lovar en superfrukost nu och sen kan vi ha intellektuella litterära samtal. känner att vårt förhållande kommer att lyfta några snäpp. love ya.

sen skulle familjen samlas kring ett sällskapsspel - efter tio minuter gav vi upp. för komplicerat och invecklat, passar inte min familj alls. efter det skingrades alla - pojkarna spelade shoot'em up spel, tjejerna spelade buzz på engelska tills jag krossade mitt motstånd som klagade på språkbarriären. vi letade sen efter en film på alla hundra kanaler som finns men inte en enda kom vi överens om att se så nu har jag gett upp. pojkarna valde att pulsa några kilometer i snö för att ta sig till kyrkan, vi mindre religiösa flickor slappar i vardagsrummet och planerar lördagens shoppingtripp.

merry christ-my-ass.




dopparedan

klockan är lite efter 13 och jag har nyss klivit ur duschen, resten av familjen har nyss lämnat  soffan efter att ha tittat på robert gustafsson. tomten hade varit här igår kväll för imorse låg ett paket och väntade på mig - gött att tomten fortfarande ger en morgonjulklapp fastän jag är 22 år. tack tomten!

imorse har mamma bakat mjuk pepparkaka och jag har fixat knäck och brulépudding - så efter detta julstök tog vi en siesta men nu är det dags att ta tag i julaftonen på riktigt. vid 17 kommer gästerna (fästmannen och farfar'n) och vid 19-20 tiden väntar paketöppning. min lillebror är oerhört rastlös och spelar mest fifa, ingen hjälp från honom alltså. alldeles för bortskämd är min lillebror.

tråkigt att det än så länge inte känns som julafton, jag vill ha tillbaka den underbara förväntansfulla känslan som jag hade när jag var yngre...

knäck käck!

idag har vi varit på ikea - det var jättemycket folk ute på parkeringen så jag fick lite panik men det var kanske tio personer (okej några fler men inte många) inne på ikea så det var lugnt. sen skulle vi julhandla det sista, typ choklad och brulépudding - mums! återigen supermycket folk ute på parkeringen som nästan slogs (dom skrek och pekade fula fingrar mot varandra) om parkeringarna. men det var ändå jättelite folk inne i mataffären, alla var antagligen ute och fightades ute på parkeringen. jävla julhetsare!

min coola lillasyster som övningskör som en gud klarade pärsen och fickparkerade som om hon kört bil hela sitt liv. jag är stolt över henne, hon ska få köra mig hela tiden när hon tagit körkort.

väl hemma har vi gjort knäck som blev superbra så imorgon ska vi göra ännu mer (några åts tydligen upp ikväll...). jag är ansvarig för desserten, brulépudding, det är en tung börda att bära men jag ska kirra puddingen ;)

nu väntar wii-träning, jag ska bli bäst på mariocart.

piz

v-city

efter 50 minuters väntan kunde tåget äntligen rulla ut från gbg. skönt att de fixade nya bromsar, hart hört att såna är bra när man åker i diverse fordon. tåg är verkligen segt - helda dagen har dom ropat ut diverse meddelande om tåg som varit försenade/spårat ur etc. en konduktör blev rejält utskäldd av en ilsken klimakterietant, stackars konduktören hon ju inte direkt göra något åt eländet.

väl hemma väntade traditionell julpizza/kebab. imorgon ska det riktiga julstöket dra igång. tur att min syster finns! hon är grym på sånt. idag bjöd hon på världens godaste franska våfflor-kakor, mums!

nu väntar wii, har längtat efter allt det sociala som ingår i familjeliv. lovin it!

världens längsta måndag

kändes det som idag. klockan blev aldrig fyra, det tog en halv evighet tills praktikdagen var över och mitt mini-jullov kunde ta vid. jag hatar att gå omkring och vänta, blir alldeles för rastlös. precis innan jag gick hörde jag en tråkig sak, det la lite sorti över julen och om det är sant så värker mitt hjärta lite extra. vissa personer som jag mött under min praktik tid har verkligen kommit mig nära, dom har påverkat mig lite mer. jag har nog blivit präglad av min praktik och personerna där mer än jag trodde. men nu ska jag vila hjärnan lite från allt det där. min handledare betonar att mellan 8-16 så jobbar vi och endast då. 16.01 kan vi inte göra mer utan får fortsätta nästa arbetspass. det är verkligen svårt att arbeta med sig själv som ett verktyg.

men imorgon vid den här tiden gosar jag med någon hund och det längtar jag efter!
och då kan jag få börja sakna J på riktigt, för saknaden känns ännu mer när vi inte befinner oss i samma stad.

kommer nog somna tidigt ikväll, sov himla dåligt inatt, knappt alls. då saknar man en varm och gosig person att krypa tätt intill. jag vill sova med dig varje natt.



du tänker högt och viftar armar!

så jävla bra!




