girls, girls, girls

när man är hemma och inte mår på topp och pojken befinner sig på andra sidan staden, då lyssnar jag helst på flickor.

anna ternheim - my heart still beats for you, what have i done, shore line.

el perro del mar - change of heart, god knows (you gotta give to get), from the valley to the stars, do not despair.  
lykke li - tonight, possibility (den växer för varje lyssning), melodies and desires, time flies.

regina spektor - raindrops, laughing with, eet, us.

asha ali - the time is now, warm fronts.

robyn - robotboy, eclipse.

ane brun - the puzzle, big in japan.

feist - lonely lonely, how my heart behaves, honey honey.

laura marling - alas i cannot swim, dreaming.

ett jobbigt ex som biter sig kvar

jag trodde att det här var kent.


men icke. det är jonathan johansson. hyfsat depp men fint.

kent har ju tydligen blivit lite mer electroinspirerade. fast jag väljer familjens version.
för jag älskar familjen. kent är mer som ett jobbigt ex som jämt vill ha uppmärksamhet och som man inte riktigt kan låta bli fast man vet att man lämnas med en känsla av billighet. det är kent för mig. plus att jag hatar att deras fans ska vara så jvla hardcore och sabba alla musikprisgalor för vi vet ju redan nu att kent blir årets grupp. och ja, jag kommer att lyssna på kent, för ett ex är och förblir ett ex och dom blir man aldrig av med. 

 

luft



ibland tänker jag att om jag aldrig får lyssna till dina andetag igen
så kommer jag att sluta andas


host host

positiv sak med hostan - ingen vill sitta bredvid mig på bussen= mer plats för väskan. taktiken är denna: vid varje påstigning hostar jag lite i mitt armveck med resultat att de påstigande går förbi för att hitta en annan plats. gött!

i övrigt så har jag missat min buss två morgnar i rad (intresseklubben antecknar). busschaufförerna måste ha extra bråttom nu i vintertid för de har två dagar i rad åkt tre minuter för tidigt från hållplatsen. min spårvagn har glidit in på drottningtorget i sedvanlig tid och när jag börjar närma mig övergångsstället vid centralen susar min buss förbi, 3 minuter förtidigt och utan mig. detta har resulterat i en liten latte på espresso house. tack västtrafik (även om ni inte betalar).

jag mår lite bättre. fastän hostningarna inte kommer lika ofta så har de blivit jobbigare. nu är handlar det om hostattacker där jag inte får luft och blir alldeles röd i ansiktet. härligt. jag har gett mig fan på att jag ska vinna över det här - men just nu leder förkylningen över mig med 10 - 0... lugn och stilla allhelgonahelg för mig alltså.

piz.

dagens

dagens skräckfascination är detta:



vilket jvla bett! nu vågar jag aldrig bada mer tror jag.

please come back!

min mobil gick sönder igår, locket hoppade loss. så nu dras jag med en stenåldersgammal nokia. i princip kan jag bara ringa med den för att skicka ett sms tar typ en halvtimme. FUCK!

om två (kanske tre!) veckor ska den vara lagad och klar. så snälla förlåt mig om jag inte svarar på sms för jag orkar verkligen inte knappa på telefonjäveln. jag hatar den och saknar MIN mobil oerhört mycket, visste inte ens att jag gillade min telefon så här mycket. man vet fan aldrig hur mycket något betyder för en förrän man saknar det. det stämmer in på mitt förhållande, jag vet ju att jag älskar J men det blir så mycket starkare och tydligare för mig hur mycket jag älskar honom när vi inte ses på ett tag. som nu.

dagens äcklig-lista: den döda musen som en av katterna lämnade på trappen till allmän beundran. och spyan som låg ute på trappen imorse när jag gick hemifrån. mysigt!

annars så hostar jag saker som bor i mina lungor nu (dom kvalar in på äckligaste listan btw), undrar hur länge dom tänkt stanna?


piz.


all those pretty things

Superfina smycken gjorda under lite bättre villkor av och från Johanna N.
älskart!








förutom att titta på sånt här fint har jag fikat och fått lite omtanke. jag höll bordet och bad A att beställa en latte åt mig. han kom tillbaka med en kopp örtthé för han tror att det gör mig friskare än latte. gulligt!


