imorgon är en annan dag

så himla tung dag idag på praktiken. allt jag kan säga. så imorgon ska det bli skönt att få tillbringa lite tid inne i stan istället. sovmorgon följt av utbildning för delegering av mediciner och sen får jag disponera över min eftermiddag hur jag vill. det blir nog research på biblioteket. och choklad. chokladsuget är över mig igen, jag fattar inte.


en klassiker! har inte lyssnat på den på hur länge som helst men hela dagen har jag nynnat:
nevermore everybody's knockin'on you door
nevermore everybody wants to know what for


husligheten

idag är det söndag = städa och tvätta. och idag har jag lagt till bakning. mat är ett gissel för mig, jag vet aldrig vad jag ska äta så för att göra det lite roligare för mig själv så har jag nu bakat bröd. och bröd är gott till soppa. så det blev mat idag igen. och lite huslighet.


days of our lives

igår gick J och jag ut och åt på Hello Monkey. det var riktigt gott, speciellt pandanbladskrämen. undrar om man kan kirra det nånstans i stan. det var fint att gå ut och äta mat, sällskapet var ju det bästa. sen vaknade pensionären i mig och när den vaknar blir jag trött... men att vara sömnig är mysigt när jag har en famn att somna i.

idag var vi kulturella och gick till röhsska för att titta på coco chanel utställningen. den var väl inte så imponerande som reklamen gav uttryck för men röhsska har mycket annat fint att titta på. sen följde fika och jag "hittade" en fin sked i min latte så skeden fick följa med hem. kleptomanen i mig får nog besöka det caféet några gånger till... sen avlöste fikasällskapet varandra. H och jag tog en shoppingrunda, klappade en urgullig hund och höll på att blåsa bort.

väl hemma har jag kollat upp mina bortdomnade fingrar på internet (världens bästa uppfinning!) och uppdaterat mig om omvärlden. samt förlikats med mitt hår, just nu känns det helt okej. jag skulle kanske till och kunna gå under epitetet söt. men bara kanske.


succes

Din handel blev gennemført med succes.
danskarna har det nog lite roligare.
och nu har jag köpt jackan av dom.





jippie!

jackan

nu har jag hittat den. jackan som jag VILL ha. ser så himla mysig ut.
och den skulle passa mig. jag vet det.



bob doppad i champagne

jag har köpt champagne thé (ja jag vill särskriva det är en liten sjukdom jag har). tänkte att det kunde vara fint nu till hösten. mitt höstscenario är följande: dricka champagne thé och lyssna på dylan. bob alltså. fint så.

annars så praktiserar jag vidare, snart är min första vecka avklarad. och hittills har jag lärt mig jättemycket. både om socialt arbete men mycket om mig själv.  om det kommer att vara så här under mitt yrkesliv, att jag alltid kommer att fortsätta lära mig saker, så kommer mitt jobb vara guld. najs.



en sån där gladjävel

intressant att vi alla är olika. jag önskar att jag kunde vara en sån där gladjävel som alltid är glad, positiv, trevlig, snäll - ja en sån som man tycker om (typ min pojkvän). men nej - det ligger inte för mig att vara glad tydligen. det här insåg jag nångång i tioårs åldern. tråkig jvla insikt. men idag har jag varit glad. och jag har fikat med världens bästa i 3 timmar. vi skrattade så vi hade ont (iaf H). och jag gick hem med lätta steg och en glad känsla inombords. mycket verkar handla om beroende här i livet. vissa bra, andra mycket mindre bra. men beroendet finns där. jag ska bli beroende av skratt - för då blir jag nog en gladare person. något jag redan är beroende av är J, hans pussar och leende, hans närvaro.


saken är biff

jo just ja jag har fått ett uppdrag av killen som arbetstränar på praktiken. han lagar lunch alla dagar utom onsdagar. så nästa vecka är det tänkt att jag ska göra pannbiffar. hm. jag var okej på att göra pannbiffar för typ två år sedan för jag älskar pannbiff. nu - not so much. känns inte som att jag är den bästa kocken och jag ogillar verkligen att laga mat till många. är det bara till mig själv så spelar det inte så stor roll att det inte blir superbra för då är det ju bara jag som behöver smaka. som en hint om hur osugen jag är på att laga mat så består kvällens meny av äggmackor, knäckebröd och nyponsoppa. japp. fast jag lyckas ju med att klämma in två olika sorters bröd i menyn, bra jobbat av mig själv. bara inte min mamma läser detta, hon är orolig för mitt näringsintag och min vikt. men mamma don't worry för så mycket onyttigt som jag ätit borde jag ha gått upp en massa. och jag lovar att bättra mig. en annan dag. när jag kan köpa mig en kock.