klappjakt

om tre dagar tar jag tåget hem till västerås och lämnar mitt andra hem göteborg för lite julfirande, kärlek, hundar och mys.

idag har jag hängt med J och vi har bytt julklappar, sånt är spännande för jag är så himla nyfiken ;)

skönt att få säga hej då till honom utan stress. känns jättejobbigt att lämna honom, det gör det alltid. men desto bättre brukar det ju kännas när vi ses igen. längtar redan tills nästa gång som jag får hålla om honom.

för övrigt anser jag att p3 alltid borde spela så varierad musik som nu under musikhjälpen. och timbuktu borde höras mer i radio.


lucky

något utav det bästa med att ha kärlek i sitt liv är när man kommer hem efter en otroligt lång dag, helt mör i kropp och hjärna, trött och sliten, känner sig som en stelfrusen överkörd katt och hittar en liten lovenote på kylskåpet. då sprider sig en värme (typ som smält choklad) i hjärtat. och det enda jag kan tänka på är

fan vilken otrolig tur jag har som har dig i mitt liv.


trodde att folk slutat skicka julkort

posten har gett mig en löneförhöjning med 5 pix. nice. så nu drar jag in 105 pix/timmen. kan ju säga att om jag fick 1 krona för varje julkort jag sorterat idag hade jag inte behövt jobba på ett bra tag. då hade jag haft en grym timlön. men min nuvarande timlön är helt ok med tanke på att det inte ens är jobbigt, bara lite långtråkigt.

en av tjejerna som sorterar med mig klagade över sin dag, hon vaknade vid nio (jag har redan varit uppe i en tre timmar) vid 11 hade hon sånglektion och sen lunch för att sen vid klockan ett ha typ engelska (hon går på gymnasiet - hon betalar inte ens hyra) och vid tre börjar sorteringen så hon missar sin eftermiddagsfika, stackars stackars. när hon står och säger detta tänker jag bara fyfan det där är ingenting mot min dag din nucka fast det säger jag inte utan jag ler bara lite och hoppas att hon sätter sin choklad i halsen.

i övrigt händer inget i mitt liv eftersom jag bara pendlar mellan lägenheten/praktiken/postkontoret.
jo förresten jag har teamat ihop mig med min minijonathandocka. köpte den på HDK-julmarknaden och den är sanslöst lik J. den väntar på mig varje kväll och sitter bredvid mig i soffan. typ som att ha sällskap av ett husdjur.

imorgon väntar det första ljuset i tunneln, lite kvalitetstid med J. längtar otroligt mycket tills dess.


jevla plasta skit

helvetes jävla skitsak satans alla små djävlar fanoxå jag hatar HATAR dig jävla hittepåjävel jaaag blir gaaaaaaaaalen jag får damp jävla dampmaskin fuck jävlar i helvete fyfan sånt jävla skit idioti faaan

typ så går snacket med min dator. som jag hatar förövrigt. och jag hatar datanörden som inte kan hjälpa mig. nej jag kan inte ett skit om datorer, som med alla tekniksaker vill jag bara att dom ska fungera när jag använder dom. men nej, tydligen är min dator full av skit som jag inte ens vet var den kommer ifrån. och nej jag vet inte hur man tar bort allt så helst önskar jag att lösningen var att jag slängde datorn i golvet och sen fungerar den som smort igen. fast jag tror inte riktigt på den lösningen men just nu skulle det vara skönt att få ta ut min ilska fysiskt.

helvete är förövrigt min favorit svordom. eller fan. tre små bokstäver som fångar allt. nu s k i t e r  jag i det här eftersom datanörden inte kan hjälpa mig på ett pedagogiskt sätt. jag får spader på honom med. datadjävul.


working 8-19, what a way to make a living

igår somnade jag trött och lycklig. den känslan har hållt i sig hela dagen.

plus att jag äntligen ska få ut min lön från posten. tre månader för sent men just nu orkar jag inte bry mig om det. det viktiga är att pengarna kommer.

har börjat inse vilken mardrömsvecka jag har framför mig nästa vecka. 08.00-15.00 är jag på praktiken. 16.00-19.00 ska jag sortera brev. jag kommer att vara ett skal när veckan är över. ett trött litet skal. vad gör inte en fattig liten student för lite extra pengar...


desto mer ska jag njuta i helgen. njuta av lussebullar, sovmorgon, kärlek och julmarknad. gött så.


boobies

dagens tips för större bröst - bli gravid eller börja äta kött efter att du levt som vegetarian ett tag.

tydligen så har mina bröst blivit större eftersom tre personer idag kommenterat att de har växt. kanske har gud besvarat mina tonårsböner om större bröst eller så har mina bröst tidigare varit väldans små och nu väckt uppmärksamhet i min umgängeskrets. fast personligen tror jag att min köttdiet kanske har gett dom en liten boost men framförallt så kan en urringning ge ett intryck av att saker och ting är större än vad de egentligen är.

anyway så jag återigen lärt mig att om man vill få uppmärksamhet i den här världen får man visa lite hud ;)
krasst men tyvärr sant.

i övrigt vill jag rekommendera espresso house och deras tomtelatte - latte med vispgrädde och kardemumma (kardemumman kan med fördel bytas ut mot choklad eller kanel). himlans gott. från och med nu vill jag ha min latte med vispgrädde.


passion pit

tre anledningar till varför jag inte vill sova ensam

1. det är himlans kallt att sova ensam i min lägenhet vintertid. alltså måste jag sova med två täcken/alt. täcke + filt. mycket bättre med en annan persons kroppsvärme som värmekälla.

