doftaren



när du snusar mig i nacken känns det som att jag är hemma. jag är på den plats jag helst vill vara, tillsammans med dig, i din famn.

baksidan



ibland händer det jobbiga saker. baksidan med mitt jobb blir tydlig. och man börjar tänka om, men, borde, ifall. jag gjorde det jag skulle och kunde eftersom det redan skett. men jag tänker ändå att jag borde ha gjort något innan, lagt mer tid. och det tänker nog alla vi som jobbade idag. och dom som jobbar imorgon.

men det finns alltid ljuspunkter, små sprickor i mörkret där ljuset sipprar in. att det kunde gått värre. det kunde vara försent. jag hoppas att det inte blir så.

på något sätt rubbas vardagen, men det gäller att inte visa något för dem som bor där. inte avslöja att något hänt utan försöka vara som vanligt. för vardagen går vidare. det kommer nya ljusglimtar och det är dom man fångar in och lever på. försöker lära sig av misstag, sina egna och andras. förbättra. förändra.


                               "There is a crack in everything that's how the light gets in"

första halvan

så nu har första halvan av året gått. och det känns som om halva sommaren gått utan att det ens varit särskilt varmt...
midsommaren spenderades på jobbet som var väldans lugnt, bara 4 personer hemma så det blev typ en liter jordgubbe per skalle... men mumsigt var det. och vi grillade kalv (i ugn för det blåste så in i norden) och det var himla gott och lyckat :)

imorse/i ottan/gryningen vaknade jag till regnsmatter mot rutan, och travade iväg till jobbet i gummistövlar och paraply. kände mig väldigt göteborgsk... tur som var hade jag med mina converse för sen slog ju vädret om lagom till den tredje kaffekoppen. så eftermiddagen ägnades åt ogräsrensning i landet och lite solning.

nu ska jag försöka hålla mig vaken till minst 22. sen ska jag upp imorgon igen vid 5... hoppas på sandalväder från dagens början då.

det vackra livet. kanske det finaste bandnamnet. 80-talsvibbar så det stänker om det.



imorgon äntligen kommer kärleken krypa ner bredvid mig.

the blues


ett resultat av att internet är snabbt, jag impulsköper ett par converse på zoovillage rean :) jag som inte skulle köpa fler converse...

serenades

dom är så söta adam och krunegård. och bra låter det.



sitter och surfar som aldrig för hemma hos J. här funkar internet som det ska. och det flyter på snabbt, snabbt. njuter av spotify och att sidorna laddas på en gång. hurra för stadsliv!

så himla vuxen

på fredag ska jag löneförhandla. igen. suck.
 så för att vara lite vuxen ska jag ringa mitt fackförbund imorgon och be dem om löneförhandlingsråd, och förhoppningsvis kan de ge en stackare en hint om vad man kan begära. svårt sånt här. och jävligt vuxet.

sen så fick jag mitt sommarschema (alldeles för sent om du frågar mig och mina arbetskamrater). och på sista sidan över vecka 32 fanns mitt namn inte med. det betyder att jag ska uppleva mitt livs första betalda semestervecka. ever! yes it´s a true story. jag ska få betalt för att slappa på way out west. wihooo! vill tacka mina arbetande anfäder som strejkat och bråkat sig till dessa mänskliga rättigheter. och banne mig, jag ska typ rama in denna vecka och sätta upp den på väggen. semester. fyfan va gött! sommaren kommer gå som på ett litet kick.

en vecka bara tänker några illasinnade och bortskämda semesterlatare. japp en vecka. och ytterligare semesterdagar kvar som kan sparas till annat roligt. ville bara dela denna fantastiska vuxna händelse med internet. piz.


boyish

"I en nedlagd hamnstad full av misstro och ohållbarhet mötte jag min kärlek"

ingen säger det som håkan.


är hemma idag från jobbet för en vilodag. vaknade upp med muskelvärk i nacken, huvudvärk samt en svag feberkänning. jag hoppas min vilodag idag ska göra att jag orkar med resten av veckans jobb.

och idag fick jag världens roligaste nyhet - Jessica och Jonas har fått en liten bebispojke. han kom 7 veckor förtidigt men var en stadig grabb som andas själv och verkar må bra. stackars jessiva fick avsluta graviditeten med akut kejsarsnitt tack vare en havandeskapsförgiftning. dramatik, men hon lät andå glad när jag pratade med henne. skönt att allt gick bra! nu väntar jag med spänning på bilder av "världens sötaste bebis".

utomlands och kaffe

min syster lämnade en försenad födelsedagspresent i min lägenhet innan hon for norrut. det var en presskanna så nu kan njuta av nybryggt kaffe på morgnarna. härligt!

tog mig en snabblektion innan jag njöt av frukostkaffet.

vidare idag har jag legat på en filt i denna överjordiska hetta som drabbat göteborg. som att vara utomlands är känslan jag haft hela dagen. vilket har fått mig att längta ännu mer efter en riktig semester. kanske amalfikusten? eller kroatiska övärlden? eller den dito grekiska?

träffat västeråsare eller ex-västeråsare som mig själv. och fått komplimanger om mitt nyfärgade hår men jag tar komplimangerna med en nypa salt eftersom dom kom från en pojke som hade en crush på mig i högstadiet. han är alldeles för snäll. för i ärlighetens namn blev mitt hår alldeles för mörkt men om solen stannar kvar på dessa breddgrader så bleks det igen. förhoppningsvis till en vackrare nyans. nä nu har jag svalkat mig nog inomhus och ska njuta av uteservering/glass.


substitut

när den man älskar befinner sig i paris måste man sysselsätta sig med substitutsökande när man inte jobbar. hittills läser jag bloggar med människor som hänger på stränder med sina pojkvänner (avundsjuk och ont i hjärtat av längtan), bloggar med små hundar som bor i koftor samt bloggar med norrlandsvyer och 60-tals kök

läser tre olika böcker samtidigt som gör mig ganska förvirrad... bokmixen består av en biografi om marie antoinette (nu har det riktigt gått åt helvete för den lilla drottningen), en till biografi om Barbro Alving a.k.a. BANG (den lilla förvirrade journalist dam verkar vela ganska mycket och jobbar typ ihjäl sig) och den sista boken är en roman med filosofiska och existentiella och dimensionella inslag. kanske har jag någon lättare form av adhd som läser tre böcker samtidigt men omväxling förnöjer. funderar dessutom på att läsa lite arbetsrelateradeböcker...

... sen så hittade jag den här tumblrn via en blogg. det bästa substitutet för en pojkvän borde ju vara andra mansobjekt och jag nöjer mig med endimensionella sådana. tills den riktiga kärleken behagar att återvända till min famn ♥

RSS 2.0