busy busy

idag var första dagen av min praktik. min kropp är konstig för jag var helt kolugn när jag åkte iväg hemifrån, stressade först när jag insåg att nån flyttat på busshållsplatsen och att bussen inte alls gick ifrån den plats jag trodde, men jag hittade den 30 sek innan den drog iväg till torslanda, puh! man vill ju inte komma sent första dan ju. väl på bussen infann sig lugnet igen och sen har det stannat där i magen. inga fjärilar, ingenting. jag som tidigare i mitt liv har varit en nervös person men inte idag. det var skönt. allt var lugnt därute, få boende och en ganska händelselös dag förutom allt planerande. och ja, gud (eller ja han finns ju inte men nån däruppe), jag åt kött idag. och det var ganska okej, men jag minimerar mitt köttintag till en måltid/dag. känns som att jag har syndat eller något i den stilen. hm. tyvärr är dagarna långa därute eftersom vi inte har några direkta raster. men man vänjer sig väl. so far so good men hösten har bara börjat. tjao lovers.

ps. jag kan bocka av uppsägning från mitt jobb, csn och bokförsäljning från dagens att göra. förutom att praktisera alltså.

if you have a change of heart

igår skulle vi ut. det gick sådär. vi hann med några drinkar innan andra halvan av sällskapets mage sa ifrån och drinkarna, ja de kom upp samma väg de slunkit ner. tråkigt men samtidigt var jag nog inte på humör i alla fall. jag var väldigt pepp när jag fixade mig men sen så var det inte så himla kul. kanske för att hela köttmarknadgrejen aldrig har passat mig. jag tycker att det är väldigt skönt att kunna gå ut och bara ha kul, dricka och dansa och inte behöva tänka på i fall den där killen vid baren tycker att jag ser bra ut eller ifall killen som dansar bredvid vill hångla. för jag bryr mig inte. jag är redan "paxad" och det gör att jag får ett helt annat förhållningssätt till utelivet, det blir inte ett lika desperat sökande efter bekräftelse. därför kom jag på nångång igår kväll att när den dagen kommer och J gör slut så måste han hala fram en back up till mig. för att jag ska slippa köttmarknaden. idén kom fram igår kväll då det slog oss att det faktiskt är personen som gör slut minsta skyldighet att ge den dumpade en tröst eftersom det är den som blir lämnad. men innan J gör slut hinner vi nog fira att vi varit tillsammans 1 år på något sätt. ett fint år som förhoppningsvis blir några månader fler, om jag får som jag vill. 
 

ledigheten

det bästa med att det är helg är att jag är ledig då. att helgerna kommer vara mina enda lediga dagar hela hösten/vintern. att helgerna innebär helig sovmorgon. en sovmorgon som hädanefter ska vara underbar och fri från krav. havregrynsgröt byts ut mot onyttiga rostmackor med marmelad. jag ska ta mig tid att koka thé och ägg, kanske värma bröd i ugnen. frukosten ska få ta tid, hela dagen får ta tid. det är ledigheten. och helgfrukost är bland det bästa jag vet. nu väntar hårfärgning - jag ska bli ännu mer karin boye. tjao.


popaganda

nästa helg är det popaganda. med MGMT, lykke li, hajen och [ingenting] bland andra. MGMT är som en våt dröm. varför ligger stockholm i fel del av världen? kanske får en impuls och gör som förra helgen.. 300 pix känns lätt värt.

jag måste bara visa den hysteriska tamburinspelaren i [ingenting]. han liknar en kille från min gymnasieklass, han var också ganska speciell.. kanske är dom bröder?


jepp den hysteriske står längst ut till höger. ser lite skev ut. sångaren i mitten är ju en kopia av chris martin förövrigt.

things



jag vill ha ett plättlagg (jag älskar det ordet). jag har inte ätit plättar på en evighet. nej det är inte samma sak som pannkakor. plättar är plättar. himlans gott.


jag vill ha ett par vinröda converse för dom är fina. och för att jag igår kastade mina utslitna converse. snyft.

jag vill ha en tubhalsduk att gömma mig i under hösten.

