you´re crazy beautiful

So we burst into colors, colors and carousels,
Fall head first like paper planes in playground games
Next thing we're touching

You look at me it's like you hit me with lightning


a single man

igår var jag och J på bio, vi såg Tom Fords film A single man. den var väldigt vacker och sorgsen. och innehöll en massa vackra detaljer. colin firth var helt otroligt bra.

















hade inget emot bankrån...

på NE.se kan man göra ett test om vilken historisk person som man liknar mest. min soulmate är tydligen:

Av våra 150 historiska personer så påminner du mest om Ulrike Meinhof!

Ulrike Meinhof (1934-76) var en framstående journalist som bytte bana och blev terrorist. Hade inget emot bankrån.

hm. tåls att tänka på.

för övrigt så är beskrivningen galet rolig; bytte bana och blev terrorist. hade inget emot ett bankrån. låter som att hon på söndagarna när hon hade tråkigt drog iväg och rånade en bank bara för att hon inte hade något emot det...

do the frekkin test! nu.


frekkin babys

jag skämtar inte när jag säger:

1) alla är fan preggy (gravida, på tjocken, en bulle i ugnen - you name it) nu för tiden. ja nästan alla i alla fall. häromdagen fick jag höra att min bff på högstadiet blivit gravid, hon upptäckte det i 27: veckan. 27 av 40 veckor!!! vilken sjuk grej. något borde man väl märka eller? i sure hope so. det är kul men galet. och dom har varit tillsammans i knappt ett år. men å andra sidan flyttade dom ihop efter typ några veckor. hm. världen ser lite olika ut.

2) jag har gått upp 1 byxmidjestorlek. vilket får mig att snyfta lite fast nån annan tänker väl vad fan är en ynka storlek. men jag och min storlek har hängt ihop i så många år, vi trivs tillsammans. när jag var fjorton-femton köpte jag mina första jeans för egna pengar, ett par lee. dom var i storlek 27. idag provade jag ett par jeans och jag var tvungen att dra på ett par 28:or. i sju-åtta år hade jag samma storlek. hur många kan säga det ;) fan det här med att bli 23 blir bara värre och värre. gammal och tjockare - that's 2010 for me.

obs! min storleksökning i jeans har inget med en bulle i ugnen att göra, förutom möjligtvis kanelbullar.


inspiration

när jag hörde ack, sundbyberg så tänkte jag att det här känns ju bekant. det finns ju ett otal artister som besjunger sina hemstäder men så kom jag på att oskar linnros ju brukade poola med veronica maggio in the biblical way så därför är det nog inte så konstigt att det låter lite maggio... synd bara på den onödiga rappen.


ruby tuesday

jeeeeeeesuz.
allt kretsar kring uppsatsen just nu. igår satt jag i skolan hur länge som helst kändes det som. idag var det samma visa, upp tidigt, leta böcker på olika bibliotek och sedan läsa läsa och läsa lite mer. idag har jag ögnat igenom fyra böcker och markerat ut sidor som ska kopieras och och eventuellt användas. struktur, ordning och självdisciplin är mina nya ledord.

men det är tröttsamt och tråkigt. så därför har jag köpt lite motivation till mig själv. något att bära alla dessa böcker i. hoppas att det blir bra.

saknar J hemskt mycket. han är typ den enda som kan få mig att tänka på annat, som kan få mig att slappna av och bara njuta av hans sällskap.

saknar dig väldans mycket. en bok och en föreläsning ligger emellan innan vi ses imorgon. tills dess tittar jag på min uggla, tänker på dig och ler.


jag blev nyss kär...

i en väska.



tyvärr så är den så himla stor. jag kan typ flytta in i den...



how to survive

det bästa sättet att överleva en snöstorm är att spendera snöstormstiden med den man älskar.
att sedan lyckas knåpa ihop en svampsås (plus pasta) som nästan är i klass med hagabiocaféts är också fint.
att hålla J's hand gör skillnad. en otrolig skillnad, utan dig hade snöstormen varit tråkig, jobbig och kall. nu var den kall men mysig.

på lördag blir jag 8401 dagar gammal

åttatusenfyrahundraen dagar. det låter galet mycket eller hur? undra hur många dagar som jag minns egentligen. det är till och med svårt att särskilja alla födelsedagar. och då har jag bara lyckats skrapa ihop (snart) 23 stycken.
J frågade mig igår kväll hur jag tänkt fira min födelsedag. mitt svar blev nåt i stil med att jag inte har några planer alls. och så är det, för jag tycker inte alls om att fira min egen födelsedag. jag firar gärna andras födelsedagar men inte min egen. jag är helt enkelt inte bra på sånt. i år har jag lyckats med att förtränga den hyfsat bra och vill bara att hela grejen ska vara över så att jag kan fokusera på annat. för födelsedagar är överskattade (förutom när man är typ fem och får ha ett McDonaldskalas/ fyller 18 och får gå på krogen/fyller 20 och får gå på systemet). men i övrigt så tycker jag att det aldrig lever upp till förväntningarna.

