you are like the best gift ever

vad köper man i present till den man älskar?
det jag vill ge J kan inte köpas för pengar.
jag vill ge J tid. mer tid tillsammans. mer tid för varandra.
det skulle jag vilja ge bort till J när han fyller år.
men så har jag faktiskt köpt något materiellt till honom också idag.
för att den var fin. och jag tror att den passar honom väldans bra.

annars verkar det som att jag har fått en lägenhet i högsbo.
jag ska skriva på kontrakt på torsdag. hoppas dom godtar mig trots att CSN vägrar skicka ett studiemedelsintyg till mig förrän jag ansökt om studiemedel. vilket nu kommer ta någon vecka eller så. men jag har ett anställningsbevis i alla fall. 

min mamma förstår inte riktigt varför jag byter ner mig i standard gällande lägenhetsbytet. men den nya har ett förstahandskontrakt och det väger väldigt tungt, det betyder att jag kan stanna kvar i göteborg i januari och inte behöver hets-jaga en lägenhet/ alternativ flytta hem till mamma när skolan är klar. jag vill ju stanna här nere hos J. nu kan jag istället ägna hösten åt att leta jobb. ett problem mindre.

syskonweekend

i onsdags kom mina stora småsyskon ner. vi inledde kvällen med ett besök på vårdcentralen då min lillebror trampat in en sticka i foten och fått en stor varböld av den. otroligt nog gick besöket där snabbt och efter att min lillebror genomlidit lite smärta åkte vi hem och muntrade upp oss med film och kamben. funny people var inte alls rolig. se den inte.

torsdagen bjöd på shopping och småsyskonen fyndade en hel del, vi träffade våra släktingar och sen for jag iväg till jobbet.

fredagen var en enda lång väntan tills pink drog igång. vi började dagen med liseberg, M och jag åkte jukebox men lillebror var på dåligt humör och ville inte åka något så vi spelade en femkamp istället. bäst gick det för lillebror som vann 3 grenar, lillasyster vann 2 stycken. jag vann ingen femkampsgren men blev en vinnare ändå då jag vann en stjärnvinst på tobleronehjulet. bilden M tog på mig visar min sanna lycka, sällan har någon blivit så glad över 2 kilo chocklad. mest glad var jag nog ändå över att få träffa J och pussa på honom en snabbis. snyggaste EA:n på liseberg - det är min pojkvän.
mer shopping följde efter liseberg, eftersom min syster passar i allt så fanns det mycket att prova och testa. sen for vi hem och sov i 1 timme innan det var dags för ullevi och pink. good charlotte och takida var förband och det var inte mycket att hurra för. tack och lov var pink-konsterten riktigt bra och underhållande. har aldrig sett en bättre inledning.

lördag vaknade vi upp mycket tröta och småförkylda. värst gnällde lillebror men det är inget ovanligt med det. sista dagen med shopping, vi passade även på att träffa släktingarna en sista gång. första hemlagade middagen gjordes, tacos som åts till filmen wolfman. riktigt dålig även den så se den inte! sen spelade vi buzz, jag vann såklart men det var riktigt jämnt. 

idag söndag for syskonen hem, men vi ses snart igen som tur är. det var ett litet mirakel att de lyckades få ner allt i resväskan som de delade på och komma iväg till tåget. saknar er redan ju! 

nu ska jag vila ut lite med hångel och middag med J. efterlängtat och välbehövligt.

lagt lagg ligger

idag har jag spenderat en evighet på ikea tillsammans med H, men det var kul. hon hittade en vagn full med grejer, jag köpte bara mat och fika ;) innan vi åkte till ikea var vi på holmens och där hittade jag ett plättlagg, äntligen! - men ett plättlagg ingår inte i min budget så det fick vara kvar där. fan fan fan. nu kommer ju någon annan hitta det och göra goda plättar. kanske har jag tur och så finns det kvar på fredag...

imorgon kommer syskonen ner för en weekend i göteborg. pink, liseberg och shopping står på schemat. har vi tur så blir det bad också. det är mysigt när dom kommer ner eftersom vi inte ses så ofta. plus att det blir sista gången dom kommer ner under sommaren till min lägenhet slog det mig idag. det har varit en fin liten tradition. nu är det sista sommaren/hösten/vintern i lägenheten. känns lite speciellt.

och finaste J. en kort liten dejt hann vi med. och nu saknar jag dig igen så att det gör lite ont. för det är alldeles för länge tills vi ses. som vanligt.