dagens bra att veta


Produktion av strumpbyxor för män



Det finns många bidragande anledningar till varför många tillverkare numera tillverkar strumpbyxor även för män. För det första så har den kvinnliga marknaden minskat stadigt sedan sent 1990-tal medan den manliga delen stadigt har ökat. Idag sker den mesta handeln med manliga strumpbyxor på Internet och Internetbaserade strumpförsäljare har rapporterat att majoriteten av deras försäljning går till manliga kunder. Teoretiskt sett kan den manliga marknaden bli lika stor som den kvinnliga, något som tillverkarna sent om sider börjat inse.

I kontrast till kvinnliga strumpbyxor, har strumpbyxor för män inte sällan en rymligare grenkil som är anpassad efter den manliga anatomin, och de är även ofta försedda med gylf. Män sliter, i genomsnitt, mer på sina strumpbyxor än kvinnor gör och tillverkare som inriktar sig på män fokuserar därför på kraftigare strumpbyxor med mer förstärkningar.
                                                                                                                         - från strumpbyxor.org


Kunskapstörsten är stillad för en liten stund.


goda nyheter viskas fram...

Tutankamon (jag är småkär i sångaren från shout out louds)



Strange boys (fan ni är födda 40 år för sent!! eller perfekt tajmade nu!)



Skriet (för att de beskrivits med ord som twin peaks musik och norrländskt vedmod)

burgers, Paris and some love

igår åt jag världens godaste hamburgare, min J är ett riktigt kap! sen kollade vi på en fransk film som kanske inte var så rosaskimrande, poetisk och parisig som jag velat. men det gjorde inte särskilt mycket, inte när man får mysa med finaste pojken. idag så ville jag inte gå ut, men tog chansen att dra ut på tiden tillsammans med J med lite mat. äta bör man annars dör man, och när jag står för maten blir det inte hemmagjorda burgare utan kondis och matig paj. det kan vara bra det med. hostan och förkylningen håller i sig men jag hoppas bota den med en ny söt klänning och eventuellt lite naturläkemedel...

imorgon är det dags för en ny vecka, första veckan med vintertid. allt går galet snabbt nu. snart ska jag dra med mig J på något som förhoppningsvis är fint. det ser jag framemot. men innehållet i det är en liten hemlis. jag tänker att han är värd en liten vardagsöverraskning. att vi båda är värda det. för att vi är fina tillsammans (eller J är åtminstone fin nog för oss båda)



älska göteborg med mig

jag älskar göteborg för på tisdagar kan ungdomliga människor spela bingo på kontiki.jag vill vill vill! kan det snälla finnas någon rolig i min lilla bekantskapskrets som fattar värdet i detta?! nån som vill förgylla en av veckans mest meninglösa dagar med lite musik, bingo och skratt? var finns DU människa?

for real så blir jag oerhört förbannat irriterad på människor som blir sura på mig för att jag imorgon ska umgås med J. som blir sura på mig för att jag varit sjuk väldans länge och därför inte orkat hänga i tre timmar på ett stimmigt fik. som ringer och säger "ja du är ju redan sjuk och mår dåligt så jag tänkte att det spelar ingen roll om jag ringer vältrar ut allt det dåliga i mitt liv på dig för din dag var ju redan dålig". detta sa människan till mig och jag ville bara klicka. och klicka och klicka henne far far away.

åhhhhh jag vill bara skriva en arton rader lång mening med alla fula ord jag kan. fast det gör jag inte här.
istället lyssnar jag på julian casablancas sologrej som låter som strokes parar sig med TTA.


status

inatt sov jag inte särskilt mycket, förhoppningsvis gjorde hostan sitt sista dödsryck genom att ha ett hostmaraton. trevligt trevligt. grannarna måste tro att jag har tbc...

så jag försov mig imorse och missade veckans sista studiebesök. tråkigt men sömnen var nödvändig. och nu är jag tillbaka från en halvtimmes powerwalk, får se vad den ger - än så länge känns det bra. förhoppningsvis mår jag som en prinsessa imorgon när jag ska träffa J. det ser jag framemot.


