my life as a tv-junkie

jag ÄLSKAR tv-serier. jag kan bli helt besatt när jag hittar en serie som jag verkligen gillar.
därför nördar jag lite med en lista om tv-serier. för att tv när den är bra, är ruskigt bra.

En serie som aldrig skulle ha blivit nedlagd: Veronica Mars. Ja mitt hjärta gick sönder lite när det inte blev en fjärde säsong. Fastän egentligen är det mer skamligt att Pushing Daisies bara fick två säsonger.

En serie du önskar att fler såg: Good guys på kanal 11 är sjukt rolig i sin ironi över polisserier. Plus att jag har min stående crush på Bradley Whitford… Annars är en dold pärla Mitt liv som död om en 18-årig tjej som dör och får jobb som en lieman. Gänget hon ingår i roligt och livet som död verkar både vara underhållande men en smula jobbigt.

Din favorit serie som sänds denna säsongen: Nurse Jackie är rolig, känns inte så tillrättalagd samt att Edie Falco är grym som allsmäktig pillertrillande sjuksköterska.  Men Cougartown är rolig den med, otippat att Courtney Cox skulle lyckas bäst efter Vänner när det kommer till tv-serier.

Din favorit serie någonsin: How I met your mother och Veronica Mars. Den ena är sjukt rolig och är en levande klassiker som aldrig aldrig aldrig kommer att bli tråkig. Den andra är snyggt gjord, äntligen får en tjej vara stark och självständig men ändå kan hon göra misstag och vara mänsklig. Kirsten Bell äger huvudrollen helt själv.

En serie du hatar: vampire diaries. Se en riktig serie istället som True Blood!

Favorit avsnitt från din favorit serie: Rabbit or duck, säsong 5 avsnitt 15 - himym

Ett mindre bra avsnitt från din favorit serie: Avsnitten när Ted dejtar Stella men det är mest för att jag inte gillar hennes roll och för att hon inte är så rolig.

Favorit tv-serie intro:



En serie som alla borde se: Pushing Daisies – den är snyggt berättad, har en rolig storyline som är annorlunda och karaktärerna är underbara.

En serie du inter trodde att skulle gilla men som du idag älskar: Vita huset. Jag trodde att den skulle vara seg och tråkig men de tre första säsongerna (dom som jag har sett) är otroligt välgjorda, dialogen är sjukt smart och välskriven och man börjar nästan tro att man jobbar i vita huset efter ett tag…

Favorit barnprogram: Björnes magasin var min stora favorit. Kl. 18.00 satt jag bänkad framför tv:n och väntade på den där pipiga rösten.

En serie du skäms över att ha följt/följer: Alla dåliga nittiotals serier som Rederiet, Tre Kronor och Beverly Hills. Jag skyller allt på min mamma. Fast en serie som jag följde under nittiotalet var Baywatch och jag skäms inte över det, jag lade grunden till min ytlighet genom det programmet.

Favorit miniserie: Band of brothers om den räknas som miniserie.

Bästa rollbesättning: How i met your mother- gänget är perfekt vill inte vara utan någon av dem. Andra bubblare är gängen från Vita Huset, Malcolm in the middle och Pushing Daisies.

Best quote: Ted: So let me get this straight. A funeral is the one time you don't suit up?
Barney: Have I taught you nothing, Ted?
Ted: Virtually.
Barney: Suits are full of joy. They're the sartorial equivalent of a baby's smile.
Lily: Sartorial?
Barney: Of, or pertaining to, tailors or their trade. Suits are for the living. That's why, when it's my time to R.I.P. I'm going out of this world the same way I came into it. BUCK NAKED. Yeah. It's gonna be awesome. Open bar for the guys, open casket for the ladies. [In a high-pitched voice] What up? Himym

Favorit kyss/par: LoVe – Logan och Veronica för att det är episkt.


En serie du vill se (Gammal eller ny): Jag vill se Treme, funderar på att köpa boxen.

Första tv-serie besatthet: My so-called life. Jag ville så gärna vara som Angela så jag färgade faktiskt håret rött… och jag hade en enorm crush på Jordan Catalano. Jag var 11- 12 år då jag såg den för första gången.

Nuvarande tv-serie besatthet: How i met your mother. Det är den enda serien jag följer slaviskt varje söndag.


wohoo

wayoutwest gav mig en glad påsk present idag :)

SANTIGOLD a.k.a. SANTOGOLD kommer till götet i augusti. en av världens grymmaste brudar.

 i love her.


man kan sälja allt

hulda-70 är dagens säljare på Tradera enligt mig. hon säljer sin kycklingkryddsströare, helt ny och tom, för 8 pix.

fan folk säljer vilket skit som helst. undrar om folk köper vilket skit som helst?

väntan

sitter och väntar på att HIMYM ska börja så att jag får träna magmusklerna lite :)
tills dess lyssnar jag på pojkarna i mumford & sons. 

jag har haft en lång vecka känns det som, det beror nog på att jag jobbade igår. det var väldigt lugnt på jobbet så tiden gick ännu långsammare... tur att jag träffade J efter jobbet. hade jag inte åkt hem till honom efteråt hade vi ju aldrig myst i soffan, vi hade inte vaknat tillsammans imorse efter en välbehövlig sovmorgon och jag hade inte fått njuta av vårvädret i hans sällskap. dejterna med J är det finaste som finns. 

imorogn börjar påskveckan, tack Jesus för att du hamnade i trubbel på vårkanten - det ger oss idag röda dagar, godis och förträffligt god påskmust. merci.

 

omg!

idag, söndag, skulle jag, J och H ha en liten idyllisk, lugn och trivsam brunch på fröken olsson. men nej. knappt hade vi hunnit smaka på kaffet och äta brödet/pannkakorna innan personalen sa att vi måste överge vår brunch och caféet. med småsura miner gick vi ut och blev dirigerade av polisen därifrån.

suck. trodde det var jävla sd som bråkade. men det visade sig sedan att det hade placerats ut en handgranat på fredsgatan, inte alls långt ifrån där vi befann oss... så då kändes inte så illa att polisen ville sätta oss i säkerhet. tur att den inte smällde för lilla H hade ju vandrat på gatan minuter innan den upptäcktes. gbg - en warzone idag med granater och sd och sd-protester och fan och hans moster.

i övrigt  har helgen varit lugn. skönt att det livet inte alltid är lika dramatiskt. jag har köpt en schysst vårjacka som jag nog kommer att bo i framöver. druckit venetianskt vin och ätit god middag tillsammans med J. och i eftermiddags låg jag och H på en gräsmatta och njöt av den lilla sol och värme som erbjöds.

i övrigt vill jag bara lämna en liten note om att jag är himlans kär i min finaste J. finns ingen bättre.

oh venice

venedig var underbart. men tyvärr fungerar det inte att ladda upp bilder = segt!

sällskapet var förträffligt, vi klarade av vår första gemensamma semester med bravur. vi gick en väldans massa i tusentalsgränder över typ en miljon broar i varierande storlek. vi var kulturella och besökte museum, uråldriga palats och såg en massa fina saker.

bäst var nog ändå vädret -  strålande sol och sommarkänslor. vi åt god mat mest hela tiden och njöt av riktig glass och riktigt kaffe. ser framemot framtida äventr tillsammans med J.

RSS 2.0