en fundering bara

varför handlar så många av de populäraste bloggarna om graviditeter och/eller barn/mammaliv??

varför vill man läsa om sånt? beror det på att flera är som jag = dödslivrädd för graviditetsgrejen och typ vill kolla läget hur det går till? eller vill man bli avskräckt och kunna luta sig tillbaka framför skärmen och götta sig med att ja visst har jag det bra, jag klarar mig utan kids på ett tag? jag vet ikke men populärt är det. speciellt unga tonåringar med barn - varför denna brådska? är ni uttråkade där ute?

hörde en bra grej häromdagen - make love not kids =)

siblings

idag kom syskonen ner och nu lever jag i ett bombnedslag, men det är roligt!

vi drog till liseberg och det var dagens misstag. vi åkte inget för vi orkade inte köa. fan vad folk det var, jag fattar inte hur jag orkade jobba där förut. idag fick jag smått panik! men jag vann iaf i airhockey. nu ikväll har det tjafsats, ätits en massa snacks och spelats en del buzz. imorgon blir det shopping och antagligen ännu mera tjafs om vi nu lyckas sova nångång. själv så har jag lyckats sno åt mig en bra sovplats i sängen men måste sova med filles äckliga sovsäck. blä. jag får nog hitta på något annat i täckväg..

saknar jonathan. han känns väldigt lugn jämfört med mitt familjekaos..

artsy

hm tänkte jag idag på jobbet, vad kan detta föreställa?
en tjur som snubblat och nu står på huvudet månne?


nej, lite mer avancerat ska det vara enligt konstnären:

ja vad menas med detta?

bruksanvisning för konstverket:

En monolit är ett större föremål, ofta ett monument som tillverkats ur ett enstaka massivt stycke sten eller annat hårt material, till exempel nordiska rustenar. Monolit kan även beteckna naturliga formationer som består av enstaka stora stenblock eller klippor. Exempelvis Ayers Rock.

Begreppet konkret konst används för att särskilja denna stil från den abstrakta konsten, som utan att till synes avbilda verkligheten dock genom renodling, abstraktion, hämtat sina former ur naturen. Termen konkret konst syftar således på konstverk, som har utvecklats ur sina egna, naturliga resurser och lagar och därmed är autonoma, d.v.s. ej avhängiga av en abstraktionsprocess. Konstverket blir sin egen konkreta verklighet och inte en abstraktion. Den konkreta konsten är befriad från alla föreställande och symboliska inslag. (wikipedia)

alltså är det en tjur som har ramlat och nu står på huvudet, den är bara avbildad mer renodlat. fast lite symbolik har den kanske...


visa hänsyn för fan!

jag hatar ormar. jag HATAR ormar. alltså det är verkligen en fobi. en sån som folk vill bota genom att föreslå sjuka saker som att klappa en orm (aldrig i helvete) eller titta på naturprogram om ormar (det går inte! jag kan ärligt talat inte sova om jag tittar på en orm i mer än 5 sekunder). jag får rysningar när folk omkring mig pratar om de små äcklena. så illa är det. och idag hände det igen. jag slår på datorn och får upp min startsida vilket är msn.se och där fläker sig en orm 40-50 cm från mitt ansikte. jag höll på att kasta datorn i golvet. varför i helvete ska tidningar/startsidor vräka upp ormar på skärmen? vart kan jag vända mig? kan de inte visa lite hänsyn till mig som ormfobiker och lägga ut en varningstext t.ex att om du scrollar ner 5 cm så kommer det att dyka upp en äcklig orm - görs på egen risk. nu måste jag blunda varje gång jag går ut på internet (alt. byta startsida), och gud vet hur länge jag måste göra det tills msn ändrar sina headlinenyheter.

det sägs att det inte finns några ormar på irland - jag följer med bono hem på fredag/lördag. adieu serpant. adieu.

nu ska jag söndagsnjuta o sen träffa J ikväll. gött.

the best thing ever!!!!

alltså om man nångång ska gifta sig så är det fan så här det ska göras. laughter is love!

tre saker slår mig: 
1# fan vad grymt roligt det här paret måste ha! och deras vänner! 

2# gud vad överviktiga människorna i USA är, men roligt har dom!

3# vilken flicka vill inte ha lite dirty dancing på sitt bröllop?! (gruppdansen upp för gången)


lovin it!

bästkusten because of you

okej det är bästkusten för J bor här (och jag bor här). och igår fick jag somna med honom och således vakna med honom imorse. det är bäst.

nu har lönen trillat in, härligt härligt men farligt farligt.

bästkusten my ass

folk från västkusten har hela mitt liv skrytit med att åh det är så himlans fint här nere och solen skiner och havet är underbart och det här är bästkusten blahablahablaha. ni har ljugit för mig! när jag flyttade till borås så sa alla att borås var sveriges regnigaste stad, men fan heller. under mina (nästan) två år där regnade det inte lika mycket som det regnar här. jag får krupp. varje gång jag kollar in vädret så ser jag regn som vallar in mot götet från atlanten och sol i övriga sverige (det känns så just nu iaf).

okej det var mitt götet-gnäll. färdig. om några veckor kommer jag att älska gbg igen, för då har jag fått sakna det. och det är ju inte så att jag måste stanna här för evigt. puh. min mamma sammanfattar det hela -men har DU köpt en regnjacka?! det har du aldrig haft förut. Näe jag har klarat mig utan en tidigare.

