swing it

idag hittade jag en ny träningsform som jag vill testa. pole-fitness. tänk att träna genom att svinga sig runt en stång mer eller mindre graciöst. nu ska jag bara fixa att artistnamn och hitta nån som oxå vill leva ut sina poledancing fantasier. jag vill verkligen testa, för det låter helt galet. på hemsidan står det att man inte måste vara vältränad (check) och man behöver inte ha förkunskaper (check). det enda som krävs är en god hälsa, sen löser sig resten. perfekt!


får jag välja låt att dansa till skulle det vara den här

eller den här:


världsfrånvänd

idag hade vi föreläsning. vi orkade lyssna i en timme, sen smet vi iväg till haga o fikade. men vem kan klandra oss när föreläsaren var otroligt torr och inte ens kunde tända belysningen i salen...

under fikastunden blev jag kallad världsfrånvänd. för jag ser inte på ensam mamma söker, idol och svenska hollywodfruar. jag har därmed inte så stor koll på roliga citat, idolkillar eller ålderskillnader. gud vad jag grämer mig över detta faktum. nu måste jag plöja igenom alla avsnitt jag missat av dessa tre högkvalitativa serier. eller inte.

men tills nästa fikastund har grey's börjat och även om jag innerst inne tycker att den serien är dålig så måste jag ändå se hur det går. för är man tjej så måste man följa minst en dålig serie, det är lag på det.  

spoon

efter en underbar helg bråkar livet med mig igen. jag får ingen lön från posten. min slitvecka med kamprads bibel verkar inte resultera i cash. f u c k. nu jävlar är det upp till kamp. för jag har jobbat. och jag ska ha betalt. jag hatar när de stora kliver på de små. posten - hosta upp mina cash. nu. pronto. i fredags helst.

annars var incontro precis så bra som jag hoppats. och nästa söndag bänkar jag mig där igen. och äter några fler oliver. och supertunna pizza bitar. och nallar en till sked. för jag är ju tydligen kleptoman. skedkleptoman.

jag älskar skedar. och att skeda ;)

i'm watching you

ikväll ska jag fira min lilla H som haft födelsedag. förfest, fest och bakisbrunch väntar under resterande delen av helgen. låter väldigt bra i mina öron. som pricken över i - J följer med på alla ovanstående punkter. fint så.





ps. min pojkvän är så otroligt fin. så pass fin att jag nästan inte vill ta ögonen ifrån honom.

two of me

alltså den här praktikantpersonligheten som tydligen bor i mig är ju väldans rolig. jag märker själv hur jag glider in i en roll och helt plötsligt har jag världens tålamod med saker och ting (mitt riktiga jag har inget tålamod alls och är rastlös).

praktikanten kan säga förnuftiga saker som låter lite torra och därmed passande för arbetsklimatet (egentligen ogillar jag snusförnuftiga saker men nu måste jag säga sånt för att mina kollegor ska förstå att jag har fattat galoppen).

praktikanten ringer till gubbar o gummor o tjötar om hur den sociala situationen ser ut i göteborg (mitt riktiga jag hatar att prata med okändingar (okända människor) i telefon).

praktikanten rattar minibuss över typ hela hisingen och hamnar rätt (mitt riktiga jag vill helst inte köra bil modell större och hittar definitivt inte i biltrafiken i gbg).

praktikanten låter andra tala till punkt och lägger inte så ofta ord i munnen på andra (jag avbryter hela jävla tiden och vill egentligen att någon säger till mig, och jag avslutar gärna andras meningar med ord jag tror att de ska använda - stoppa mig!!)

det finns helt enkelt två av mig. skumt.

det som går bra kan gå ännu bättre

idag hade jag ett litet elddop. resultatet? call me ice ice baby. typ.


lite så där nykär, typ

så känner jag mig. för det har varit ett litet uppehåll och det som inte dödar sägs ju stärka.

 från cargocollective

jag har bränt några kalorier det senaste dygnet. tror att jag väljer kyssar som min favorit träning.


inte snart nog

snart snart snart slipper jag älska på distans. snart snart snart fyller kärleken min lilla lägenhet. jag längtar tills snart byts ut mot nu. jag älskar det nuet.

lonely hearts club

ensamheten ringde.
sa att jag är en del av ett distansförhållande.
wonderful.
hurray.
hallelujah.
or the opposite of the above.  


drömprins #1

en valborg för länge sen gick det en film på tv, jag minns att jag blev helt förtrollad och maniskt kär i huvudrollsinnehavaren. Johnny Castle var (och är) min första drömprins. efter att ha sett Dirty Dancing som 7-åring följde några år av dåliga filmer som alla hade gemensamt att Patrick Swayze hade en roll i dem.



min familj tyckte att detta var mycket roligt. men jag förstod inte det roliga i det. dom fattade inte hur perfekt Patrick Swayze var, det spelade ingen roll att filmerna han var med i oftast var hur dåliga som helst eller att han spelade in dåliga låtar. jag var helt uppslukad av honom till typ 10-11 års åldern. som tur var avtog min besatthet efter det. och jag tillät mig att allt mer uppslukas av pojkar som inte levde sina liv på biodukar. men igår dog Patrick Swayze. Men Johnny dör aldrig.


jag vill bygga en koja på en klippa

dagens bästa: stunden vid havet, att sitta i lä och låta solen värma. låta fötterna bada i havet och andas in luften av tång och salt. den lilla stunden av tystnad med blicken fäst på horisonten kommer jag att ta fram i november när regnet piskar mot jackan.

dagens sämsta: när någon fullkomligen snackar sönder ens huvud. och man egentligen inte orkar mer men måste ändå.  

 
ett utav mina bästa festivalminnen: vampire weekend.
jag vill se en spelning med dom varje kväll.

till mina framtida barn...

