wow tips 2

local natives, känns som en sån spelning som man kommer vilja se för att det kan bli väldigt speciellt. man kommer vilja vara där för att kunna säga det i efterhand.





panda bear får mig att tänka på sommarnatt, tusentals människor som rör sig i takt. men mest tänker jag på svampar. the special kind ;)



wow tips 1

konono nº1. afrikanskt känns väldigt rätt i år, med fotbolls-vm i sommar och allt. där har joel borg tänkt till. bra tänkt för jag gillar't.  



en annan bokning med sommarvibbar åtminstone i namnet är beach house. skönt att man kan få typ allt på wow. väldigt amerikanskt men på ett bra sätt. den bra amerikan-indien.


solkysst

det har varit midsommarhelg. en underbar midsommarhelg.
solen har skinit för första gången på många år känns det som.
jag spenderade min underbara midsommar tillsammans med J. det kan inte bli bättre.
picnic på en filt i slottskogen med massor av gott. ostar, champagne, flädervin, salami, bröd och godaste italienska potatissalladen någonsin. plus kyssar och solkyssar ;)
det kändes som om vi firade både midsommar men också oss två, att vi är tillsammans.
för det är himla fint att vara tillsammans med J. det bästa jag vet.

och igår firade vi vidare med glass och kaffe uppe vid skansen kronan.
synd och skam att jag inte varit där tidigare, fast otroligt fint att första gången där var tillsammans med J. solen sken nästan varmare igår och det är verkligen en fin oas mitt i stan. allt varså himlans somrigtoch jag ville inte att dagen skulle sluta så jag snodde till mig en extra kväll tillsammans med J. jag tror att det var cheesecaken som fick honom att vara med mig ett tag till...


avhopp

det var ju en folkpartist som tjuvåkte på spårvagnen och när detta kom till mediernas kännedom valde personen ifråga att lämna sitt uppdrag. jag tycker snarare att personen skulle ha kandiderat för lägre kollektivtaxor. det borde diskussionen också handla om. hur västtrafik tar ockerpriser för att åka kollektivt. varför vill ingen främja kollektivtrafiken? den är ju mer hållbar än alla bilpendlare som vagnen åker förbi vid gp-huset. där sitter 95 % ensamma i en bil som rymmer fem personer. spårvagnen in till stan från bergsjön vid 07-08-tiden är full eller knökad för att hålla oss till ortsspråket. den som vill införa sänkta kollektivavgifter har min röst.

sounds of summer #3

dagens rekommendation är I blame coco. hennes röst är grym, lite sliten fastän hon är ung, jag gillar sånt. och robyn samarbetar med henne så då måste det ju vara bra! plus att sting är hennes daddy (fast coco är bättre).











sounds of summer #2

sommarens pojke nr. 1 är oskar. linnros.





what people talk about nowadays

överallt pratas det.
om semester.

och jag känner mig utanför för jag har ingen riktig semester. i år heller.
istället kommerjag att ha två-tre lediga dagar varje vecka. men ingen fyra veckors semester som dom andra vuxna. och det är lite tärande för det märks verkligen hur viktigt det är med ledighet och vad man planerar in på ledigheten. mina små minisemester-dagar håller jag nog öppna. ifall någon vill bada, sola eller hångla. men sommarens mål är wayoutwest. det får bli min semester. för jag måste ha ett mål att arbeta mot.

postenjobbet går ut på det just nu, att inbringa pengar till biljetten. när allt känns som jävligast ute på turen, när reklamen nästan dödar armar och rygg och solen skiner retsamt varmt och andra hänger i slottsskogen. ja då, då tänker jag på det här:


och jobbar vidare.

youth in revolt

igår gick jag och J på bio, vi dåg youth in revolt med michael cera. den var galet rolig och jag har sedan vi såg den kommit på mig själv med att småfnissa lite åt saker som hände i filmen. bäst var michael cera's andra huvudroll francois dillinger. lovin it!

tiden går så himla fort när man har roligt och nu är helgen nästan över. längtar tills nästa gång jag får träffa J.


