fårever

i förmiddags tog jag en tur ut till min praktik (som jag gav mitt liv åt i höstas). det bjöds på bulle och kaffe. och fårskinn. jag fick en sprillans nytt och ulligt vitt fårskinn i avskedspresent när jag slutade och nu hade det kommit. det är galet fint och inte alls som dom på IKEA. mitt är top notch ;)

det var kul att träffa dom som var kvar igen. skönt att veta att dom mår bra och har någonstans att vara. för även om det känns som en evighet sen jag var där så kan man inte låta bli att tänka på dom ibland. synd bara att jag inte kunde stanna kvar en längre stund men uppsatsen sitter som en djävul på min axel och flåsar mig i nacken... 

imorgon väntar lite brevbäring, fastän jag egentligen inte har tid... hoppas det inte regnar lika mycket då! 


no.100330


caribou - odessa

broken bells - citizen


frightened rabbit - swim until you can't see land


plastiscines - bitch


kate nash - i hate seagulls

laura, my darling!

laura marling har släppt ett nytt album. underbart! debuten var grym så nu är förhoppningarna ganska så höga.





det stora hela

åh herregud vilken helg. det var galet roligt hos jessica. men slitigt.

vi spelade wii och xbox hela förfesten vilket var jättekul. raving rabbids var roligast. i really can munch a carrot ;)
sen hamnade vi på platån (eller nåt i den stilen). vet inte riktigt var det var för ställe men dom hade i alla fall bara ett dansgolv och serverade galet starka drinkar.

stackars v som beställde in två brickor och ingen av dom blev en hit. den första välte en annan kille ut och det slutade med att killarna tog sugrör och drack från brickan som var en blandning av minttu, bacardi och nåt annat... den andra brickan innehöll whisky sour och den ena drinken var starkare än den andra, vilket innebar att den femte och sista drinken var odrickbar. fyfan vad äckligt det var!!

vi satt kvar till efter stängning innan mcdonalds lockade. jag lyckades äta på macdonalds 2 gånger på mindre än 24 timmar, bra jobbat! väl hemma lyckades en person med att somna på en pall och blev arg när vi andra tyckte att han skulle lägga sig på en madrass... efter lite övertalning satte han sig i soffan och somnade där ;) 

jag vet inte när jag somnade men klockan var väl runt fem innan alla madrasser var pumpade. som tur var lyckades jag sno åt mig en plats i sängen tillsammans med jessica, var inte så sugen på att sova i vardagsrummet med 4 killar... sen vaknade jag vid nio tiden sommartid och var helt förstörd, jag lyckas ofta vara både full och bakfull på en och samma gång. jag mådde sjukt illa hela förmiddagen och resan hem var otroligt lång. men på något sätt klarade jag av det även om jag var ett skakigt litet hungrigt vrak när bussen nådde gbg.


önskegästen 2

min andra önskegäst till en fiktiv middag är:

 Hjalmar Gullberg

Hjalmar Gullberg, 1898-1961. Gullberg är min favoritlyriker. så fort jag går in i ett antikvariat eller en second hand är det hans diktsamlingar jag letar efter. En Gullberg klassiker är Kyssande vind. men han har gjort så mycket annat fint. Han är intressant för han kämpade med sin tro hela sitt liv vilket man kan följa i hans diktsamlingar. tyvärr slutade hans liv tragiskt. han led av en muskelsjukdom som försvagade honom och eftersom han inte ville ligga i respirator dränkte han sig själv i sjön vid sitt hus. han skrev en dikt om det till och med innan han genomfördet det.

Kyssande vind
Han kom som en vind.

Vad bryr sig en vind om förbud
Han kysste din kind,
han kysste allt blod till din hud.
Det borde ha stannat därvid
du var ju en annans, blott lånad
en kväll i syrenernas tid
och gullregnens månad.

Han kysste ditt öra, ditt hår.
Vad fäster en vind sig vid, om han får?
På ögonen kysstes du blind.
Du ville, förstås, ej alls
i början besvara hans trånad.
Men snart låg din arm om hans hals
i gullregnens månad.