2. jag somnar mycket lättare när någon ligger nära. glider in i sömnen på ett behagligare sätt. uttrycket att sova som ett barn är passande i sammanhanget. 

3. att vakna och starta dagen tillsammans med en annan person gör morgonproceduren mycket roligare och innehållsrikare.  

no girl is an island.


J is for joy

igår hittade J och jag på ett nytt uttryck, christ-my-ass vilket troligtvis är ursprungsbetydelsen för christmas ;)

på flera bloggar har man lagt ut önskelistor till jul. jag önskar mig bara en sak.
det kommer sig bäst till uttryck i följande låtfras: "all I want for christmas is you". helst vill jag se J i ett par tomtekallingar i samma modell som Tilde flashade i tv4:s nyhetsmorgon. galet snyggt hade det varit.

i övrigt så har jag börjat älska doften av pannkakor, det betyder nämligen (oftast) att J är i närheten. lovin' it.



if i die now i am so glad i've met you


äntligen handboll!

imorgon börjar handbolls-vm för damer, sverige vs. kongo. den matchen ska jag passa på att se. får se om jag ser söndagens match - det beror på om J har börjat sitt jobb då eller inte. han är inte särskilt sportintresserad, jag tror att han skulle gå med på att titta mest för min skull. han är alldeles för snäll ibland, maybe he´s scared of me...


vintertid

jag som klagade på att det inte var någon vinterstämning den 1:a december fick svar på tal redan dagen efter. jäklar vad kallt det var på onsdagsmorgonen när jag gick till praktiken, flera minusgrader. vad kom den köldknäppen ifrån? och imorse var det frostigt och lite vitt när jag begav mig ut. äntligen lite vinter. och rosiga kinder. 

julmiddagen igår var soft. allt är så himla avslappnat inom den organisation jag praktiserar hos. riktigt skönt att allt inte behöver vara så pretentiöst. maten var himla god även om julbord kändes lite väl tidigt. men gratis är gott, eller hur?

nu väntar en kopp vintersaga (jag ska börja satsa på säsongsinspirerade théer) och HIMYM. jag älskar barney, he´s AWE - wait for it - SOME!

breaking it up

min topp tre över värsta dumpningar (utan inbördes ordning):

via msn. alltså han var jävligt feg och vi hade varit tillsammans i en halv evighet mätt i tonårstid. och han gjorde slut via msn. härligt.

via telefon. jo ovanstående ringde upp efter att jag loggat ut från msn. för att göra dumpningen mer korrekt. erhm. och sen ångrade han sig men det är en annan historia.

via kobajs... alltså när jag kastade kobajs på en kille för att jag inte ville vara ihop med honom längre. jag var typ nio och var feg och vågade inte säga det till honom. han blev arg och ville inte "ha chans" på mig längre = mission accomplished.

varför denna lista?

jo i natt drömde jag att J hittade en ny, en elin med en protesarm i en annan hudnyans än hennes riktiga (rolig kuriosa). jag ser det här som ett tecken på min utbytbarhet. eller så går jag igenom en liten kris. 
men kanske kan jag muta J med en julklapp för att han ska fortsätta pussa på enbart mig?

1:a december

nu har veckan verkligen kickat igång. praktikveckans två första dagar har hittills bjudit på diverse utmaningar. och det bästa med det är att dagarna går galet fort - snart är det fredag!

jag har hunnit träffa J vilket var galet efterlängtat. (och ja, jag vet inte hur jag ska stå ut under julen med att vara utan honom).

imorgon ska jag på julbord/fest med praktiken, håller på att välja ut en klänning. dock blir det enda juliga ett par vinröda strumpbyxor för nästan allt jag äger är svart. fast vinrött räknas kanske inte som julfärg? annars är jag inte så värst peppad på julbord men det hinner förhoppningsvis ändra sig.

ps. det är svårt att förstå att det är 1:a december idag, så pass fint väder att jag har glidit omkring utan jacka vid utomhusvistelser. ingen decemberkänsla alls faktiskt. men så länge solen skiner har vi glada miner ;)




This is how it works
You're young until you're not
You love until you don't
You try until you can't
You laugh until you cry
You cry until you laugh
And everyone must breathe
Until their dying breath


RSS 2.0