avskavt nagellack och drömmar

kuriosa om mig idag: jag har insett hur håriga mina underarmar är, mer hår där än på benen hahaha. galet. jag vet tjejer som rakar sina armar men det känns lite väl extremt, vem fan vill klappa på en sticksig arm?! nä usch. mina håriga armar får bestå så länge håret är ljust. jag har blondin armar ;)
jag har avskavt nagellack och rivsår på hela händerna. jag har en otrolig talang för att riva mig och fastna i saker när jag är brevbärare. förhoppningsvis har jag gjort mitt sista brevbärarpass snart.

i eftermiddag ska jag göra mitt första riktiga arbetspass på nya sommarjobbet. det känns bra och eftermiddagspasset är skönt, bäst är sovmorgonen. så efterlängtad och skönt att kunna vakna vid fem och inse att jag inte alls behöver gå upp utan kan sova minst tre timmar till. livskvalitet!

jag har haft sjukt detaljerade drömmar dom två senaste nätterna. först drömde jag att jag träffade Nicklas på ica maxi. han såg ut som en i band of horses, skäggig och i skogshuggarskjorta. vi åkte mycket bil och han pratade om att han hade typ tre barn men tappat bort mamman till barnen. vi åkte runt och letade efter mamman och J. för jag ville att han skulle få träffa J. vi hittade inte någon av dem utan åkte genom ett mörkt västerås, kändes typ som i en kentvideo. det hände inte så mycket mer i drömmen men det var fint att få "se" Nicklas igen. saknar honom.

inatt så drömde jag att jag var gravid. det har säkert med att göra att jag tittade på knocked up innan jag somnade igår. först  syntes det inte alls på mig att jag var gravid så J trodde inte på mig, och helt plötsligt växte det ut en liten gravidkula på min mage. vi bestämde oss för att vi skulle ha barnet men först skulle vi gå på fest. tydligen så var det helt okej att jag drack alkohol...
det var otroligt varmt på festen och det kändes som att vi var utomlands. jag kände ingen på festen förutom J men han kände däremot alla. han dansade mest med alla andra tjejer och flörtade med dom. han tyckte att det var okej att han flörtade för han kände ju dom sen innan. jag blev arg på honom och för att jag var tvungen att bära på en unge så då fick jag för mig att jag inte alls ville ha det där barnet och försökte komma på hur jag skulle bli "ogravid" igen. sen vaknade jag och till min lättnad var min mage normal.

nu blir det pannkakor till frukost/lunch.


sounds of summer #1

spanska delorean:



som om TTA och Empire of the sun parat sig. typ.

kelis - vilken omvandling bruden gjort. jag gillar fortfarande milkshakes ;)




det finaste jag vet

att vakna upp till solsken och dricka kaffe på trallen.

rota i min systers garderob och hitta en tröja och få dofta som henne ett tag.

kunna luta huvudet mot pojkens axel och dåsa bort ett ögonblick.

när någon frågar hur ens dag har varit och verkligen lyssnar till svaret.

när en liten hund kryper upp i ens knä och vill bli klappad på.

vakna tidigt och titta på pojken som sover rofullt bredvid en själv.

skratta så mycket att man inte kan sluta och får kramp i magen.

gå barfota i gräset.

kyssar som ger pirr i magen och bränner på läpparna.

hitta ett meddelande på kylskåpet som någon annan satt upp.

doften av hav när man åker båt och vinden rufsar och drar i håret.

få vykort.

gå med trötta ben på en lugn gata en sommarnatt tillsammans med vännen som får mig att skratta.

första snöfallet.

stjärnklara nätter när man inser hur liten man själv är.

första gången pojken säger att han älskar dig.

ljudet av små tassar som trippar över parkettgolvet.

när någon annan avslutar ens mening med exakt samma ord som man själv sa en hundradelssekund innan.

sommarsmak

i onsdags for jag till västerås. men innan dess umgicks jag med H, vi drack vin, åt lepinebröd och spelade bibeln. vi blev småfulla och lärde oss nya saker om varandra. jag gillar att få reda på små roliga saker om mina vänner, jag gillar att upptäcka nya sidor och tankar för det gör personen rikare.