Från din mun har han kysst
det sista av motstånd som fanns.
Din mun ligger tyst
med halvöppna läppar mot hans.
Det kommer en vind och går
och hela din världsbild rasar
för en fläkt från syrenernas vår
och gullregnens klasar.

önskegästen 1

svt:s gokväll har ju ett återkommande inslag där kändisar får välja fyra önskegäster till en middag. det brukar vara intressant och spännande och självklart väcks ju tanken hos en själv vilka önskegäster som man själv skulle bjuda.

hittills har jag kommit på tre stycken. först ut är:

  Janet Frame, 1924-2004.

Janet var författare från Nya Zeeland. Under hela sitt liv led hon av psykisk ohälsa och 1947 fick hon felaktigt diagnosen schizofreni och hon blev inlagd på mentalsjukhus. Janets första novellsamling Lagunen och andra berättelser (1951) vann ett litteraturpris, i och med att hennes läkare läste om detta avvärjdes en lobotomi vilket troligtvis räddade hennes liv. Janet Frame skriver fantastiskt bra tycker jag och hennes liv är otroligt intressant. 1990 gjordes en filmatisering av hennes självbiografiska bok En ängel vid mitt bord (1984) som är värd att se.

the blues

idag har jag umgåtts med H. köpte fina blåa nagellack och blåa strumpbyxor till helgen. blått är flott eller nåt.

jag har även inhandlat ett par ljusblåa solglasögon bara för att solen vågade visa sig lite. det här är mitt fjärde par. och i regel använder jag solglasögon typ 10 ggr per solsäsong... men dom var fina och billiga.

jag har provat min första body idag. en blå-vitrandig. tror att jag ska slå till. jag har varit väldigt anti-body men jag gillar den djupa ryggen trots att jag idag insåg att jag har världens största leverfläck på ryggen. hm jag har aldrig insett att den är så stor. borde kanske ta bort den innan den äter upp hela min rygg... aja det här handlade om bodyn, den känns väldigt 80-tal och eftersom jag troligtvis bar body (bebisar brukar ju göra det) på 80-talet borde jag låta det få en revival i min garderob ;)

ja det var en torsdag i mitt innehållslösa liv. nu väntar lite tid med uppsatsen, vi har inte setts sen 11-tiden i förmiddags så den ropar på mig.

håller en tumme för att J är nöjd med sitt projekt och lyckas bli klar idag.

lin inte lid

i helgen ska jag besöka mina partner in crime, Jessica och hennes sambo i linköping. det roliga med jessica är att hon alltid är over the top.

idag ringde hon och föreslog att vi ska göra en efterrätt på lördag som kräver att man kokar kondenserad mjölk i 3 TIMMAR!!! jag som hade tänkt festa, och inte sitta i köket och koka mjölk... för mig duger det med jessicas hemgjorda glass. jag är inte kräsen.

gissar att lördagen blir galen för the ultimate brothers kommer också. dom är helt sjuka, fast på ett bra sätt och är det något dom kan så är det att festa. 

det ska bli galet kul att komma iväg lite och få slippa uppsats och ansvar.
och vi kommer att lyssna på den här låten. många gånger.


extrajobbets extrajobb

Chip'n'Dales - exotiska dansare

Vill du dryga ut studiemedlen eller gillar du att synas och vill ha betalt för din talang? SverigeEvent söker nu ett antal nya medarbetare i Kalmar, Stockholm, Göteborg och Malmö!

Vi på SverigeEvent jobbar med en mängd olika typer av arrangemang och festligheter, såsom företagsevent, catering, smak- och dryckesprovningar, möhippor, tjejfester, limousineservice mm.