men jag lovar fan mig själv att nästa år ska jag resa iväg och fira. för jag lever ju i tron att gräset är grönare på andra sidan (läs födelsedagar är bättre utomlands).


fettisdagen

en fråga bara - är det fet-tisdagen eller fettis-dagen?
jag väljer nog det senare alternativet.
och fan fan jag glömde att det var fettisdagen idag och har därmed inte ens varit nära en semla. fan vad surt, nu får jag ju vänta ett helt år tills den kommer igen. fast nä glöm det - jag lever inte på 1800-talet när man bara åt semlor på fettisdagen. jag lever på 2010-talet och detta innebär att jag i princip kan käka en semla när som helst. det finns till och med semmel(?)tårta. varför har jag aldrig fått det på min födelsedag? svara på det lilla mamma!

wiki info:
Fettisdagen (ordet är bildat av 'fet' och 'tisdag') kallas i Sverige tisdagen efter fastlagssöndagen och den sista dagen före den kristna fastan; dagen mellan blåmåndagen, tidigare ibland även kallad bullmåndagen, och askonsdagen. I Finland kallas dagen för fastlagstisdagen (pretto finnar, min anm.).

the end.

etsy's take on bicycle


old school halsband


bearrider print


octopus riding a bike t-shirt 
helt underbar!


tirebelt 


väggdekal

the reader



som läsare är jag:
selektiv och väljer mest böcker på grund av deras titlar eller omslag. plus att jag gillar yngre karaktärer. jag antingen intensiv i mitt läsande och blir klar snabbt med en bok, eller så tar läsningen en evighet för jag vill alltid läsa klart en bok även om den är dålig.

som bloggare är jag: virrig människa som skriver om banala saker. och jag älskar youtube.

senast lästa bok:
Norwegian wood - Haruki Murakami. jag slogs av hur mycket han skildrar sex, nakna kvinnor, avsugningar samt att hans manliga karaktärer mest beblandar sig med udda/vackra kvinnor. den var inte så bra.

senast påbörjade bok: Norwegian wood - Haruki Murakami. Just nu står jag utan bok för den som ligger överst i högen vågar jag inte riktigt läsa vidare i.

senast köpta bok/böcker: Hallonbåtsflyktingen - Miika Nousiainen och Sputnik älskling - Haruki Murakami (båda till J)

favoritdeckarförfattare: Jag läser helst inte deckare men jag började min läsarkarriär med den eminenta damen Agatha Christie.

jag läser allt av: Hjalmar Gullberg, Jonathan Safran Foer.

jag läser helst inte [genre/författare]: "svenska deckardrottningar" intresserar mig inte alls.

vid hyllan för fackböcker letar jag: efter böcker om musik. eller fotoböcker.

förutom svenska läser jag gärna: böcker på engelska eftersom det är det enda andra alternativet. jag önskar att jag kunde läsa på franska.

högst upp i min att-läsa-hög just nu ligger: Tokyo - Mo Hayder, men jag vet inte om jag vågar läsa ut den för den har en sån läskig stämning.

högst upp på min bok-önskelista just nu står: The heart is a lonely hunter - Carson McCullers, Bonjour Tristesse - Francois Sagan, När du blundar tittar jag - Gunnar Ardelius.

när jag går på antikvariat letar jag alltid: i lyrikhyllan, sen tittar jag efter roliga titlar/bokomslag bland skönlitteraturen.

hörselgångsorgasm

kom ihåg vart ni såg ordet för första gången. för jag hittade på det nu.
en hörlselgångsorgasm sker när örat nås av riktigt jävla bra musik - som första gången jag lyssnade på The Strokes, MGMT och The Gossip. när ens musikkarta förändras och man hittar en ny musikskatt. det är en hörselgångsorgasm.