... ni kommer att få växa upp på kräm. men misströsta inte, den är riktigt god och man kan få växa upp på värre saker!




crème de la crème

idag ska jag återigen vara lite huslig och svänga ihop lite hemlagad plommon/rabarberkräm. blev bjuden på det i veckan så nu är det min nya craving. sen ska jag träffa prinsessorna igen, måste ju fördriva tiden med något nu när pojkvännen har flytt utomlands över helgen.

 vad är mer passande än kräm till kräm...?



Jag vill ha din ryggrad här
Fäst den i mig
Jag är alltid tryggast när
du är en liten bit ifrån
en rörelse i ögonvrån


vikten av kärlek

den ena äter upp mig, den andra fyller mig med kärlek, den tredje får mig att skratta.

igår var jag nog hyfsat bra på att peppa, lite senare var jag väldans dålig flickvän o sällskap. men jag repade mig nog lite, för sen insåg jag ju att tiden med J är så kort (utslaget på det stora hela) och då vill jag ju att allt ska vara bra. och jag tycker att det är smått fantastiskt att en person kan få en annan person att må lite bättre bara genom en omfamning. det får mig att inse hur viktig den personen är för mig. väldigt viktig.


"jag mötte lassie" feeling

ps. veckans bloggare, lina frank, har jag spelat fotboll och handboll både med och mot. vi har gått på samma dagis och högstadium och hennes storebror gick i samma klass som mig. han moonade på en klassresa i köpenhamn...

en broder mer

hur många kan säga efter en dag på sitt jobb/skola att de verkligen känner att de har lärt sig något?
så känner jag nästan varje dag. och det är helt underbart. jag vill att socionomjobbet ska vara så här, alltid. och det bästa är att jag lär utav människor som många gånger annars inte riktigt räknas ute i samhället. 

Jorden kan du inte göra om. Stilla din häftiga själ.
Endast en sak kan du göra, en annan människa väl.
Men detta är redan så mycket, att själva stjärnorna ler.
En hungrande människa mindre betyder en broder mer.
                                                                                                        - Stig Dagerman


hjärncellerna ringde

inatt vaknade jag av att det luktade bränt i hela lägenheten. hjärtat gjorde en frivolt och jag undrade varför i helvete jag INTE blivit väckt av min brandvarnare?! vill den att jag ska dö eller? jag gick upp och kände på dörrhandtaget (det ska tydligen bli varmt om det brinner nära dörren) men det var kallt. inget brandalarm lät ute i korridoren heller. så jag tassade fram till förnstret och öppnade det för att se om det brann utanför. nope. men det luktade som värst vid fönstret. och då lokaliserade jag brandlukten - ett av mina värmeljus ska dofta skog och en bieffekt som tillverkaren verkar ha glömt bort är att det luktar bränt trä efter användning. så nu om det börjar brinna kommer jag tro att det är mitt doftljus som doftar. bra så.

annars har jag lyssnat på dåliga skämt idag. det lägsta var:
varför står norrmännen nakna vid stranden?
sjön suger.

erkänn man ler lite ;)


b.d.

igår for tre fjärdelar av min familj till turkiet för en vecka med sol och bad. om jag är avundsjuk? inte på turkiet men på sol och bad i en vecka. själv så får jag nöja mig med en resa ut till IKEA och det är ju ett äventyr i sig. om jag ser en katalog ska jag bara blunda och gå förbi...



beth ditto är det bästa


prinsessor

idag ska jag äntligen få träffa prinsessorna, det ska bli skönt att få häva ur sig lite problem, skvaller och annat tjat. speciellt har jag saknat S för hon är en utav de roligaste människorna jag mött och med henne kan man slänga lite käft och vara kaxig. ibland tänker jag att vi två aldrig skulle kunna arbeta som socionomer på samma ställe, det skulle bli alltför oseriöst... men det är synd att vi har praktik i skilda delar av världen (så känns det i alla fall) för ibland behöver jag lite knäppa kommentarer och skratt.

i övrigt går min tid på helgerna åt skolarbete som ska utföras utöver mina 40 timmar/vecka på praktiken. känns som att jag har mer än heltidsstudier nu. najs.

déjà vu

jag tror att jag håller på att bli som en sån där i programmet det okända (skitdåliga tv4plus mediumgrej), en sån som känner av närvaro och spänningar, får små déjà vuer och kan tänka att ja nu kommer min telefon ringa och så gör den det.

jag har fått något spirituellt över mig, som en sjukdom. jag har små déjà vuer hur ofta som helst nu. någon vill mig något. jag är med om saker som jag känner att jag har varit med om förut och jag "vet" hur en del samtal kommer att utspela sig. låter som jag är helt bananas, och det är jag troligtvis också. i'm freakin' out!

så här står det på wiki: 

Under perioder i livet då man sover dåligt och är trött under dagarna, kan déjà vu uppkomma flera gånger dagligen. 
Déjà vu kan vara ett tecken på intelligens men också på schizofreni.  

Hm så det är den eviga frågan geni eller galen?


längtan

det bor en längtan i mig efter dig.
alltid.

flickr - ajpscs

RSS 2.0