För möhippor och andra tjejfester söker vi nu medarbetare som vill underhålla med exotisk dans, eller "Chip N'Dales" som det också kallas. Genom att jobba med oss kan du få underhålla tjejgäng med roliga nummer eller rent av sexiga danser. Har du erfarenhet av dans är det ett stort plus och även om du har erfarenhet av liknande uppdrag. Men det kan också vara så att du helt enkelt har det i blodet! Det är naturligtvis även en fördel om du har ett öppet sinne och känner dig trygg i att handskas med människor.

Lönen är bra, men det kan förekomma något obekväma arbetstider, men vem bryr sig om det när man har en hel möhippas fulla uppmärksamhet!
Jobbet är uppdragsbaserat och krockar sällan med "vanliga" arbetstider.

jag tänker bara på män i korta små silkeshorts som dansar på podium på park lane, hm..


kärlek på en lapp

hittade nyss en liten lovenote från J i en utav mina böcker. den kan ha legat där i väldigt länge, men jag kunde inte ha behövt den mer än idag. så himla fint.

jag förstår inte hur jag ska klara mig utan J i vad som känns som en evighet. det är alltid lika jobbigt att sakna honom.

fina brev till fina människor

det här är så himla fint. ger hopp till mänskligheten ;)

prioritet

imorse vaknade jag med huvudvärk och en viss stresskänsla inombords. uppsatsen hänger över mig som ett dåligt samvete hela tiden. men sen så vände jag på mig och tittade på världens vackraste pojke som sov bredvid mig. jag insåg ganska snabbt att det inte fanns något jag hellre ville göra än att få ligga kvar en stund till bredvid honom. eftersom jag spenderar mer tid tillsammans med uppsatsen så kändes det lite befriande att slippa den några timmar och istället passa på att njuta av J's sällskap. älskar att du får mig att må så himla bra.

jag har haft ett superfint avslut på vardagsveckan, både i torsdags och igår kväll fick jag spendera lite kvalitetstid tillsammans med J. det är inte ofta tyvärr som vi sover två nätter i rad tillsammans. men det var underbart.

this song is where home is

hur många gånger har jag inte lyssnat på dig?
miljoners miljoner

hur många gånger har jag inte älskat, bråkat, skrattat, gråtit, sjungit, ramlat, spelat luftgitarr till dig?


hur många gånger har du fått mig att känna mig oövervinnerlig? massor


så himla mycket ryms i den här låten. om jag bara fick lyssna på en låt i resten av mitt liv skulle det vara den här. det går inte förklara. det bara är.

det är kärlek. minnen. personer. riff. och hittills är det bara jag och en kille på WTAI som fattat storheten i låten. men det gör liksom inget. för den är min.

att säga att no song unheard bara är en låt för mig är att ljuga. den är en person, några minuter att låta sig själv lyftas upp till, den är pepp.


som jag behövde dig idag. och du levererade.

nertyngda axlar

jag bryter fucking ihop. och jag vet inte om jag orkar gå vidare.
och ja, det känns fan mycket bättre att gråta en skvätt.


today a la tuesday

dagens början: vid sju tiden vaknade jag av solsken, bestämde mig för att somna om och vaknade en halvtimme senare då min uppsatskamrat ringde. suck.

dagens jakt: hitta kasettband. för vem i helvete använder kassettband längre? förutom studenter som intervjuar??

dagens bok: döden och pingvinen av andrej kurkov. helt sjukt bra bok!

dagens bästa: årets första lunch ute i solen. vad jag åt? köttbullar med mos. gött. 

dagens impuls: att boka in ett helgäventyr om 5 månader tillsammans med J (om han kan smita från jobbet...)

dagens hemsida: my parents were awesome


pic

inatt drömde jag att jag hade tappat bort J och det enda sättet att skicka meddelanden till honom var genom fotografier. smått galet. så jag skickade fotografier till honom på mig där jag gjorde en massa tecken så att han skulle lista ut var jag var. alla korten togs i en fotoautomat.