Drums ger inte direkt en hörselgångsorgasm men dom ger hopp om att det kommer att komma en vår. och på vråen gillar jag att lyssna på lättsam snällpop, lite som Vampire Weekend.


desto bättre är Jonathan Johanssons låt Aldrig ensam.
Jag gillar hur han sjunger ordet "ensam". 

säsongens frukt är kärlek

imorse fick jag en liten försmak av våren. i alla fall kändes det så när solen lyste upp rummet.
jag gillar verkligen att få vakna och se J i morgonljuset och för en stund glömma bort att han måste gå.
idag gick han inte så tidigt. vi hann med både en sovmorgon och en fin brunch med miniscones och underbara hjärtpannkakor. en fin avslutning på en dejt som tog sin början igår kväll med middag på kontiki. goda hamburgare + goda drinkar= bra kombination! tyvärr ska nog kontiki upplevas sommartid för det var väldans kallt där inne. får bli ett mission senare i år.



the darth vader he will get ya!

fan jag vill att mina framtida barn ska prata franska och engelska. ingen tråksvenska här inte. och dom ska berätta konstiga historier för mig dagarna i ända. speciellt mitt franska barn för då kommer jag typ förstå vart sjätte ord... jag ska typ sätta dom på en språkkurs när dom är en vecka gamla så att dom lär sig från grunden. eller så gifter jag mig med en snobbig och dryg fransk diplomat och har en kalifornisk surfer dude som älskare. så att kidsen får uppleva det bästa av världen.




sidor och ord

jag samlar på ord. meningar. förklaringar. betydelser.

jag viker små hörn nederst på sidan för att inte tappa bort dem. för att hitta dem igen.

det skrivna ordet är vackrare än det talade. i alla fall enligt mig.


Sakta men säkert krympte rummet ihop tills boktjuven kunde röra vid hyllorna inom några få stegs avstånd. Hon drog med baksidan av handen längs den första hyllan och lyssnade till det lätta raspet av naglarna som gled över ryggraden på varje bok. Det lät som ett instrument eller tonerna av springande fötter. Hon använde båda händerna. Hon lät dem löpa ikapp. En hylla mot en annan. Och hon skrattade. Hennes röst sträckte ut sig, högt ur  hennes strupe, och när hon så småningom slutade och stod mitt i rummet ägnade hon flera minuter åt att se från hyllorna till sina händer och tillbaka igen.
Hur många böcker hade hon rört vid?
Hur många hade hon känt?

                                                                                    
- ur Boktjuven av Markus Zusak


pour le garçon que j'aime

om du inte redan har sett den så måste du se den. den är fin. och jag tror att du skulle gilla den.
från mig till dig.


bake mania

jag tror att jag har hittat min nya hobby. bakning.
jag vet inte varför men på nått sätt så får jag en så himla bra och stolt känsla när jag bakar. jag känner mig typ husmoderlig och vill utfodra en hel liten familj med mina alster. just nu är det bara jag och ibland en söt liten pojke som äter. och en och annan klasskamrat.

igår gick jag lös på kanlebullsreceptet. det gick jättebra, fastän jag inte har bakat egna kanelbullar sen jag var typ tio år (fast det var iofs tillsammans med min bakningsgudinna till farmor...). allt gick som smort tills bullarna skulle in i ugnen - för jag hade glömt köpa bullformar... men kokboken kom till undsättning och jag gjorde mitt livs första butterkaka (en kaka av sammansatta bullar se bild). det blev superbra! och sen var jag lite kreativ och la överiga bullar i min muffinsform och även detta blev mycket lyckat. nybakade kanelbullar och mjölk - en liten bit av himlen.

förstår förresten inte varför det heter butterkaka, jag blev bara glad av den ;)


breakfast at etsy

etsy är nog min favorit sida att surfa runt på. där finns så otroligt kreativa, pyssliga, roliga och duktiga människor som lägger ut fina saker till försäljning. udda saker. vackra saker. konstiga saker.

när jag sökte på breakfast fann jag följande roliga ting:



breakfast print


breakfast sandwich ring


breakfast plate


breakfast pillow


breakfast ass patch - så himla bra!


finally 18!

idag fyller min fina syster 18 år. som hon har längtat. en längtan jag själv hade innan jag äntligen fick fylla 18 (en längtan som nog alla har). hon fuskade dock igår när hon öppnade paketen jag skickat. men det var ganska väntat. för sån är hon - nyfiken.
grattis grattis grattis. äntligen är lillasyster vuxen.

all is love

när jag var liten lekte jag mycket med min farmor. hon var gammal redan då, såsom många farmödrar tenderar att vara. så ibland orkade hon inte riktigt med mina upptåg. då läste vi böcker.

på något sätt hade min farmor lyckats samla ihop världens bästa lilla bokhylla för barnbarn. klassiker som morfar är sjörövare, sommarboken, ABC, det osynliga barnet, den flygande trumman, vem ska trösta knyttet. där fanns även en pop-up bok om spöken.

men framförallt fanns en bok om en bångstyrig pojke som hette max. max rymde iväg till vildingarnas land och blev kung. och i väntan på att jag ska få återuppleva lite barndom genom att se were the wild things are på bio lyssnar jag på soundtracket. och saknar sagostuder i farmors knä.




RSS 2.0