döh! va göru?!

gotta love västmanländska! bara här kan man få ett äkta döh va görrruuuu?

det här gör jag eller jag gör inget för jag ÄR snarare helt jvla uppskrämd. tittade på barnhemmet tidigare ikväll, jag är lite hjärtathopparövertreslagnärvindenvinerutanförfönstret-rädd... och nu så har jag att välja mellan att sova själv i ett avlägset rum i ett alldeles för stort hus eller att trippa ner för trappen o kolla på amerikansk erotik tillsammans med elvis... hm får se vad det blir.

varför gör jag jämt sånt här - tittar på filmer som andra beskriver som det läskigaste dom sett (så läskig var den inte, jag har sett värre) och passar på att se den när jag måste sova själv. dumt dumt dumt. men imorgon har jag sällskap kvällen/natten lång - hopefully. ha det bäst på nyår. piz




bowlin' for my talent

så nu har jag sällat mig till reamonstren. japp åtskilliga timmar har ägnats åt materialism så nu får det räcka. eller vem försöker jag lura? imorgon ska dryck inhandlas fast det är kanske mer njutning än materialism?

det har spelats en jvla massa bowling det senaste. igår var det the real deal med bana ränna o öl. jag blev ganska rund under fötterna men lyckades med både strike o spärr/spare (hur det nu ska vara). idag så var det wii-bowling. inte för att skryta men jag är riktigt bra på det. kanske har jag äntligen upptäckt min dolda talang. har sökt den länge nu. vissa kan sjunga (inte jag) vissa kan måla (inte jag) vissa kan jonglera (inte jag) and so on.

har rumlat runt lite i snön med elvis. jag är kär i honom. han är underbar, han har allt - han sover länge (hela dan om han får), han blir alltid glad när man kommer (även om jag bara varit borta i en minut i rummet bredvid), han skäller på dig när du tar hans plats i soffan = han är kanske världens mest bortskämda lilla hund men ändå helt underbar. han är otroligt kaxig för att vara så liten.


king of the castle


förgätmigej

ibland så fastnar textrader i mitt huvud och jag blir aldrig av med dom. vissa som jag känner är jättebra på att komma ihåg citat o såna saker. jag kommer ihåg textrader som jag kastar ut till folk lite då och då. orden ekar som ett mantra inom mig. textraderna poppar upp i mig när jag är nervös, glad eller peppad. eller så håller de mig vaken om nätterna. som den här: "what if you should decide that you don't want me there by your side". i snart en månad har jag somnat till coldplays ord. inte världens mest upplyftande mening. varför kan jag inte somna till "good girls are happy and satisfied, I won't stop asking until I die" eller "butterflies and zebras and moonbeams and fairy tales that's all she ever thinks about, riding with the wind" ?




så långt borta men ändå så nära.
förgätmigej.

sista minuten - that's me

snart bara en dag kvar, lite stress kvar, en klapp kvar. vad hände med snön? jag minns jular med meterhög snö. jag minns mornar med solgnistrande snö. jag minns ljudet av knäckebrödsknarr under skosulorna. jag vill inte bara minnas jag vill uppleva. livet är till för att upplevas - inte bara minnas. bara för att jag inte har det vill jag ha minus 15 och andedräktsrök.

jonathan har namnsdag btw. här är en annan jonathan. låter lite mauro som någon upplyste mig om...



ses i city imorgon, ska vi säga strax innan kaoset?! piz.

julengagemang

det har snöat här ikväll, yippie!

hittills har det har spelats spel (mitt lag vann flest gånger), det har ätits en massa onyttigheter (och druckits), min stora lillebror och jag har tittat på dråplig b-betonad hajfilm med världens roligaste/mest uttråkade statist ,så nu drömmer jag om hajar och annat otäckt... jag har gosat med sötaste hundarna och julen har inte ens satt igång - vi har bara smygstartat lite.

adjöken adjö gbg

om ca 6 timmar är jag hemma. helt galet! hela hösten har jag längtat, bockat av dagar veckor månader - och nu beger jag mig äntligen hemåt. idag känns det grymt skönt att lämna göteborg för det regnar och blåser halvstorm här. Jonathan är påväg till värme och sol, kommer att sakna honom grymt mycket nu. vi ses inte förrän om 2 veckor men jag tror att dom här dagarna kommer att gå snabbt - så mycket som ska göras, ses och upplevas. träffade Helena igår efter en hel hösts frånvaro, vi åt godaste tagliatellen med pesto och det var jättekul att få prata med henne face to face. tack för den fina muggen - från och med nu är det bad ass som gäller!

nope nu ska jag ta mitt tunga pick och pack o dra mig mot tåget. kommer att sakna några av er - resten får jag ju äntligen hänga med!



för att introt är grymt pepp!

nyanser, detaljer o annat världsviktigt

orkar inte. orkar inte. orkar inte bry mig om vilken färg på lipgloss som bäst matchar din nyårsklänning. jag skiter i raspberry blossom. jag skiter i fuschia fantasy. jag skiter i alla jvla nyanser av rosa. jag orkar inte vara autistiskt intresserad av lipgloss färger. just nu är det inte viktigt.