så idag när jag väntade på V gick jag förbi en fotoautomat. jag har inte tänkt på den tidigare men helt plötsligt fick jag en impuls att jag måste ta fotoautomatskort. jag har inte gjort det sen typ högstadiet när man trängde in sig i båset tillsammans med sina vänner. så efter att ha gett mig själv ett godkänt i spegeln drog jag för draperiet och i rask takt togs fyra bilder. ibland är det härligt och skönt att följa sina impulser.

får väl ge ett kort till J ifall han skulle tappa bort mig ;)

ice ice baby

om jag fick önska mig ett lifetime supply av något skulle det nog vara glass. J sa att hans skulle vara kaffe. känns som att vi kan slå våra påsar ihop och få en perfekt kombination. detta skulle även kunna resultera i en annan sak som kommer högt upp på min lifetime supply lista, nämligen pussar.

glass + kaffe= pussar. enkel mattematik eller hur?


länge leve helgen!

igår köpte jag mig lite sommar. i form av två par shorts. gäller att passa på medan storlekarna finns i den här stan. en trend som kommer att synas överallt i sverige i vår är korta skinnjackor från h&m. deras erbjudande om 100 kronor rabatt på alla jackor o kavajer skapade ett kaos igår. aldrig har jag sett så många flickor slita och dra i fejkskinn. snacka om att h&m har stor genomslagskraft här. galet.

sen så var jag på bio igår. en kompis kommenterade att jag går mycket på bio och ja, jag går mer än vanligt. det har två orsaker. dels så går jag mest på bio när jag är i ett förhållande för det är en superbra grej att göra tillsammans. dels så är J världens bästa biosällskap. det underlättar att vi oftast gillar samma typ av film vilket gör att jag får se bra filmer, sen så är han ju så himla mysig att gå på bio med. jag gillar att kunna få en puss då och då i filmen. 

igår såg vi alice i underlandet. 3D versionen. jag blev inte särskilt impad av 3D:n men det var helt okej. bäst i filmen var ju johnny depp men det var ganska väntat.  

annars väntar en vecka med intervjuer och åter intervjuer. och solsken hoppas jag.

the girl

igår for jag och vicky till varberg på uppsats uppdrag. blåsigt var det men centrum i varberg var så gulligt. små små hus i nån gammelsvensk stil (arkitekten vet nog bättre). känns som att det får bli en tripp till varberg i sommar, just nu vill inte mina öron återvända... dom frös alldeles för mycket igår! men uppdraget gick bra, och idag ska jag renskriva intervjun eftersom jag slipper jobba idag. jippie.

dom kallar oss artister med robyn i onsdags var grymt! längtar efter en ny skiva med henne, smakproven hon bjöd på lät mycket lovande. hon är så himla cool, jag gillar verkligen robyn för hon kör sin egen grej och det är klockrent.


miljöns framtid

imorse när jag gick till skolan hajade jag till och läste följande på en återvinningsbil:

är du också övertygad att kapitalismen är det enda som kan rädda planeten?

Hans Andersson Recycling har insett att "det måste vara lönsamt att satsa på miljön". företaget har erbjudanden till företag som både bidrar till bra affärer och på sikt bidrar till att rädda världen.

smarta jävla kapitalister. makin' green.

jag har inget facit

det är så jävla svårt. förhållanden alltså. pojke och flicka leken. och det verkar bara bli svårare ju äldre man blir. det svåraste är andra människors frågor. andra människors tyckande och tänkande. att det verkar finnas en förhållandemall som alla par ska tryckas in i. varför ska det jämt finnas rätt och fel, och varför ska alla berätta för mig vad dom tycker är rätt och fel gällande mig?

det är väl klart att jag också vill ha en del av det som ingår i förhållandemallen. men just nu finns det en massa "men" rörande min pojke - flicka lek. och jag är faktiskt lagom lycklig ändå.


postkvinnodag

igår var det internationella kvinnodagen. idag är väl bara en vanlig kvinnodag antar jag. så många andra har gjort fina inlägg om orättvisan som existerar mellan könen i världens mest jämställda land. så jag låter bli att skriva något eget utan ger ett fint efterord av Jenny Björklund istället som finns i boken Dimman Staden Nattljus av Eva Neander.

