norwegian wood

"I once had a girl, or should I say, she once had me"










b-day

idag har jag blivit äldre. inte för att det vare sig syns eller känns så. men 24 är den nya siffran som gäller.

födelsedagsfrukost tillsammans med J började dagen och den var otroligt fin och mysig. Han hade ordnat så fina saker. Personliga saker. Jag älskar att han känner mig och kan hitta på så himla fina presenter. så nu har jag spikat upp två tavlor på väggarna. och jag bara ler när jag ser på dom. ler när jag tänker på J. hoppas han  njuter av cheesecake med passionsfrukt :)

det känns som att min födelsedag började redan igår för då var vi ju på mañana och åt en god middag, men bäst var nog ändå passionsfruktsmojiton. och passionsfruktspannacottan. det finns väldigt mycket passion i mitt liv just nu - på flera sätt! :)

snart får jag sällskap av H, då blir det ännu mer passionsfrukt...

piz.


morgonlyx



imorse vaknade jag bredvid den finaste personen och vi kunde sova ändå till kl. 10 innan vi klev upp. för mig är det en lyxig sovmorgon! sen när vi åt frukost vid 11-tiden ringde det på dörren och utanför stod det ett blombud!

vilken lyx att få en tulpanbukett hemlevererad till sig. det har sina fördelar att vara omtyckt och fylla år på söndagar så att vissa gratulationer kommer redan på lördag... :) mitt första blombud var otroligt fint, tulpaner är en favoritblomma. tack finaste farmor och farfar.

nu väntar middag på mañana med J. vilken härlig lördag jag haft/har. älskar't.


Pimme

J upplyste mig om att Thåström kommer till Way out West. så nu måste jag gå detta året också :) Thåström är en artist som jag drömt om att få se men aldrig upplevt live. Han är min svenska Bob Dylan. Han är min ikon.

Han spelades många många många gånger under min tid i Borås. Han fanns tidigt i mitt liv, vid sidan av Bob Marley, Burnin Spear och jamaicas andra reggae- och skafrontmän var han och Ebba Grön/Imperiet de enda svenska artisterna som fanns att lyssna på i skivsamlingen hos T.

Du som hade allt att säga säger ingenting
Men dina tankar dom hörs ändå
Din tystnad säger allt som dina läppar vill
Men inte just nu kan förmå
På dina fingrar så räknar du månader
Och i själen så räknar du sår
Och pappret framför dej som är så fullt av små streck
Visar ett streck för varje år
                                         - Varför är du så tyst?

Alla adresser som jag haft här
bara Strindberg kan ha haft fler
Nä förresten jag tror att jag vinner över honom med
Och sen en morgon när man vaknar
har man gått ett helt varv runt
Man är tillbaks på samma gata
tillbaks på samma punkt

Man vet att man är hemma för stan är likadan
Man vet att man är hemma
Men det är ändå inte samma sak
                                              -
Söndagmåndagsång


areaware

jag fortsätter att blogga på spåret inredning. areaware.com har rolig och smart design. mitt hjärta slår lite snabbare för dessa:

 
klädhängare som är en vinylväggdekoration.


fruktskål formad som en bananklase. bananas!


ljusstake distortion.


dörrstopp i form av en rullskridsko.


v-day

går hade jag en alldels alldeles underbar alla hjärtans dag. jag fick dela kvällen med J. han hade tillagat en underbart god middag med förrätt, huvudrätt och efterrätt. två lyckliga och mätta personer blev resultatet.

vi har varit tillsammans i två och halvt år slog det mig idag. underbart att J fortfarande får det att pirra i hjärtat. och hans skratt är det finaste som finns. vill aldrig vara utan det. 

in other words - i love you.

designista

jag har börjat prenumerera på en tidning som heter Family Living. däri tidningen finns många fina tips. bland annat fanns det saker från designista.se med. om jag hade ett litet hus skulle jag köpa det här:

 
äpple päpple affisch - elisabeth dunker


thékopp med uggla i


textiltryck med valar - elsa wikander


thékanna - russel wright

presentmaskinen

min lillebror fyller år om några veckor så idag har jag köpt en present till honom. det är svårt att köpa presenter till mina syskon eftersom vi nu för tiden bara träffas några gånger om året. det var lättare förr när vi sågs varje dag och man var mer uppdaterad med vad dom gillar.

är det något jag saknar sen jag flyttade hemifrån så är det att träffa mina syskon. båda två är fantastiskt roliga och fastän vi är olika på många sätt så är vi också lika på många sätt. det är nog ofrånkomligt när man växer upp tillsammans.

fast det är ju skönt att få fira sin egen födelsedag nu för tiden. när jag bodde hemma slog mamma ihop våra födelsedagar till ett enda stort firande då släkten kom, erftersom hon lyckats med konststycket att klämma ut alla tre i februari... det stora firandet av oss tre var mycket praktiskt men resulterade i att någon alltid var missnöjd med valet av tårta eller att firandet skedde veckor efter hennes egentliga födelsedag...
note to self: sprid ut mina barns födelsedagar under det resterande året.

pappersteater



underbar pappers- och ljuskreativitet av elly mackay.

uppåt väggarna



cole and son gör fantastiskt fina tapeter som får mig att vilja köpa ett hus med massor av rum och väggar att tapetsera.




jag älskar den lilla apan som tittar fram mellan bladen






RSS 2.0