exorcism

jag tror att min förkylning har gått och muterat sig och blivit en förkylningsvariant på svininfluensan. och troligtvis kommer jag att vara förkyld resten av mitt liv... näe knappast troligt men så känns det just nu. min hosta varierar mellan att vara torrhosta när det inte finns någon dryck i närheten för att sedan efter några klunkar varm vätska (thé, kaffe, mjölk, nyponsoppa - ge mig allt!) övergå till seg slemhosta. mysigt värre. i'm löööövin it.

jag har tröttnat så pass på skiten att jag inte ens tycker synd om mig själv längre. i ren protest imorgon mot min egen kropp ska jag ut och springa/gå i raskt tempo för att ha en liten miniexorsism av bacillerna. vis av erfarenhet vet jag att antingen blir jag sjuk som fan eller så blir jag frisk. helst skulle jag vilja göra ett rejält handbollspass men jogging funkar nog det med.


words for feelings



tre små ord som säger allt.
jag kommer fortfarande ihåg när du sa det till mig för första gången.
jag kommer fortfarande ihåg hur det kändes när du sa det.
för igår så kände jag det så starkt igen.
lycka.


viva las västerås

fredagen spenderades med hundarna (a.k.a. my babies) och diverse fredagsunderhållning på tv.

lördagen började med uppdukad frukost, styvpappan åkte till och med och införskaffade honung till min stackars hals (det är kärlek det). sen letade vi färg o tapet till de olika renoveringarna som pågår samtidigt i huset, det är inte min familjs stil att göra en sak i taget utan helst ska det vara lite kaos. mamma gjorde lite kärlek i form av potatisgratängen som är världens godaste.

sen tillbringade jag kvällen hos Jessi med spel. hon hade verkligen ansträngt sig och jag kände mig hedrad! hon hade gjort kolakakor, chokladbollar och hemmagjord daimglass - det är klass på den tjejen! sjukt att min mest inbitna västeråsare snart ska flytta därifrån, fast det är bra för hon minskar milen mellan oss.


hemgjord daimglass och popcorn.


vi spelade blackout - nostalgi från gymnasiets håltimmar ;)


tillslut vann jag med X-men i kategorin filmtitlar.

söndagen började återigen med en uppdukad frukost, jag kan verkligen börja vänja mig vid sånt. promenad med hundarna runt den lilla byn och skvaller uppdatering med mamie. efter det spelade vi lite spel medan mats målade vidare. mamma målade i smyg för hon har blivit bannlyst från målningen då mats inte är nöjd med hennes måleriarbete (han fick göra om och göra rätt...). i övrigt har jag slappat eller busat med hundarna. som vanligt ville jag packa med mig vinnie hem, han är så satans söt.


tiggarblicken


den är godingen somnade i mitt knä

remember me?

idag ringde min lilla mamma till mig typ 5 gånger på en halvtimme. jag satt i ett möte som jag inte vill (vågade) smita ifrån men efter ett tag började jag undra vad hon ville. jag tänkte att någon hade dött så tillslut vågade jag mig ut och svarade. det enda hon ville veta var ifall resan gått bra... varför kunde hon inte ha ringt igår kväll och frågat det?! lovar att hon glömde bort mig så fort hon lämnat av mig på tågstationen och sen vid 11-tiden dagen efter slogs hon av att ja just det min dotter åkte hem igår och åkte genom stora farliga göteborg alldeles själv till sin tomma lägenhet, kanske skulle checka så att hon lever. typ så tänkte min mamma. tack för omtanken 12 timmar för sent.

men annars var det superbra hemma. spelades en herrans massa spel. och jag vann som vanligt flest gånger. men jag är ju bra på sånt. att vinna alltså.

tomorrow tomorrow

imorse vid frukosten hände en rolig sak. på radion började det ringa och moneybrothers reconsider me drog igång. den låten är verkligen en västeråslåt för mig. snö och kallt ute och en svettig spelning inne i prisma. sista året i västerås och vi älskade viktor och gustav i blåset, drömde om anders och tyckte att västerås oftast var lite för litet men ibland alldeles lagom. vi såg moneybrother och håkan typ 3 gånger var det året, vi lärde oss till och med mellansnacket...



lite senare spelades säkerts nya låt (helt ok version av wannadies) jag ser det som ett tecken på att det är rätt att åka uppåt. till hemstaden, uppväxtstaden.