pizza + pojke - vad mer kan en flicka önska sig

jag har haft världens finaste eftermiddag/kväll tillsammans med J. pizza i slottsskogen var riktigt mysigt och det var väldans skönt att få sitta ner och njuta av den sista (?) sommarvärmen.  känns verkligen som att hösten är påväg men det gör inte så mycket för förhoppningsvis erbjuder hösten mer tid tillsammans med J. dessutom är hösten är väldigt fin och mysig när man har någon att hålla i handen och pussa på.

idag jobbade jag min sista dag på posten. min chef undrade om jag verkligen inte hade tid över för dem i höst. kul att dom är nöjda med mig och vill ha mig kvar men ett liv som brevbärare är inte riktigt vad jag har tänkt mig. det kändes faktiskt lite vemodigt, tills det började ösregna. då kändes det härligt att jag bara hade några timmar kvar på cykeln. en sjukt jobbig arbetsvecka är över och jag känner mig nöjd med att ha klarat av det och nu får jag slappa i två dagar innan nästa uppdrag börjar. jag börjar bli redigt nervös inför måndag...

it's not a choice

Från GP.se
Även småbarn ska välja vård - om vårdvalet
Strunt samma om du kan läsa eller inte. Västragötalandsregionens infomaterial ska ut till varenda unge. 
 I veckan får alla medborgare i regionen ett rödmönstrat kuvert från Västra Götalandsregionen med "viktig information om ditt val av vårdcentral".
Men varför skicka till varenda nyfött barn?
- Vi skickar till alla, säger Åsa Sundell, informatör på Västra Götalandsregionen.
Men alla barn är ju inte läskunniga. Varför står det inte till vårdnadshavaren för barnet, som i reklam?
- Det kunde vi såklart ha gjort. Jag har inget bra svar på det. Vi har nog inte tänkt på det, svarar Åsa Sundell.
Men om en familj har fyra barn och föräldrar. Skickar ni då ut sex kuvert?
- Ja, det är det säkraste sättet att nå alla individer. Om föräldrarna är skilda, kan barnet ha två adresser. Då väljer vi adressen där barnet är folkbokfört. Olika familjemedlemmar kan vilja välja olika vårdcentraler.
Kostar det inte mycket mer, när föräldrarna ändå väljer för sina omyndiga barn?
- Man måste ställa kostnaderna mot träffsäkerheten, även om man sparar både träd och pengar.
Hur många individer bor i regionen och vad kostar utskicken?
- Det bor 1,6 miljoner. Det kostar sju till åtta miljoner att skicka ut breven med B-post. Det täcker papper, tryck och distribution till posten.



imorgon har jag 4 lådor med såna här kuvert som ska sorteras upp och delas ut. och då har jag redan sorterat upp 7 lådor hittills i veckan. gött, tack för att ni var smarta och tänkte till när gjorde det här. varför ska barnen välja - de kan väl gå till samma vårdcentral som sina föräldrar? eller tror dom att barnfamiljerna kommer att fara runt i stan istället för att välja vårdcentralen som är närmast/ligger i området. just nu älskar jag mitt jobb. jättemycket.

the breakup

jag ska göra slut med min tv. idag ringde jag och sa upp tv-licensen och tanten hotade med pejlingsmannen. jag sa bara bring it, bitch. typ. för jag orkar verkligen inte med tv. det går bara skit i alla fall och jag dras in i skiten. det är så jvla skönt att slå på tv:n när jag kommer hem efter jobbet, jag känner hur min hjärna slår av och jag går in i tv- och matkoma. inte bra. jag ska bli mer intellektuell nu i höst har jag tänkt. det får fan vara nog med mtv som frukostsällskap på helgerna.. radio och/eller dator måste vara så himlans mycket bättre. jag ska bara vänta tills veckan är över... sen börjar mitt tvfria liv.

nu går jag i ide för kvällen. jag lever som en liten enstörig tant just nu. varmchoklad (har ni tänkt på att choklad skulle kunna vara tjocklad som i att man blir tjock och glad av det) och en bok (även om boken är för himla dålig, strunta i kallentoft) är min kvällsrutin nu när tv:n står i skamvrån. men snart får jag lite värt sällskap igen. av en levande varelse. gött.

ingvar kamprad elmtaryd agunnaryd

jag känner att ingvar kamprad borde betala lite extra i lön till alla brevbärare den här veckan. för det har han ju råd med, gubben.

gratis sport = fri idrott?