om Eva Neander och marginaliseringen av henne i den svenska litterturhistorien:

"Hon skriver om kvinnor och kvinnors problem, och i litteraturhistorien har litteratur om kvinnor inte ansetts vara lika viktig som den som handlar om män. Eva Neanders kvinnor är olyckliga för att de är kvinnor och för att de är människor, men i litteraturhistorien tycks det finnas ett osynligt likhetstecken mellan kvinnor och kön - och ett och annat mellan män och allmänmänskligt. Mannen är norm och kvinnan är det andra könet, som Simone de Beauvoir uttryckte det i klassikern Det andra könet som utkom samma år som Eva Neanders Nattljus.

Kvinnors texter om kvinnor blir något som enbart angår kvinnor, medan mäns texter om män sägs handla om livet och hur det är att vara människa. Otaliga är de författare som liksom Eva Neander glömts bort när det blev dags att skriva litteraturhistoria, men det är knappast någon slump att majoriteten av dem är kvinnor. Det är på tiden att vi suddar ut likhetstecknet mellan manligt och allmänmänskligt och börjar se också de kvinnliga författarnas texter som något som angår alla. Eva Neander skriver om kvinnor och om de begränsningar kvinnor möter som gör det så svårt för dem att leva, men hon skriver också om hur det är att vara människa, om ångesten inför att leva och om svårigheterna med att slitas mellan strävan efter frihet och viljan till gemenskap. "

- Jenny Björklund 2007.  


love letter

göteborg - i love you. speciellt på våren.
okej jag tar troligtvis ut våren i förskott men idag har det varit underbart väder. och folk lever upp, mindre kläder, större leenden, fler cyklar och fotgängare. alla vänder blicken mot solen och njuter.

jag har klippt mig idag. det gick förvånansvärt bra. jag är supernöjd. vilket späder på förälskelse känslan. tänk att lite solsken kan göra mig så himla lycklig. jag behöver sol för att må bra, det bara är så.

och jag lovar J att så fort gräset kommer fram i parkerna ska jag dra med dig till en filt och kaffe ute i solskenet. för sånt längtar jag efter. att bara kunna få hänga utomhus och småfrysa lite för att man verkligen vill att det ska vara några grader varmare än vad det är.

mm. det här är en bra måndag.

och jag har insett att jag älskar min pojke oerhört mycket. för jag saknar dig så att det ibland gör ont. för att jag blir fånigt glad över små söta mms. för att jag tänker på dig alldeles för ofta. för att jag vill vara med dig typ hela tiden. för att jag aldrig har känt så här för någon annan. och det känns vuxet och samtidigt lite barnsligt men underbart.


bat for lashes

mitt nya uppsats-soundtrack består av bat for lashes. hon är grym. jag vill tacka howlin' pelle som visade henne för mig. merci.










den här har spelats många kvällar.







recycled love songs

recycled love songs har många roliga, bra och söta låtar på sin youtube lista.


lykke li vs. hercules & love affair - belonging it up


oh no! oh my! - i love you all the time


bat for lashes (cure cover) - a forest


parts & labor - nowheres nigh


the new pornographers - adventures in solitude


someoe still loves you boris yeltsin - modern mystery

bright eyes & the album leaf - hungry for a holiday

iver

idag har jag fyndat en adidas zip-tröja. och inhandlat ett vårlinne. och tappat bort mina vantar och därför letat i en evighet efter nya. mars är den sämsta månaden att tappa bort vantar i. för det finns typ inga. det finns bara tunna fingervantar men jag eftersträvar värme i mina vantar så därför är det bara tumvantar med foder som gäller.  jag lyckades till slut hitta ett par. så nu har jag julröda vantar. hoppas våren kommer snart så att jag slipper dom.

sen kunde jag inte hålla mig utan köpte en studentpresent till min syster. bara för att jag är så himlans ivrig på att slå in saker i fina papper.

och sen så har jag saknat pojken som dricker espresso, pillar i mitt hår och som pussar mig i nacken då och då.

