first night

natten till idag jobbade jag vaken jour för första gången. trodde aldrig att jag skulle klara det men jag fixade det galant. 21.00 igår svepte jag min första kopp kaffe på väg till jobbet och kände mig oförskämt pigg. hela natten var lugn så jag läste ut en bok på 350 sidor, drack ytterligare 5-6 koppar kaffe, städade lite och åt knäckemackor.

jag har aldrig varit en nattmänniska så jag antar att nattens vakenhet berodde på kopiösa mängder kaffe jämfört med vad min kropp är van vid i kombination med en viss adrenalinkick över att vara själv i ett hus med en massa ansvar. först vid 5-tiden imorse tröttnade mitt huvud och jag kände mig typ bakfull, så trött var min hjärna. strax innan 8 imorse totaldäckade jag i min säng och sov som en klubbad säl till 12. nu väntar en liten kamp mot klockan för jag måste ju hålla ut tills ikväll innan jag får lägga mig igen. suck.

imorgon börjar skolan, lite pirrigt måste jag medge men mest kul att få se dom flesta igen.


gårdagen

igår blev det plötsligt sommar hemma i västerås.
vincent och jag låg och lapade sol timmarna innan jag åkte hem. han låg för det mesta på min rumpa och solade, han är i perfect size! kommer sakna honom, han är min best friend.

nu ska jag försöka styra upp nedpackningen av lägenheten, kirra böcker till skolan (typ 15 stycken!!) och göra andra tråkigheter. till J har jag bara en sak att säga: KOM HEM! DU ÄR SAKNAD!

adieu



nu far jag snart iväg mot nordligare breddgrader. där väntar bland annat verandafrukostar, hundgos, blåbärsplockning och filmkvällar. insup lite local natives för en fin start på hösten.

till den jag älskar, you're always on my mind.

home is where the heart is

jag ska snart flytta. för femte gången på lika många år. bra jobbat för en som hatar att flytta men samtidigt hatar att fastna.

jag letar efter ett hem. ett riktigt hem. dit jag flyttar nu är inget riktigt hem, mer ett stopp på vägen. för mig består ett hem av mer än en person. så tills vidare har jag små landningspunkter. och jag letar efter fina saker att fylla min landningspunkt med. som dessa till exempel från etsy.com (min favorit surfingsida).


mr Darcy proposal dish towel från säljaren brookish. underbar köksromantik.


roliga stapelbara mustaschkoppar från säljaren sunnydayz5.


parisiska fönster som väggdekor. sånt här är mycket roligare än tapeter! från säljaren artconductor.

akt 2

lördagens way out west var grymt bra från början till slut. dels berodde det på artisterna, dels berodde det på mitt eminenta sällskap, J. och vädret såklart.

först ut var the drums som var fyra peppade popslynglar med trallvänliga låtar, en fin början och dom var bra.

efter det såg vi det sista av shout out louds och jag fick höra impossible vilket var väldans kul. shout out louds är bra men det känns som att dom aldrig riktigt slår igenom.

efter det vilades benen och vi lyssnade till mumford & sons. det var mysigt och dom är riktigt bra. mer mumford i lurarna.

anna ternheim tog över och hon var på bra humör, och gjorde en bra spelning. avslutningen var häftig med duetten mellan anna och bd-jocke. tyvärr lät han förjävligt så hon kunde ha gjort bättre ensam själv. dock en trevlig överraskning.

efter lite svensk singer-songwriter gick talib kweli & hi-tek på och dom var så himla bra, grym stämning spelningen igenom. det roliga är att jag som sällan lyssnar på hiphop alltid tycker att hiphopspelningar på festivaler är bäst. vet inte varför.

dagens udda spelning stod konono no 1 för. under den ca 50 min långa spelningen hörde jag bara att de bytte låt 3-4 gånger, lovin' it. vi såg anna ternheim och promoe stå och lyssna, det bildades ett långt danståg som gick genom hela publiken och folk dansade runt i allmänhet. hela konserten var glädje.

kvällens höjdpunkt följde efter de afrikanska rytmerna. håkan.  det var magiskt. det var allsång. det var unikt och jag kommer aldrig uppleva något sådant igen. tror att alla som var på festivalen var där. ingen annan artist drog lika mycket folk - helt galet ju men underbart. alla som missade det - ni kan gråta blod.

efter håkans triumf följde lykke li och regn. hennes röst sprack men hon hann köra sina bästa låtar. synd om henne men egentligen kändes det bara som att hon värmde up inför chemical brothers, som om alla väntade på det.

med otroligt trötta ben dansades det sedan till chemical brothers. allt jag kan säga är att det var grymt. men bäst var inte chemical brothers själva utan J's glädje över att få se dem live. jag älskar att se dig lycklig.


åh jag kommer leva länge på det här.

akt 1

igår inleddes konserterna på WoW. jag började med att se Imperial State Electric med Hellacopters-Nicke som frontfigur. det svåra med dom tidiga spelningarna på festival är att dom brukar vara ganska avslagna. och igår var verkligen publiken avslagen. jag tittade mest för att jag ville se Nicke. utöver det var spelningen inte något speciellt. men det var kul att se Nicke köra ett trumduett solo. i love him.

sen såg jag det sista av jens lekman. han är inte riktigt min typ men han var glad uppe på scen och det jag såg var bra.

efter lekman spelade Rango, sju män/gubbar och en gumma från någonstans i afrika. dom var galet fina i sina scenkläder och musiken var rolig. men ja, det var ingen wow vad bra dom är-upplevelse uten mer dom är så söta och roliga i sina utstyrslar-upplevelse, plus att dom dansade fantastiskt roligt.

efter lite afrikainfluenser spelade panda bear. men nej, jag gillade det inte alls utan tog middagspaus istället och värmde mig i solen.

efter en timmes middagspaus satte festivalen verkligen igång för min del. beach house är mina nya favoriter och spelningen var fantastiskt bra! lyckades också se wu-tangs sista tre låtar och det var bra stämning. 

