nu är klockan snart slagen

jag sitter i ett litet kök. och lyssnar på den här:


yep jag har alkoholhaltig dryck i mitt blodflöde. men fan erkänn att ni också dansade sönder er till den här på 90-tals discon! erkänn och dra fram några disco-steg. ingen cortege ikväll. orkar inte vänta eller frysa. saknar J, he's my favourite boy.

dancing on my own



i don't understand why you love me, but i'm glad that you do.

småstadssyndrom

det är igång nu. små stadssyndromet. förra sommarens utploppade kids har skapat en babyboom i min barndomsstad. alltså årgången 85-88 ploppar ut ungar som om det vore vårrea på bebisar. och jag kan bara tänka: tänk om jag inte lyckats ta mig därifrån. hade jag då också haft ett kid på armen som en våraccessoar? för barn sprids som ett litet virus i småstäder. det är nästan som om folk blir med barn bara genom att dela drinkar på pluto.

själv så funderar jag på att skaffa ett litet sött husdjur men jag är en spoiler så det funkar inte, jag kommer att få ett odrägligt bortskämt djur på halsen och faktum är att en utav de mest patetiska saker jag vet är singeltjejer (ok jag är inte singel men jag bor själv så det är typ samma sak) som hålls sällskap av katter som kallas mysan, skrållan eller tinkerbell. fast om typ 1 månad får jag gosa med vinnie och elvis så då kanske mina sällskapsbehov tillfredställs. det slutar nog med att jag kirrar ett nintendo ds. det är min typ av sällskapsdjur.
 

jag tar den utan hår tack! fast fan den andra är ju cutest ever.

retro



ps.

jag har pysslat ihop två halsband idag. och letat kjol. och letat skor. och hittat ett ankare. och dagdrömt. och läst texter. och lyssnat på det här:




ab imo pectore

lampa


tvål


halsband


vykort


tischa


underlägg


bag


bara finurligt

favs

asiajam är en favoritsida att surfa runt på för där finns så söta och roliga och stundtals galna kläder och accessoarer.




den här tjejen blåser upp sina kinder på varje bild, älskart.

världens sötaste vantar.





lyckopiller

fredag: corona ♥ J's guacamole ♥ tacos ♥ ebbot och the soundtrack of our lives ♥ symfonikerna ♥ hålla hand ♥ pussar ♥ skratt ♥ somna med ett leende.

lördag: vakna med ett leende ♥ frukost ♥ pussar ♥ solsken ♥ latte ♥ bärpaj ♥ promenera ♥ hålla hand.

allt som allt var det ett underbart dygn.

little lion man


fingerstaches

jag har en fascination för finger mustascher, a.k.a. fingerstaches. det är alltså mustascher som ritats eller ännu bättre tatuerats in på pekfingret eller någon annan del av handen. jag skulle vilja göra en sån men jag vet att det kommer vara kul i typ 1 dag och sen kommer det inte vara det längre plus att min foto pose alltid kommer att vara med en mustasch i fejjan. fast fan, det skulle vara underbart kul. men jag kommer tyvärr aldrig göra det, för i så fall hade jag redan gjort det.

men jag kan smyga in på fingerstaches.com  och njuta av andras fejkade och riktiga fingerstaches. till den som kom på det - det är fan ett utav det bästa påhitten ever. lovin' it.  



i'm off to school. piz.


bombay bicycle club

bombay bicycle club - vilket jävla bra namn! postkolonialism.




super naiv

det finns en sak som jag har tänkt på och det är att vissa mönster alltid verkar återkomma livet igenom. som naiv tonåring tror du att när du blir vuxen så kommer du att ingå i ett vuxet sällskap där folk beter sig på ett moget sätt. men den naiva tonåringen har fel.

som 23-åring kommer du att ingå i ett sällskap som beter sig precis som på mellan- och högstadiet. vissa saker förändras aldrig. ibland känns det som om det bara händer mig, men jag kanske bara är extra känslig, men titt som tätt så tycker folk att det är okej att de spyr ut sina åsikter om mig i mitt ansikte. och de bryr sig inte om hur det känns att ta emot dem.

som en kille i min klass som sa "ja när vi började i klassen så tänkte jag att den där Linda hon är snygg och hon verkar vara en smart tjej men nu... njae något har förändrats med dig, jag trodde du skulle ta mer plats."