love bunny

idag träffade jag H för en fika på espresso house (som vanligt). på vägen dit hittade jag markus krunegård. jag ville gå fram och viska jag är en vampyr, jag suger och spyr i hans öra men han hoppade in i en taxi så jag hann inte. synd! innan dess hittade jag den här underbara:

en söt kaninring från designtorget. jag har aldrig ring men den här skulle jag gärna liva upp handen med.
sen köpte jag en mössa för att rädda öronen om morgnarna. för imorse när J skuttade upp (eller typ...) så var det minus 5 grader. wtf?! nu är vintervädret här. usch. det kom alldeles för tidigt. och jag passar inte ens i mössa, men nu går värme före fåfänga - iaf så länge jag traskar ute i torslanda.

1 minut innan H's buss anlände kom vi på att vi vill ha/gå på en halloweenmaskerad. lokal någon? det vore så himla kul.

piz.

until we meet again



L ♥ J


fanfarer och jubel tack!

på fredag drar jag hem till västerås. min familj uttryckte en önskan om att en viss herr J skulle följa med. känns nästan som att dom inte vill träffa mig. som att pojkvänner skulle vara viktigare än döttrar/systrar. nästa gång jag ringer hem och berättar om stundande hembesök vill jag ha fanfarer, jubel och ett Jippie! sen kan det börja frågas om eventuella medpassagerare. denna gång far jag hem solo. förhoppningsvis vågar sig J uppåt någongång i framtiden för tydligen vill min familj umgås med honom mer än med mig ;)


klassisk västerås-bild med svartån, gamla hus samt stadshustornet i bakgrunden.


a notebook full of gifts

jag har köpt årets första julklapp (!) 

det känns skönt för det var till den svåraste personen. jag orkar inte ens räkna på hur många klappar som återstår. men en är avklarad och kan nu bockas av i min lilla julklapps- och presentbok. jo jag har en sån för att inte missa någon och kunna skriva ner små idéer kring potentiella köp. hm det bor en liten maniskt ordningsam person långt inne i mig...

julklappar och presenter är viktiga saker för mig. jag ogillar att ge bort ogenomtänkta presenter, jag vill ge bort något personligt, något som uppskattas. såna små i-lands saker är viktiga för mig.



får det lov att vara en dagens?


dagens finaste: morgonljuset mot J's hud. aldrig har något varit så flyktigt och vackert.

dagens utflykt: till änggården. en plats att drömma om att bo på.

dagens minus: förkylningen som blir värre. eller visdomstandsvärken. eller båda.

dagens insändare (från gårdagens metro): Indisk mat är för stark 
"Besök i affären, och idag bjuds det på väldigt stark indisk gryta. Det är inte många som stannar och provsmakar. Kanske därför att många inte tål starka kryddor. Varför gå över ån efter vatten? Jag menar det finns väldigt bra svensk mat, som står sig suveränt i jämförelsen med mat från utlandet. Vi måste vara stolta över vår svenska husmanskost. Men tyvärr är det en tendens att det som kommer från utlandet är mycket bättre. Med glädje vill jag nog poängtera att den svenska husmanskosten är tillbaka med besked. Ingen förbjuder någon att äta stark mat. Men det måste ju finnas alternativ om man bjuder kunderna i affär." B G.

så B G, för varje sked indisk gryta som man får provsmaka i affären vill du ha en liten smaklös Mamma Scan köttbulle att tugga på? och för varje kebebslamsa vill du bli bjuden på en kokt fläskbit? eller går det bra att någon försöker vidga sur-svessons vyer med lite tikka masala, för du kan ju alltid smita förbi smakprovningen och gå direkt till korvdisken. men passa dig för där har man blandat gammal hederlig grillkorv med ciauscolo, salsiccia och bratwurst. be aware surgubbe!


om J var här

så skulle jag krypa upp närmare i hans famn o så skulle vi kunna skratta tillsammans åt Nurse Jackie, svt:s roligaste serie just nu. och äta lite naturgodis som jag unnat mig idag. men J är inte här idag, först imorgon får jag mysa med honom.

längtar.