jag orkar heller inte med att rabbla 37 olika strumpbyxenyanser. tjejer är autistiskt intresserade av nyanser, detaljer och annat världsviktigt men just nu har jag tappat min tjejhormon som styr mitt autistiska beteende. har inte tid för det just nu. det finns typ 20 andra saker i mitt liv som är viktigare. kom igen i mellandagarna. då ska jag sälla mig till alla andra autisthysteriska flickor som letar efter rätt nyans på bh-bandet, den rätta formen på hårbandsrosetten eller den rätta gulddetaljen på örhänget som ingen ändå kommer att bry sig om. för vi kommer ändå vara packade som svennar på sunny beach v. 29.

efter typ en timme kommer jag ändå inte bry mig om att det mesta av mitt raspberry blossom lipgloss sitter på mitt drinkglas. jag är inte en sån tjej som orkar bry sig. jag orkar inte vara superfixad HELA tiden, jag funkar inte så. jag är för lat och bekväm. jag nöjer mig men en schysst klänning, lite grund make och en vinare. then i'm good to go. typ. den enda personen vars åsikt jag bryr mig om gällande mitt utseende kommer ändå inte vara där. och han har ju ändå sett mig när jag har mina mindre vackra stunder - morgonfrissan är inte den hetaste på mig =)

så snälla, sluta ring och be mig välja mellan alla möjliga/omöjliga nyanser av rosa, sluta ring och be om min åsikt gällande strumpbyxans vara eller icke-vara. fråga någon annan. jag orkar inte vara autistiskt intresserad av alla utseendemässiga ting. just nu är jag snarare autisttjej gällande min uppsats. fråga mig om den istället.

piz.



musikhjälpen 80's edition

helena är tillbaka i sverige sen några timmar, hoppas att hennes överraskning gick bra. skönt att hon är hemma igen, har saknat henne hemskt mycket!



and there won't be snow in Africa this christmas time - snöar det ofta annars eller?

ljuva åttiotal! vet inte vad som är bäst; frisyrerna, modet eller den söta tron på att musik kan förändra världen. den är iaf lätt topp tre på min lista över favorit julsånger. synd bara att tjejerna + de mörkhyade inte får vara med förrän feed the world-refrängen kommer.
it's a white man's world.

the magic adventures of little tommy badger

idag skrattar jag åt det här.

den här är också rolig som fan.

vem sa att ur inte var roligt?


ma mère

min mamma är bäst, idag har hon kirrat en nyårsklänning till mig - love you like a fat kid loves cake and a whole lot more! hon är bäst annars också men lite extra kärlek till henne idag♥


gonna make my momma so proud

cutest things

det här kortet fick jag av sara o ea, känns väldigt homemade och så himla sött. men jag vet int riktigt vad det föreställer, känns som ett fabeldjur, typ en tomtemask eller en avlång julflodhäst eller något från pettson o findus... men fint är det!

merci beaucoup ♥

o här är mitt enda julpynt som lever mycket farligt. huvudet är ju redan förlorat... stackars tomten - i'm gonna eat you bit by bit and enjpy it  =)

från o med nu ska jag bara införskaffa ätbart pynt

senare idag får jag äntligen träffa min cutest thing, eller sak o sak han är ju snarare the cutest boy ;)

Mr Nurse

Jag: så vad gör du, jobbar eller pluggar du?
Han: jag är sjuksköterska, har jobbat ett tag.
(här börjar jag fnissa, drar ner några klunkar cider i lungorna och får akut andnöd men Mr Nurse bryr sig inte utan blir tydligen offended för han tror att jag fnissar åt att han är sjuksköterska. vilket jag iofs gör, men vafan give me a break. killen har hela kvällen försökt framstå som en macho kille med oversize biceps - det sista jag hade väntat mig var att han skulle vara en sjuksköterska... + att jag är larvig och fnissig på fyllan.)

en andnöd senare: så du är en MANLIG sjuksköterska? (varför kan jag aldrig släppa saker?!)
Mr Nurse: ja, det var så jag träffade X...
Jag: aha okej, har du sett scrubs? (detta är mitt försök att släppa hans jobb och gå vidare i samtalet genom att eventuellt locka fram lite skratt kring JD, Elliott och hennes dejtande av en manlig sjuksköterska. det gick inget vidare...)
Mr Nurse: alltså du fattar väl att det inte går till på det sättet.
Jag: vad går inte till på vilket sätt? (han förvirrar mig totalt, vad har detta med scrubs att göra?)
Mr Nurse: alltså det som händer på tv händer inte i verkliga livet. jag är trött på människor som inte fattar det (tittar menande på mig) om vi skulle göra som dom på tv så skulle inget fungera. (nähä, jag trodde att det var så det gick till på alla sjukhus, att vaktmästaren gjorde practical jokes på läkarna, att alla har sex i förråden osv.)
Jag: klart jag fattar att ni inte gör som på tv. scrubs är ju en sitcom - det är ju inte ens meningen att det ska vara verkligt. (hur dum tror han att jag är, hur dum tror han att någon är?)