åh det är friidrotts-vm och det spelar ingen roll att svenskarna inte är med i toppen. jag gillart ändå. igår fick jag se en superglad schweizisk sjukamperska som slog nationsrekord i spjutkastning - sånt ger mig gåshud och ett stort leende. annars var ju inte usain bolt så dålig han heller... 9.58 - hur fan hinner han 100 meter på den korta tiden? ärligt vad fan hinner jag göra på 9.58 sekunder. typ blinka. och sen såg jag en skitcool tjej från nya zeeland som kastade kula som en hel karl (eller superstark kvinna a.k.a pippi långstrump) och glad var hon också!

yep jag gillar sport, det känns så himla ärligt på något sätt. man förstår liksom hur mycket träning och slit det ligger bakom alltsammans och därför blir i alla fall jag extra glad när någon vinner även om de inte kommer från sverige. det är roligt i alla fall. och det är därför det känns lite i hjärtat när någon misslyckas/blir diskad/skadar sig för man vet att chansen kanske inte kommer en gång till och ifall den gör det så dröjer det i friidrottarnas fall två år tills nästa vm. nä nu är det nån gren som jag ska engagera mig i. bra att det finns så många olika grenar!

Terminologi

den här låten är så fin. fastän den låter som dussinet andra låtar. eller den låter nog inte som dussinet andra låtar, snarare är den uppbyggd precis som tusen andra låtar. slow start för att sen byggas upp och explodera för att sen sakta ner och sen växla mellan slow/frenesi. som för att förstärka det som sjungs. jag gillar det låtkonceptet. men ovanstående text visar ju att jag inte alls kan några musikaliska termer. men det gör inte mig något. sånt kan jag alltid lära mig. tills dess lyssnar jag på band of horses - the funeral.


det blir nog mycket way out west ett tag framöver i mina öron...

mer brunch till världen och mer J till mig

imorse gick jag upp väldans tidigt, halv nio. min kropp skrek neeej ligg kvar dumma människa - det är söndag, guds egen vilodag och du har slitit ut din kropp hela helgen genom att gå och stå, du har misshandlat dina öron, gett din mage onyttigheter så sov vidare!! så sa min kropp. mitt hjärta sa upp och hoppa din lilla loppa, gå och gör dig presentabel du ska träffa din faovrit. så jag lyssnade till mitt hjära och det var bra gjort, för nu har jag brunchat med min sötnos och fått lite lyxfrukost (pålägg på mackan, någon annan plockar fram och undan efter en). jag är mycket mycket nöjd, fast helst hade jag ju velat att han följde med mig hem för lite söndagsmys men det får bli en annan gång - vissa har tydligen jobb att gå till på helgerna. skumt. själv så ska jag hysta ut några ikea-kataloger imorgon (och resten av veckan) så nu gäller det att ladda batterierna med vila och tv-serier. sleepyhead is going to bed. med bon iver såklart ;)


gaaaaaaaaaah jag har sett honom!! gaaaaaaaaaaaah jag vill typ gifta mig med hans röst och tvinga honom att sjunga för mig varje kväll innan jag somnar.

W O W lördag

lite mindre sol, lite mera regn men fortfarande massor med bra musik.

patrick wolf, han fyllde hela tältet och mer därtill och det var bra drag. innan hade jag ingen aning om vem han var men det jag såg var bra.

[ingenting] hade jag verkligen sett framemot men tyvärr var de inte alls så bra som jag hoppats. de var lite loja, men gästsångerskan var grym. och tamburinspelaren var helt galen, önskar att hela bandet haft lika mycket energi.

vampire weekend - en utav de bästa spelningarna på festivalen. det gjorde inget att det regnade, spelningen kändes grymt somrig och glad i alla fall. och cape kod kwassa kwassa vill jag alltid dansa till. mina nya favoriter!

hiphoptimmarna som följde var grymma, det bor kanske en liten hiphopare i mig. dead prez var först ut och det var riktigt bra tryck och det var många armar i luften. nas följde upp bra och hans kompband  var grymt och otippat. stämningen var på topp!

wolfmother - best thing ever! kändes som att taket lyfte i tältet, hela publiken var en moshpit och det var så jvla grymt. min söndertrampade tå ver helt klart värt det. som jag längtat efter att få se dem live!

basement jaxx - andra halvan som jag såg var grym, speciellt mixen med somewhere over the rainbow/ where's your head at. mycket dans och leenden.

my bloody valentine, det lät bara som oväsen där jag stod och den sista låten var hemsk. 10-15 minuter med oljud som lät som en flygplansmotor. skulle ha kollat asher roth istället men latheten tog över.

lily allen är så himla söt, hon blandade och gav lite pop, electroflört och jazzstund. det var grymt - kändes som att alla på området stod där i publiken. fuck you var en allsångs klassiker och under smile kändes det som att marken gungade.

way out west = way out best.  jag lovar att om det fortsätter att komma bra band till slottsskogen så ska jag vara där. promise.