TSOOL och symfonikerna gick på så fort wu-tang lämnat sin sista uppmaning om att röka på och njuta... roliga kontraster på banden i år.  jag såg  tre låtar av dem sen lämnade jag dem för något bättre eftersom jag redan sett dem i år på konserthuset; Local Natives väntade. 

Local Natives var också fantastiskt bra, det var en magisk stämning i tältet. kommer lyssna mycket på dem och beach house i höst. 
 
The National var nästa band, och jag hade höga förväntningar. och The National levde upp till dem. sångaren har en fantastisk underbar röst. alla som missade - synd om er. spelningen påminde om den som Band of Horses gjorde förra året. 

efter det tog Iggy & the stooges över. Iggy var asrolig. jag fattar inte hur han orkar, han fr omkring på scenen, spottade, kastade vatten, krälade, dansade och verkade ha hur kul som helst. han gav verkligen allt och det var kul. redan i 3:e låten bjöd han upp 20 personer för att dansa uppe på scenen tillsammans med honom och bandet, lite kaos blev det när dom bildade en mosh-pit runt honom men det såg riktigt roligt ut! för övrigt var det roligt att se fem små gubbar på scenen, gitarristen hade ena benet i ett stort gips... det var riktigt kul att få se honom live, det var en rolig spelning.

efter Iggy gick nästa kontrast upp på scen, Jonsi. spelnningen var mycket vacker, både ljudmässigt och visuellt. det påminde lite om fever ray förra året. det blev en mysig stämning i tältet, det enda som saknades var någon att hålla om.

den sista artisten jag såg igår var M.I.A. efter vad som kändes som ett evighetslångt dj:intro klev den lilla fröken fram.  det var hur häftigt som helst, jag älskar henne. hela spelningen var rolig för hon blandade de stora hitsen med låtar som jag inte hört på länge. där jag stod var det en dansfest, bäst var paperplanes!

tyvärr missade jag The XX. M.I.A känndes som den perfekta avlsutningen så jag drog hem, nöjd och lycklig. idag väntar akt 2.

i'm waiting, longing

jag har ordnat öronproppar, bytt till mig ett armband och fixat ett par ljusblåa gummistövlar,

jag har gått barfota i gräset, ätit en näve självplockade hallon och njutit av värmen,

jag lyssnar på the national och längtar oerhört tills grindarna öppnar imorgon och festivalen börjar.


12/8

igår fyllde finaste J år. jag blev ditbjuden på middag. J hade gjort godaste fisksoppan och jordgubbstårta, du kommer klara dig fint i höst min lilla gourmetkock ;) det var en mysig kväll som gick alldeles för fort.

varje gång vi ses och jag tittar in i dina ögon smälter jag lite. du är så himlans fin, dina 23 år klär dig =)

snart börjar hösten och jag är väldigt lycklig.



minisemester

nu har jag en vecka ledigt. sen väntar ett sista inplanerat arbetspass och sen änu mer ledigt. herregud vad efterlängtat och skönt.

imorgon fyller finaste J år. äntligen är vi lika gamla igen. slipper känna mig som en cougar ;)
innan jag får fira J ska jag ha en liten visning av min lägenhet.

på torsdag ska jag hämta ut mitt WoW-armband och sen kanske ta en tripp ut till IKEA för att kolla säng o annat smått som behöver förnyas till nya lägenheten. sen ska jag kolla på oskar linnros på kvällen, lite popslyngel måste jag ju få.

fredag och lördag blir det WoW. så himla roligt! hoppas att det inte regnar alltför mycket.

söndag blir vilodag, as god intended. måndag också tror jag, plus lite packing inför västeråsresan som tar sin början på onsdag nästa vecka. helst skulle jag vilja ha en massa ledigt tillsammans med J men det lär inte hända på ett tag. får passa på o njuta extra mycket imorgon!

piz.

spelschema

spelschema, spelschema!

äntligen kan man planera in vad man vill se och inte behöver se.

wiie! brukar inte följa mitt spelschema slaviskt men det är alltid bra att veta var och när och vilka som spelar.

första krocken blir på fredag, beach house eller wu-tang clan? sen går local natives och the national in i varandra. varför gör dom så här? sist på fredagskvällen går M.I.A.s spelning in i The XX's spelning, vilket gör att jag missar en del av the XX. detta är det värsta med festival, man kan tyvärr inte se allt.

lördagen ser bättre ut, dom jag vill se krockar inte med varandra, wiie!

i-landsproblem. verkligen.

summer rain



regniga morgnar tillsammans med dig är underbara, för det är verkligen som att vakna upp i ett litet varmt akvarium när regnet forsar i stuprännan utanför mitt fönster.

regniga dagar tillsammans med dig är underbara, för vi fyller dem ändå med rosor, grusgångar, plamer och näckrosblad.

sweet cake

har känt mig lite nere hela dagen tills jag såg den här:


fan vad jag vill ha en sån! varför fanns det inte badbaljor i form av en bakform när jag var liten?
ungen är så söt, a sweet cake for a sweetie pie!

RSS 2.0