efter en tråkig bussresa möttes jag av min mamma och det var otroligt skönt att få träffa henne igen, senast vi sågs var ju strax efter jul. alldeles för längesedan med andra ord. dagarna hemma hos familjen gick alldeles för snabbt, speciellt när J anslöt på torsdagen. efter det snurrade allt på i rasande fart.

det byggdes upp ett tält, det dukades och ordnades med diverse studentfest-relaterade saker. en fin sak var när J, mamma och jag plockade liljekonvaljer till dukningen. jag har inte plockat liljekonvaljer på flera år så det var en fin nostalgitripp, ännu finare att få göra det tillsammans med J.

M's student var lite kall och regnig men otroligt fin ändå. jag var en väldigt stolt och glad storasyster! det var trevligt att träffa släkt och vänner och bekanta som jag inte sett på länge. och M var otroligt fin även om mössan var lite stor... vi åt världens godaste tårta och det var roligt att se att alla som hade köpt presenter till M verkligen hade hittat saker som var talande för henne.

alla dagar blev långa men ändå gick de otroligt snabbt, för snabbt. det blir alltid så när man har sett framemot något en längre tid, att tiden rinner iväg för fort och egentligen vill man aldrig att det hela ska ta slut. nu känns det som att den första minisemestern är över och att allvaret börjar igen. jag vill inte riktigt. jag har smakat på sommaren nu och jag vill ha mer.

mysigast var att J hela tiden fanns där, det gör en stor skillnad och det var skönt att slippa sakna honom.
du får mig att må bra.

den stora saknaden

idag slog den stora saknaden till. saknaden efter J. saknaden efter familjen. känns som att tiden går extra långsamt nu när det är så få dagar kvar tills jag får vara med allihopa. herregud vad jag längtar tills på onsdag då jag äntligen får träffa familjen och gosa med hundarna. herregud vad jag längtar tills på torsdag då jag får träffa J igen och pussa på honom. snartsnartsnart.


holiday

så äntligen har jag sommarlov! tentan imorse var inte så blodig som uppsnacket beskrev den. det kändes faktiskt helt ok, jag drabbades inte av någon fan jag kan inget alls-panik vilket var skönt. eftermiddagen har spenderats på en filt med rosé och grillade kycklingkorvar med diverse tillbehör. nu ikväll väntar sällskapsspel och sedan ett förhoppningsvis svettigt dansgolv någonstans. peppad som få!

dagens låt är rolig som få och en blinkning till en saknad J.

mannen, myten

jag älskar den svenska POPulärkulturens svar på Björn Ranelid. japp. Per Sinding Larsen istheMAN. alla dagar i veckan. och kanske är jag tappad bakom en vagn som inte riktigt fattat att PSL står för just denna gudomliga mans initialer. för visst måste det vara så?

här är ett litet bevis på varför jag älskar psl. truly. madly deeply.

summertime

igår var jag världens lilla ömkligaste person. jag jobbade 11-15, vilket är ett skönt pass men sen när jag kom hem så dog jag verkligen. jag kände mig alldeles febrig och inte blev det bättre av att var lika hett ute som i min kropp. jag var tvärsäker på att jag blivit sjuk men när jag vaknade imorse så mådde jag hur bra som helst. hoppas det var den enda sjukdomsperiod som min kropp behövde.

idag har jag försökt plugga till min tenta som går av stapeln imorgon men herregud vad tråkigt det är. lite har jag fått gjort i alla fall men ärligt talat har jag mest solat på en gräsplätt och lyssnat på P3. och korat lykke li's little bit till världens bästa låt. igen. punkt. för den får mig att tänka på J.  

And for you I keep my legs apart
And forget about my tainted heart ;)

annars så småfirar jag att jag imorgon officiellt får sommarlov, så efterlängtat! jag har firat detta faktum med färskpotatis som är något utav det godaste som finns. imorgon ska jag fira sommarlovet med grill och rosé. lovin' it!



walking into a dream

shehitpauses tar otroligt fina drömska bilder.
såna bilder som jag önskar att alla kameror tog, utan redigering.




coney island - ett drömresemål




RSS 2.0