W O W fredag

jag är så himlans trött, men på ett bra sätt. ett utmattat o glädjefyllt sätt.

igår pinnade jag iväg till slottskogen för att se vivian girls. vivian girls var inte så bra, ljudet var inte så bra och de spelade lite otajt och inte alls med den attityd jag hoppats på - kanske var det för tidigt.

timo räisänen leverar alltid och jag upptäckte att hans basist har samma hår som vampyren i twilight, snyggt! timo var bra, uppspelt och publikfriande. 

bon iver - ja det var jvligt bra, det var magiskt och dom som missade det gjorde verkligen en tabbe. det var precis så vackert som jag hoppats på och det var smockfullt i tältet där bon iver spelade.

grizzly bear var också bra men jag såg bara 4-5 låtar för sen var det dags för band of horses (synd att dom två gick in i varandra). band of horses det var en rolig spelning, mest för att publikdelen jag stog i var taggade som fan och verkligen kunde alla låtar. men också för att sångaren var en riktig cowboy... jag fick i alla fall höra funeral och det var grymt.

det jag hörde av beirut och wilco var tråkigt så jag struntade i det. det är det bästa med festival - man lyssnar bara på det som är bra.

robyn. tjejen är så himla grym, hon började spelningen med att se ut som en arabisk kamelförare, typ. kleerup började på trummor och det var en jättebra spelning. lykke li, dr alban och röyksopp gästade och det var hur bra som helst! tyvärr missade jag florence and the machine (hur fan kan man lägga dom två coolaste tjejerna samma tid?)

antony & the johnsons med göteborgs symfoniker. åh vad fint det var. det var riktigt häftigt men kanske inte så bra som jag hoppats. antony var lite osäker på scenen, men det kanske han alltid är? men det var fint än då och han var rolig, pratade om hur jesus ska återfödas som en tjej osv. och symfonikerna var så söta, och väldigt tajta så klart! lite tårar när han sjung i´m a bird now.

Röyksopp - ja gissa om det var grymt! hur rolig spelning som helst, jag dansade typ sönder men det var längesen jag haft så roligt på en konsert. robyn och fever ray gästade vilket nästan fick taket på tältet att lyfta. happy up here var också jättebra, tyvärr var alla låtar lite väl korta. hade velat ha minst två timmar röyksopp men jag fick i alla fall några extra nummer vilket är ovanligt på festival.

jag struntade i både arctic monkeys och glasvegas (jag hatar glasvegas so no surprise) istället fixade jag en plats långt fram till fever ray, och det var ett bra val enligt mig =) spelningen var häftig men bandet såg väldigt läskiga ut. det var mycket bra och summa sumarum så var fredagen väldans bra! jag hoppas att dagen idag blir lika bra, tyvärr sämre väder bara.

snart dra jag ut till skogen igen. piz.

tjipp

för första gången sen praktiken blev klar längtar jag ut till torslanda - för i torslanda kommer jag inte bry mig om hur mitt jvla hår beter sig. men idag framför badrumsspegeln blir jag otroligt frustrerad och vill bara gråta men orkar inte gråta för då rinner kajalen o mascaran. jag är äckligt bekväm ibland... men nu är det so long fellas, nu väntar sol o regn o musik. önskar att J kunde pussa på mig under Bon Iver - det hade varit magiskt. men han får väl köpa skivan istället ;)

piz


min lurre var smarre

när jag var yngre pratade jag exemplarisk svenska, jag uttryckte mig i fina ord och svordomar kom endast över mina läppar när jag förlorade i spel och idrott. jag använde mig sällan av slang, jag tyckte att det var fult. 

those days are over.  