jaha så en gång tyckte du att jag var snygg och verkade smart - men det tycker du alltså inte nu. och vad ska jag göra med den informationen? den är helt värdelös och får inte mig att känna mig speciellt bra. jag förstår bara inte varför någon får för sig att säga så till en annan person. okej att du tycker det men jag behöver inte veta/höra det. 

och sen det här med tjejer. jag förstår mig inte på tjejer. och jag är själv tjej. men det är något i tjejers (även mitt) beteende som ibland är djävulskt elakt. och det verkar tyvärr som att det alltid kommer att vara så.  

cliffhanger

jäklar vilken cliffhanger det var i gårdagens true blood. väldigt mycket tre kronor över det hela när luke valsade in i nästet (tydligen heter vampyrers cribs det...) med en silverkedjebomb runt överkroppen. undrar om skarsgård gett manusförfattarna inspirationstips från det sista tre kronor-avsnittet...

nu är det två (!!!!!!!!) timmar kvar tills inlämning. och här sitter jag och bloggar för så lugnt är det just nu. uppsatsen är utskriven, allt ser ut att vara i sin ordning. jag är lugnet själv. nu blir det pannkakor.

bye bye babybastard

imorgon ska vi lämna in uppsatsen, jag är väldans pepp och glad över att det snart är över och att vi klarade det(bara opponering kvar). puh!

någon sa att det kändes som om hon skulle lämna ifrån sig sitt barn nu när uppsatsen ska övergå till institutionens händer. så känner inte jag, snarare känns det som om jag varit barnvakt åt en jobbig liten snorunge i tio veckor som inte vill lyssna och bara äter godis och blir tjockare och tjockare. men nu är ungen bantad från 80 sidor till slimma 47 sidor. och jag ska aldrig skaffa barn med en annan brud. it doesen't work for me.  

denna nynnar jag på typ hela tiden.

efterklang

första gången jag hörde efterklang var på hultsfred. det regnade. jag var sjukt trött, bakfull och full på samma gång, småhungrig och mina ben ville inte bära mig längre. vi gick in på dansbanan som var hyfsat öde och satte oss på trägolvet. efterklang började spela och det var galet mysigt för det kändes som om alla andra var någon annanstans och det var torrt och mina ben fick vila en stund. jag minns inte så mycket av musiken förutom att den var perpfekt lämpad för min sinnestämning.



på torsdag lämnar vi in uppsatsen. nu återstår lite finputsning. otroligt skönt att vi lyckades få ihop en uppsats och att den lämnas in i tid. gött!

pion

pioner är så himla fina. jag tycker att dom ser ut som trädgårdsgodis. och dom får mig att längta efter villaträdgårdar. 



photos

ögonblick

varje gång vi skiljs åt vill jag säga stanna. ett tag till.


den bara växer och växer



Robyn. den bästa bruden någonsin. om flickor ska ha en förebild så är det Robyn. b'cause she's mine. fem års väntan är över!


tecken på att du är vuxen

allt enligt nöjesguiden (gratisblaskan ni vet):

Du har alltid mjölk hemma. eh ja hur ska jag annars klara mig?

Du diskuterar köttkvalitet med dina vänner.  ja, J och jag brukar diskutera de flesta innehållsförteckningar vi kommer över men jag ser det som ett sunt beteende.

Du diskuterar bänkskivor med vänner. nej men typ allt annat diskuteras.

Du besiktar bilen. nope ingen bil = ingen besiktning

Du fikar med vänner som har barnvagn med sig. nej inte än men snart.

Du går ut och äter middag och går sedan raka vägen hem. ja det händer alldeles för ofta, tragiskt.

Du tycker att alla som gå på klubb är barnungar trots att det är du som är gammal. ibland ja, för det värsta som finns är en klubb fylld av hormonstinna och förstafyllan- 18 åringar. då känner jag mig uråldrig.

Du skickar vykort. japp handskrivna saker är finast.

Du kollar bäst-före-datumet i matbutiken. alltid, häromdagen fick jag panik när jag insåg att ramlösan jag drack gick ut i mars... men jag lever än.