 

håkie weekend

igår invigde jag H i mitt tortelloni beroende. det gick bra. efter att hängt i min soffa under kvällen hittade jag typ en halv hårperuk av H´s hår i soffan efter att hon gått... funderar på att donera det till nån kal stackare. otroligt att hon lämnade lägenheten med något hår alls med tanke på den mängd som jag hittade (fortfarande hittar) i min soffa.

idag blir det loppis/secondhand/prylkrafs jakt med A. egentligen vill jag ju gå på sci-fi mässan som är i gbg för att få klappa på chewie men A blir svår att övertala. trots att han är en nörd själv så är han rädd för andra nördar. tönt.  

känns som en riktig håkan-helg.


mailbomb!

"Explodera oss 2010! Här är bomben ni väntat på! Luger ger er Way Out norr, söder, öst och väst, allt på samma scen, samtidigt. M.I.A . kommer till Slottsskogen! Systrar, bröder - det blir Way Out Gerillafest."


okej nu sattes spiken i kistan. M.I.A kommer till way out west. det bara måste upplevas!!


en av världens bästa låtar. nånsin.

like it a lot

jag gillar den här låten, kanske gör du också det?

jag vet inte varför men jag tänker på J varje gång jag hör den här. det är nog därför jag gillar den.


mars bars

redan mars. och solsken idag som fick mig att längta efter en balkong och en filt och en kopp kaffe.
men jag har ingen balkong och känns inte så värt att dra ut en filt och sätta sig i en snöhög så jag nöjde mig med en latte och en promenad. det var typ dagens höjdpunkt. en annan favorit var prutt-smssignalen på biblioteket. eller jag hoppas att det var det för det lät lite "mekaniskt" och vem vill släppa ut gas på ett instängt bibliotek?! roligt hur som helst.

onsdag och torsdag väntar jobb. fyfan va opepp jag är. undrar om det är så här prostituerade känner? för jag gör det verkligen bara för pengarna. mailwhore. hahaha. academic är som blodhundar som jagar en tills man säger ja ja föri helvete jag jobbar väl då, sluta flåsa mig i nacken hela dagen. dom har ringt tre (!) frekkin gånger idag. jag sa bara ja till två av jobben. måste ju dra nån gräns...

i've sold my soul to the devil again. hörde att nån banksnubbe räknat ut att studenter går 600 pix back varje månad. och det är studenter som har bostadsbidrag på 800 pix. jag känner ingen sån student för det är ingen som extrajobbar som vet hur mycket dom kommer att tjäna. och därmed riskerar dom att bli återbetalningsskyldiga om dom lämnar fel uppgifter till försäkringskassan.

så jag gissar att en mer rättvis summa skulle vara 1400 pix minus varje månad.  men å andra sidan studerar vi ju bara som min grandpa säger. jo tjena säger jag. jag läser ett program på helfart vilket innebär 40 timmar per vecka. ett heltidsjobb. utöver det ska jag för att klara mig ta ett extra jobb. det finns fan ingen annan kategori av människor som utöver sin heltidssysselsättning behöver ta ett extra jobb för att överleva.  

piz alla som sliter. ge er själva en klapp på axeln.

nu börjar längtan på riktigt

aldrig i min vildaste fantasi hade jag kunnat drömma om att Göteborgs skulle vara en sån grå stad vädermässigt. känns som att alla goa och glada göteborgare har lurat resten av sverige. dom promotar sommagöteborg med liv och lust och ordvitsar men ingen nämner regnet, dimman, gråheten och fukten. kanske beror det på att göteborg kan vara så himla underbart sommartid att invånarna helst förtränger allt det andra.

en bra sommargrej med gbg är way out west. jag längtar redan. för jag vill uppleva. igen.

har lyssnat på en av årets wayoutwest-bokningar. det verkar lovande. hon låter lite som shakira fast på ett bra sätt ;)

 



RSS 2.0