brev från posten

idag låg ett litet brev o väntade på mig från posten.
i brevet fanns det här:


chefen M hade skrivit en liten lapp och skickat med presentcheckar på
pocketböcker. så himla gulligt gjort!



annars så har jag gosat med den här damen:


piz.


boobs eller klyftan mellan man o kvinna

det är bröstcancermånad nu ju. och givetvis ska vi handla lite rosa då. nagellack, strumpor, halsdukar, broscher, trosor, bh:ar (givetvis). allt för att gynna kommersialism och cancerforskning. hm. jag kan lite skamset men ärligt säga att jag aldrig köpt rosa bandet. varför vet jag inte. kanske för att jag är en sån där person som aldrig bidrar speciellt nämnvärt i såna här kampanjer. jag tittar heller aldrig på alla galor på tv till förmån för små utsvultna barn. men i våras köpte jag en majblomma, för att tjejen som sålde dem var grymt söt. och jag gick med i rädda barnen för att killen var snygg och trevlig. så ytlig är jag, så om nån vill kränga ett rosa band till mig får denne vara antingen söt eller väldans trevlig. eller både och.

fast amnesty och läkare utan gränser ger jag några kronor till varje månad på eget bevåg.

annars tycker jag att det är ganska så tråkigt att dessa kampanjer ska vara så könsstereotypa, rosa för flickor o "manlig" mustasch för pojkar. jag undrar över följande: bröstcancer hos killar känns lite tabu och vad händer med alla fjuniga män därute som inte kan ställa upp i mustaschkampen? samt alla flickor som vill stödja forskningen kring prostatacancer? vi kan ju inte odla särskilt imponerande mustascher... kanske en rosamustasch kan vara något, får jag stödja båda sakerna då?


kan ni göra en rosa låt?


bättre sent än aldrig

precis när jag satt o letade efter numret till facket ringde dom tillbaka från posten. dom har fixat så att jag äntligen får min lön utbetald. i november. bättre sent än aldrig får bli dagens motto. men nu får jag i alla fall lön. och därmed har jag ett bekymmer mindre.

rude boy

idag fick jag världens värsta förolämpning av skånepågen. a.k.a mitt ex

skånepågen: jag tyckte nyss att jag gick förbi dig
jag: jaha, vart då?
skånepågen: inne i nordstan
jag: jag har inte varit inne i nordstan idag
skånepågen: jag svär att jag såg dig sitta på trappan
jag: vilken jävla trappa?
skånepågen: emotrappan såklart, du passar verkligen in där nuförtiden...
jag: jag HATAR dig

(men jag måste medge att han hade lite rätt idag, mitt hår var förjävligt men inte emostyle)


245

jag vill stryka ett streck över den här dagen, dra ett streck över det som skedde efter att jag klev av 11:ans spårvagn. för efter det hände inget av värde. och det verkar som om allt ska vara lite svårare mot mig just nu, för att jag haft en bra period.


mean streets

det regnar ute, surprise gbg, surprise! så idag ska F o jag göra smulpaj, och gotta oss. vem fan orkar göra något annat. jag hade tänkt gå på second hand men det här vädret får mig att inte ens vilja tvätta håret. och om jag inte tvättar håret så går jag inte ut. fåfäng? nja. men jag låter mitt hår vila inomhus idag, eventuellt kryper jag in i en huvtröja och gömmer mig i den.

förresten är jag jättenyfiken på amir chamdins solo debut Mean Streets som han gör tillsammans med bland annat Hellacopters nicke. jag vill gå på konsert, fram med kajalen.

Musiken beskrivs som galen rockabilly-Tarantino-sjuttiotals-soul och svängig post-punk-pop. nice.


färdig

nu är jag färdig med att tycka synd om mig själv. jag har lastat över min ångest på mamma. hon är min person, hon är den enda som verkligen lyssnar. hon tar allt.

merci.

(bra saker idag: att gå på kondis & att få äta frukost med en person som är tröttare än en själv)

jag blir så trött

tur i kärlek verkar ge otur i tamejfan allt annat. och jag orkar inte. så jag ringer till min lilla mamma och gråter. och vill flytta hem igen. eller åtminstone befinna mig i samma rum som henne. att allt ska vara så satans svårt.

jag är så himla vek.

RSS 2.0