han mumlar vidare om något men jag börjar sms:a istället vilket är en sjukt feg diss men han gör mig sur. tror han att ingen kan skilja på verklighet och tv?! mina tankar om andra är lite högre än så. folk fattar väl att kriminaltekniker inte jobbar så snabbt som i CSI, eller att alla har sex med alla som i Grey's, om det vore så så skulle ju vampyrdektektiver lika gärna kunna finnas, typ som att tomten svischar omkring i en släde dragen av flygande renar på julafton för det har jag sett på tv.
suck.

men annars var det kul igår.


chokladtomten

okiedokie är trött som fan men nu målas det sista lagret med mascara o nagellack. har fått underbart fina julkort, det finaste från sara o ea, måste visa det men inte nu. en annan sak som måste visas är mitt nya pynt jag fick i julklappsbytet - en chokladtomte. fast just nu saknar han sitt huvud (jag blev mycket chokladsugen helt plötsligt, och jag kommer försvara honom med mitt liv - måste ju ha något att äta i natt...)

anyways Yo-nathan är out of town - befinner sig i snöland men han kan ju sluta skryta över snö (fast jag är ju grymt avundsjuk) för idag när jag delade ut typ 1000 julkort och kristna reklamtidningar så föll snön igen men säg den lycka som varar. gräsmattan här utanför är lika grön som på en junidag. näppsnäpp nu väntar sista helgen i gbg på ett tag, kanske blir det kleerup, kanske blir det parken, kanske blir det något helt annat.

hursom, Yo-nathan kom hem snart! vill ses snart. vill vill vill (även ha kul ikväll, kommer ha kul ikväll. ska ha kul ikväll)

 hm det är något med mustaschen som gört

gimme more, gimme more!

DET SNÖAR!!! I GÖTEBORG!!! okej snön kommer troligtvis vara borta snart men jag kommer att få snöflingor i mitt hår nu när jag traskar iväg till vagnen. halleluja eller nåt i den stilen. jag älskar snö, snö gör mig glad för den faller så sällan här nere.

skön alternativ jullåt med TIAC, tyvärr finns ingen bra video till den. men den är värd att lyssna på - det låter lite som TTA fast lugnare.



systeryster

idag har mallan namnsdag, congrats!


jag gillar den här videon och stämningen i den.
lite creepy atmosfär med alla maskerna på den där mörka vägen.
och en ensam tjej mitt i allt...



ps. har grym träningsvärk i mina lår, det får fan släppa tills på fredag.

baby welcome to hell

okej nu börjar det på riktigt. om 11 dagar sitter jag äntligen på tåget hem. om 11 dagar måste det mesta av uppsatsarbetet ha satts igång. ingen tid alls egentligen. men det räcker iofs med 11 helvetesdagar. jag hatar sånt här för egentligen har jag ingen som helst självdisciplin. jag drar ut på allt in i det längsta. som nu till exempel, nu borde jag sitta med näsan i en bok och försöka komma fram till vad författarna vill. men annat lockar och drar i mig. fast jag har faktiskt varit lite flitig, har plitat ner en sida i alla fall. och lyssnat på bonnie prince billy's senaste skiva. bra skrivmusik!

From what I've seen, you're magnificent


men fan vad jag saknar dig!

christmas spirit

så fint att någon har tagit sig tid att slå in en cykel utanför handels.

guitar hero

grattis alla niklasar som har namnsdag idag.

här en grym nicke:


(+ grymma boba, kenny, robban och strängen)

upp, upp och iväg

idag känns allt bara ihåligt. allt utom mitt huvud som väger hundra kilo.

just nu är livet en uppförsbacke. och jag börjar bli trött i benen.

 
                          it's you and me tonight johnny, just you and me

julpepp!

till och med jag håller på att falla in i någon slags julstämning. sen igår har jag ätit 5-6 lussekatter och än är det många dagar kvar till jul... tack söta lilla emma som kom förbi med både jul- och tentapepp! men jag vägrar fortfarande att pynta, sånt görs bäst hemma hos mamma.

psst. sr.se har startat upp två julkanaler så nu växlar vi mellan dean martin och dogge doggelito. (typ den blandningen är det)


lussekatt, lussebulle saffranskuse, julgalt, jada jada jada

rendezvous

idag såg jag honom igen. inte långt ifrån där jag såg honom senast. jag kände snabbt igen honom - hur många glider förvirrat omkring vid götaplatsen på en vespa med en gitarr på ryggen? bara en kille så vitt jag vet. förra gången höll han på att köra på mig, den här gången höll jag mig på behörigt avstånd. fan timo jag ville ge dig ett hjärta men vågade inte, fastän du tittade på mig med undrande blick (inte så konstigt iofs när jag blev lika starstruck som vanligt och glodde som fan...) en stilla undran bara - varför har jag aldrig sett håkan?


RSS 2.0