Du har en affär vid sidan av ditt slentrianmässiga äktenskap. nope, jag har ingen affär vid sidan av mitt icke-äktenskap.

Du är inte rärdd för unga killgäng, men tänker "oj, vad de kommer att frysa" när du ser lättklädda tjejer. jag tänkte den tanken senast idag, shorts känns lite väl kallt.

Du lagar alltid en portion extra så att du kan ha en matlåda i frysen. tyvärr inte, jag ser det som en lyxig bonus om det mot förmodan skulle bli lite mat över. blir det mer vuxet än matlåda??

Du jublar när du blir leggad på systembolaget. Jag kanske inte jublar men lite lättad blir jag.

Du slutar göra kullerbyttor på fyllan. Jag började aldrig göra dom.

Du använder kondom. nej jag använder inte dom, och vad är det för vuxet med att använda kondom det borde alla över 13 göra.


travelling with books

eftersom det var himlans längesedan jag reste iväg så tar jag min tillflykt till böckernas värld. de senaste veckorna har jag varit i Tokyo (Tokyo - Mo Hayder). äntligen vågade jag läsa klart boken och då visade det sig att jag redan läst det värsta, typiskt. Efter Tokyo hamnade jag i post-sovjetiska Kiev i Ukraina med Viktor som skriver nekrologer och bor med pingvinen Misja (Döden och pingvinen - Andrej Kurkov). Sen hamnade jag i Stockholm och lite i Paris men hjälp av Anders Paulrud som beskrev sin sista tid som lungcancersjuk i Fjärilen i min hjärna.

Sen har jag flygit med Antoine de Saint-Exupery i Europa, Afrika och Sydamerika. Kamrater på en irrande planet är otroligt vackert skriven.
Efter det befann jag mig i Rom under andra världskriget med en spansk arkitekt som var kär och lekte spion (Kärlekens arkitekt - Emilio Calderon). Och nu befinner jag mig återigen i perioden för andra världskriget, fast i Leningrad som det kallades då. Jag följer med Lev och Kolja som ska hitta tolv ägg för att få leva (Tjuvarnas stad - David Benioff).

lecture no.2

idag ska jag ha den här kursens andra föreläsning. vi har alltså haft uppsatskursen sen 18 februari ungefär. det är andra och sista föreläsningen. vilket gör att det här med att sitta i två timmar i eftermiddag (ja dom har den goda smaken att hålla föreläsningen 14-16) och lyssna känns väldigt konstigt. jag har verkligen tappat all struktur och verklighetsuppfattning. om 10 dagar ska uppsatsen lämnas in. jeeeeeeeezuz. nä det känns hanterbart.

gata i london. bring some more colour to the world. please.

eyecandy

igår kom mitt eyecandy förbi. vi hängde hela kvällen, kollade en gangsterrulle med johnny depp och käkade asian takeaway. imorse fick jag vakna bredvid mitt eyecandy. världens finaste drömmare som jag väntade på skulle vakna. efter frukost gick eyecandy och jag ut i solen som ledde oss till kaffe och promenad i slottsskogen. en fin dejt med eyecandy och summasumarum är att jag inte kan få nog av honom.


pimp the dog

jag såg att man kunde göra puricute på en hemsida så jag var tvungen att testa. fler såna här roliga saker till sverige tack. jag måste verkligen uppleva tokyo någongång. dom vet hur saker ska göras.


Cute Purikura Online cute

i just died a little

om det finns en gud, snälla låt mig inte få ett barn som lyssnar på sånt här och tycker att det är bra, för då måste jag nog förbjuda ungen att lyssna på musik plus att jag har misslyckats i rejält i uppfostrandet. vem fan kom på den brighta idén att låta idol-Rabih och idol-Eddie få göra "musik" tillsammans?? DET HÄR ÄR VÄRRE ÄN EMD och jag trodde inte att det fanns något som kunde vara värre än det.


onödiga saker jag vill berika mitt liv med

origami post-its.


animal hands temporära tatueringar.


pick your nose-mugg




3D ritset.


såpbubbel-diskborste.


allt från roliga prylar

en undring

är det bra att ens handledare kan ditt namn men inte din skrivpartners?
i hope it's a good thing. jag har i alla fall gjort ett intryck...