kom hem

imorse när jag kom hem efter jobbet tog jag mig en välbehövlig sovmorgon. jag drömde om J och blev grymt besviken när jag vaknade för han var så verklig i drömmen att jag på allvar trodde att han sov bredvid mig. på måndag ses vi nästa gång och om jag saknar honom lika mycket då som jag gör nu så kommer jag pussa sönder honom.

nu väntar filmeftermiddag eftersom jag jobbar jour i natt igen. så det som inte kan göras på kvällarna får förläggas till eftermiddagarna. ganska mysigt ändå eftersom vädret inte är det bästa. känns bra att man kan hålla sig inne och ligga i sängen med gott samvete...
jag är nog världens lataste person.

en sommarfavorit med joel alme. för den får mig att tänka på J.

remix

kan inte M.I.A dra med sig Jay Z? är det för mycket begärt?


en sommarlovsdag

idag är jag ledig = sommarlovsdag. regnet står som spön i backen.
det blir en läs-och-lyssna-på-musik-dag. alldeles lagom för min hjärna har inte riktigt vaknat och den kommer nog att fortsätta vara seg hela dagen. just idag läser jag pingvin försvunnen. den passar väldigt bra att läsa just nu, handlingen i boken är väldigt "saker och ting händer av både slump och av en anledning, det ordnar sig nog tillslut". lite så som jag själv tänker.

fan det blir nog åska idag.

sunday i love you

i söndags åkte jag och J ut i skärgården. vi hoppade på första bästa båt och for ut mot brännö rödsten. det kändes som en bra början på ett söndagsäventyr vilket det också visade sig vara. ingen av oss hade varit där förut så vi hade ingen större koll på vart badplatserna fanns. strömmen av människorna gick mot den utmarkerade badplatsen, jag och J gick åt motsatt håll. det visade sig vara ett utmärkt val då vi hittade en jättefin brygga som låg lite för sig själv. nästan inga andra där vilket kändes lyxigt. vattnet var kallt men vad gjorde det när finaste pojken fanns däri ;)

lite ostadigt väder dock men vi hann med en rundtur bland de fina husen innan det riktiga skyfallet startade. bland det bästa jag vet är hångel i en port/under ett hustak när det regnar. det är fint. och somrigt. en av mina finaste söndagar.


wow tips 3

håkan kommer. håkan i slottsskogen. första skivan ska spelas. 10 år sedan den släpptes och jag köpte den. tyckte nog allt att det var lite töntigt med en rosa skiva. nu älskar jag den och reporna i den. det var håkan jag drömde om när jag drömde om att flytta till göteborg. har aldrig sett människan här. det närmaste jag kommit håkan är att bli nästan påkörd av timo och så såg jag gilbert rasta sina hundar vid rosenlund. men nu ska jag se håkan i slottsskogen. håkan är profet i sin hemstad.

min favoritlåt från debuten är vi två, sjutton år.
skyll dig själv inget händer här
men det gör ingenting om dina händer är här.




sommaren snurrade fort när vi bara snöade bort
jag vågade aldrig hålla din hand, vi är inte såna som i slutet får varann.


för sjömanskostymen. för timo's fula frisyr. för berghagen.

i'm going!

det har varit/är en alldeles underbar lördag. i förmiddags tog vi vagnen ut till saltholmen för bad. först tänkte vi åka vidare ut till någon ö men jag orkade inte riktigt, det får bli en annan dag. så vi höll oss på saltholmen och det dög bra. helsikes varmt väder så doppet var svalkande och salt. strax efter 14 gav jag upp, jag kände mig helt slut av all sol och alla människor. skönt att komma hem och duscha. det är bland det bästa med varma dagar, att kunna gå in och duscha kallt ;) jag är aldrig nöjd med vädret...

i onsdags var jag på colors med underbara J, och eftersom det var fantastiskt kul tänkte jag att så kul vill jag ju ha flera gånger så nu idag när jag duschat och blivit varm igen köpte jag biljett till Way out West. nu är jag pank men lycklig. vem sa att pengar inte kan köpa lycka? min wayoutwest-biljett är lycka för mig. just nu går jag själv men fan det spelar ingen roll, alltid dyker det upp någon som också ska gå, annars får jag väl hänga med iggy själv ;)

åh jag är så glad!!

piz.

RSS 2.0