men ingen, INGEN, är värre än min syster. vi umgicks intensivt nu i slutet av juli och jag är imonerad av hur dåligt och roligt hon uttrycker sig. alla ord får i hennes mun en ändelse med -rre.
ett smakprov:
lunch - lurre
frukost - frulle
glass - glarre
Linda - Lirre
smarrigt - smarre
jag drog en gräns när hon sa firre om fika. firre är redan paxat av sveriges fiskesällskap. basta.

fast min favorit är sälle/sällis. vill du ha sälle? hur jobbigt är det att säga sällskap? den där extra hundradelen, vad sparar hon den till?

och ja, jag har blivit skadad - idag åt jag något som var himlans gott (tortellini vilket jag äter varje vecka) och kommer på mig själv med att tänka att det här var ju smarre. skjut mig. nu.

impulsivitet

idag har jag varit och klippt mig. jag ville bara klippa topparna men något i kommunikationen gick fel och halvvägs fick jag panik och tänkte att jag ska aldrig aldrig aldrig mer klippa mig. halvvägs såg jag ut som nån ur star trek, håret var väldigt kantigt klippt och väldans rakt och väldans väldans kort i nacken. mitt långa hår försvann på ett ögonblink. och då sa jag ifrån, a little too late men hon fixade till det så nu ser jag inte ut som en figur från star trek, men ändå. så himla typisk mig att spara ut mitt hår i en halv evighet (det har kännts så) för att kunna ha långt hår under vintern, och vad händer? jo det hamnar avklippt på ett golv i augusti och nu får jag leva med det. jag får kirra min sjalkrage och gömma mig under den hela hösten. f u c k. och jag är ledsen J men vi kan nu inte ses förrän mitt hår har växt ut igen, typ nästa vår.. eller så får jag ha mössa när vi ses.

det värsta av allt är att jag måste ta med mig håret ut i helgen för jag ska på WAY OUT WEST =) ska bli hur kul som helst (förutom hårbiten). jag låg vaken halva natten inatt och kunde inte sova förrän jag bestämde mig för att gå på wow. jag vet att om jag inte går så kommer jag att ångra mig för evigt. så nu är biljetten kirrad och det skär inte längre i hjärtat att fever ray, robyn, wolfmother, bon iver, basement jaxx, lily allen, röyksopp och antony & the johnsons kommer till slottskogen, snarare så slår hjärtat några extra slag.


saker som skär i hjärtat

Bon Iver

Wolfmother

Basement Jaxx

Antony and the Johnsons + symfoniorkester

Band of Horses

Bruket

Fever Ray

Florence and the Machine

[ingenting]

Jay Reatard

Lily Allen

Robyn

Vivian Girls

Röyksopp


tio underbara saker med dig



# dina små pussar på min hand eller i min nacke

# att du alltid är så himla snäll och trevlig mot alla

# dina ögon, ibland tror jag nästan att du ser igenom mig

# sättet du berättar saker för mig, som att du verkligen vill att jag ska veta och förstå

# ibland när du håller om mig lite försiktigt får du mig att känna mig värdefull

# att tystnad inte känns jobbig med dig

# att du är intresserad av helt andra saker än mig, vilket gör mig intresserad av dina saker

# ditt leende smittar alltid, och du får mig att skratta

# att du vet lite (ibland mycket) om lite allt möjligt

# att du gillar mig är fantastiskt underbart.

my new backyard

idag när jag kom hem såg jag varför man dragit ut en grävmaskin på baksidan av huset veckan innan jag åkte till västerås. resultatet av grävmaskinen är en beachvolleybollplan. och det enda jag tänkte när jag såg det var : varför i helvete då? och hoppas att detta inte ökar hyran, hoppas hoppas. men om nån nu känner för att ta en match i beachvolleyboll så är jag redo med plan, men volleyboll äger jag ingen.. hm. nu kommer solandet få en extra dimension om nån nu vågar sig på att spela en match för glasrutorna är farligt nära planen... men det tänkte dom nog inte på.


my love

imorgon (snart) är det J's födelsedag. imorgon åker jag hem. och jag får äntligen träffa honom igen. awesome!

you're the only one that I want
think I'm addicted to your light

HAPPY B'DAY LOVE

suntag

jag tog lite mod till mig i torsdags o åkte "ring" efter en vattenskoter ute hos morbror. det var fint. och lite läskigt. och nu har jag haft ont i rumpan de senaste dagarna...