the perks

det finns faktiskt fördelar med att skriva uppsats. en av dom är jag kan lägga upp mina dagar i princip hur jag vill så länge det som ska göras blir gjort.  idag väntar lunch med H och sedan handledning på eftermiddagen. efter det blir det tid för uppsatsen. en skön dag helt enkelt.

känner att mina tankar vandrar bort från alla måsten och istället funderar jag ut saker som jag vill göra när solen skiner allt oftare. jag vill ha picknick
jag vill ligga i gräset och sola
jag vill gå på promenader som slutar med kaffe och glass i solskenet
jag vill sitta på uteserveringar och titta på folk
jag vill grilla
jag vill dricka corona
jag vill bada
jag vill pussas 
jag vill ha pussar
jag vill hålla hand
jag vill gå barfota
jag vill ha lite mer uteliv och vår/sommar.


ventil



tänk dig att du har en fråga. en fundering.
något som aldrig blir sagt och därför brinner i dig.
att du aldrig varit den som frågat. vågat fråga.
bara fortsatt vidare. upprepat misstag från förr.

men det är på dig jag tänker i hemlighet

the essential man.

jag återupptäckte den här bloggen förra veckan. den får mig att drömma om något större. typ new york. och den får mig att tänka på J. för hela upplägget skriker intelligens. och sån är han, min J, intelligent. and well dressed. best combo ever ;)

i hate sleeping alone playlist


anna ternheim - what have i done


joel alme - a young summers youth


alicia keys - try sleeping with a broken heart


sahara hotnights - loneliest city of all


antony and the johnsons - hope there's someone


bon iver - for emma

antony hegarty - if it be your will (leonard cohen cover)


önskegästen 3

 bob dylan f. 1941.

bob dylan. en populärhistorisk ikon som inte alls vill vara det. musiken och mystiken. det är nog det som gör att intresset hos mig växer. jag såg honom i göteborg för några år sedan, han var en tvärhand hög och sjöng med en välanvänd raspig röst. det var otroligt fint, för dylan är en sån artist som fortfarande funkar fastän hans prime time var för ett tag sen. han är en smart liten farbror som skrivit fantastiska sånger och dikter. jag vill att han ska berätta om woody guthrie, om 60-talets USA och folkmusik.

a thousand kisses deep

jag borde inte alls lyssna på sån här musik. jag borde ladda mig full av glad trallvänlig vårpop. inte lyssna till sorgsna män och kvinnor med raspiga livserfarna röster. men ibland är det fint att få låna någon annans ord när ens egna inte räcker till.


första april

fan förra inlägget känns så deppigt att jag inte orkar med mig själv.

kan skriva om gårdagen istället.
jag jobbade i majorna igår. träffade två roliga herrar under försorteringen som underhöll mig under tiden jag höll på att vakna. sen pumpade dom mig på information om dom andra postkontoren. brevbärare är ett sällsamt folkslag. har jag otur och aldrig får ett socionomjobb så vet jag att jag kommer sluta som en brevbärare och hellre dör jag. typ.

efter att ha utfört ett mycket snabbt och bra jobb åkte jag hem och skrev på uppsatsen. vid halv åtta tiden blev jag räddad och sen väntade snacks och senaste twilightfilmen. den var lika dålig som den första men jag kollar ju bara på filmerna för att få en dos rob pattinson. jag vet fortfarande inte om han är snygg eller ful, han växlar mellan dessa båda ytterligheter i varannan scen. jobbig jävla typ. åsikterna går isär mellan mig och E också, hon tyckte att han var grymt snygg i bar överkropp, jag ville kräkas lite. behåll tröjan på!

sen var den dagen slut. den gick i ett rasande bra tempo. ikväll ska jag umgås med E igen. ensamhet botas bara med ett bra sällskap och valfri dryck.

f is for family

jag saknar min mamma

jag saknar min mats

jag saknar min malla

jag saknar min fille

jag saknar sötnosarna elvis och vincent

jag vill också följa med på påskmiddag hos mami och papi. bara för att kunna fnittra och fnissa tillsammans med er över hur tillgjort allt är. som en liten reklamsnutt där allt ska vara perfekt och där vi egentligen inte passar in men har roligt ändå.

jag hatar den här uppatsen som tar bort allt det roliga i mitt liv.


RSS 2.0