igår var det födelsedagsfirande hos J & J. jag hade väldans roligt på dansgolvet, och sen var det ju inte helt fel att springa på diverse folk som jag inte sett på år (!) och dar! och jag fick finfina komplimanger för min nya klänning så humöret och självförtroendet var på topp. tyvärr finns det pojkar som borde ta det lite lugnare med alkoholen, pojkar som kanske borde fundera över vad ett nej betyder. men det bästa med att inte bo här längre är ju att jag snart far hem till min pojke och slippa alla andra odrägliga typer. saknar min J.

ikväll blir det the wrestler. och sömn. jag har sovit på en liten soffa inatt, stel som en 90-åring idag. det var mycket skönare att sova i vattensäng i fredags.


hittills


jag har badat i pool idag, gött! med jessi. det var nice, vi hade lite nostalgi som vanligt. sånt är fint. mer sånt!

annars så har jag har plockat kantareller (eg. min mamma hon har ögon för sånt). jag övergick till att plocka blåbär för jag gav upp, jag hittar fan aldrig kantareller. sen plockade jag hallon och Mallan gjorde paj av bären. så ja, jag blir bortsämd med kantarellsmörgåsar, bärpaj, lax, jordgubbar you name it. mamma tycker att jag är väldans smal så hon trycker i mig mat - och jag tackar inte nej. så imorgon blir det kräftor. och sjöliv. och mer sol och vatten.

it's all good in the hood.

och hundarna är lovely. som vanligt. vinnie äger mitt hjärta ikväll - han är min bebis.

men nu är det lill-lördag så på med strumpbyxorna.

piz.


är det bara jag eller ser jag inte lite stark ut i vänsterarmen, lite tonad sådär?!
jepp är iaf sönderbränd på axlarna...

gurkisch

jo just ja min bror analyserar sin förlustmatch nu. och han kommer nog göra det hela natten. det är allvar det där. fotboll alltså. om man är lillebror.

jo just ja jag är i västerås. t to the ortuna lr nåt. home sweet home. tydligen fetfest på lördag. joråsåatt om ett litet drama löser sig. men förhoppningsvis kirrar jag biffen och får finfint sällskap (eller sällis som västeråsare tydligen fortfarande säger! wtf?!)

jo just ja vädret är supernice och det vankas bikinis och solbränna. sommaren finns i gurkstan. tänkte att det var viktig info. och det är fint när mamie bjussar på tequila rose en måndagkväll. känns som semester.


l u v

en massa kärlek, en massa längtan

det finns bara en som kan vända allt. en enda som gör allt dåligt bra igen. eller gör så att jag åtminstone glömmer bort det för ett tag. en person som får omvärlden att blekna. den här veckan bär jag honom i mitt hjärta. där finns han alltid. han finns alltid hos mig, i mina tankar.

för även om vi inte är på samma ställe, oavsett antal mil känns det som om du alltid finns där och jag tänker ofta det här borde du vara med på, det här borde du se osv.

stan är likdan men det är ändå inte samma sak

ibland när jag har varit med om något underbart så tar det emot att återvända till den så kallade vardagen. den har en besk smak som jag helst undviker. och just nu har jag väldans lite livsork. jag är nere - och det beror på att den här sommaren inte har gett ett skit. inte ett enda dugg. och nu är den över och hösten kommer att bli tung. därför vill jag gräva ner mig. eller åka upp till ett fjäll och bara vandra iväg. träffa på en same och leva med renar, bära stickade kliande kläder och få lite antimaterialism. bara för att något ska hända. bara för att jag inte vet vad jag vill. bara för att jag aldrig kommer att få reda på vad jag vill.  

imorgon drar jag till västerås. och jag orkar inte alla måsten.


Man vet att man är hemma för stan är likadan
Man vet att man är hemma
Men det är ändå inte samma sak

u2

det finns två cd-skivor som jag har spelat sönder. båda två är med samma band. igår var vi och såg dom. det var grymt. och för första gången fick jag höra MLK live, den har aldrig spelats tidigare de två gånger jag sett dom innan. rysningar! och allsången under where the streets have no name är bland det bästa jag vet. helt magiskt.

lillebror tyckte att pissoaren på ullevi var häftigast, han är störd men det vet vi nu efter att ha bott tillsammans på alldeles för liten yta de senaste dagarna. jag är helt jävla slut. jag är som en liten jävla mamma åt honom - sjukt bortskämd. jag behöver minst en veckas vila. fast jag drar ju snart till västerås. men där kan jag bli bortskämd av min lilla mamma. gött.

piz.


RSS 2.0