och så gnälldes det idag över mitt sätt att uttala Ö. så nu vill jag inte säga öl, öga, örebronx någe mer.. inte till göteborgarna iaf. ni har förstört det. skyller på att stockholmaren tar fram västmanlänningen i mig, jag måste ju stå upp för min sort, och så bred dialekt har jag väl inte?! zip it.

ingen big deal, eller?




jag trodde att hela svininfluensa-grejen skulle vara som fågelinfluensan = no biggie. men nu håller människor i min ålder på att dö, en här i sverige. och helt plötsligt pratas det om massvaccinering. vad hände med trygga lilla sverige? och varför verkar det som att det är min ålderskategori som stryker med? känns inte alls rättvist (alltså det är inte rättvist att någon dör men om man är åttio har man ju ändå hunnit med mer än om man är tjugo).

mitt lilla veka jag kommer garanterat att smittas, och nu när H kommer hem från europa vill jag typ inte ens träffa henne för hon har ju verkligen rört sig i influensagrytan. hypokondrikern kommer att komma fram vid varje nysning som någon i min närhet gör, dammit! fan jag som alltid har varit så chill och sagt att det är ingen fara, men nu dras jag med i hysterin. och samtidigt maler en liten tanke i mig att jag inte borde vaccinera mig för att det kan finnas en konspirationsteori bakom hela grejen (tack A för den vinkeln!). the end is near - let's make the best of it.

varför vill jag skriva duchess med ett t?

ikväll sällskapar jag med keira i duchess, i lööööööv kostymfilm, haha det trodde ni inte va?! men det är sant, en favorit genre. storyn brukar inte vara så bra men miljöerna och kostymerna (nähä) döljer det dåliga.

imorgon sällskapar jag med någon ännu bättre, och det var alldeles för länge sen. can't wait!


zack and miri

igår skrattade jag till den här filmen. jag skrattade så att jag fick ont i mina magmuskler, då är det kul vill jag lova.




ain't no sunshine when you're gone

idag fyller mamie år, congrats!

har snappat åt mig lite packning från lillebror som kommer tillbaka ner om 1 ½  vecka med mallan i släptåg, härlisch.

och nu, ja nu vill jag bara gömma mig från det gråa och titta på pojkar i speedos. och spela lite spel, kanske?

jump!

tydligen pågår sim-vm i rom nu och först ut är simhopp. jag älskar simhopp. jo jag är allvarlig. herrarnas simhopp alltså. individuella och synkroniserade hopp, jag säger ja till allt.  


bräckt i bräcke

igår såg jag halva hisingen från en bil. men vad gjorde det när lillebror åkte ur gothia. men de slutade bland de 32 främsta och det är bra jobbat. min bror är inte så himlans trevlig när han förlorar, och igår hade världen verkligen rasat samman. men lite dåligt samvete fick han nog gentemot mig för jag fick i alla fall som ende person ett hejdå. alla andra kunde tydligen dra åt... men han var duktig och jag är stolt över honom. kanske kan jag ta åt mig lite ära då jag spenderat många kvällar med honom ute i trädgården sparkandes på bollen. många timmar blir det. och det dåliga humöret kanske avtar med åren, som mitt gjorde - för dåliga förlorare är vi båda.

nu skiner solen i götet, och den ska få skina lite på mig.

ruined

igår när jag skulle kirra ett nytt månadskort trodde försäljaren att jag räknades som en vuxen vilket i västtrafik termer betyder 26+. jag dööööör! jag vill fan inte se ut som en 26-åring. det är ju svingammalt. jag vill se ut som 22 ½. vart har de tre åren mellan 23 och 26 försvunnit? det här innebär att när jag väl är 26 kommer jag att se ut som 30. kan fan lika gärna gå och köpa mig en kista nu, och skrapa trisslotter för mitt pensionssparande räcker inte ens ett år...

snacka om att butiksbiträdet förstörde min dag, mitt liv.


doftkudde


 

jag saknar doften av dig på mina kuddar



lillebror

idag kommer fille ner till göteborg med sitt lag, så himla roligt! jag vill krama sönder honom men det är nog inte så populärt hos en sjuttonårig kille, då räknas jag nog som en pinsam storasyster - iaf värre än vanligt. men jag har saknat honom väldans mycket. tyvärr hinner jag inte se en enda av hans gruppspelsmatcher. men däremot är jag ledig under hans slutsspel så jag hoppas att det går bra för dom. äntligen är veckan här då jag får träffa min lilla familj och bara jobbar tre dagar. amazing.

saknar j som har åkt iväg på semester. trodde nog att det skulle bli enklare att sakna honom, att jag skulle bli van vid att han åker bort. men icke.

leave me alone

idag klippte jag min lugg och på väg därifrån hittade jag inte min mobiltelefon och hjärtat stannade. den fanns inte i väskan/jackfickan/frisörsalongen och jag kunde inte komma ihåg ifall jag haft den på vagnen. jag fick panik och tänkte att jag måste åka hem och försöka få kontakt med omvärlden dvs mats som alltid har en lösning.

väl på vagnen satte sig en creepy kille bredvid mig, han hade glott sönder mig på hållplatsen och nu trängde han in mig mot fönstret (så kändes det iaf). han var skitjobbig och ville inte fatta att jag inte ville snacka med honom. det enda jag satt o tänkte på var vart jag kunde ha tappat mobilen och hur jag skulle få kontakt med mats. och alla nummer, och alla sms och alla bilder som finns i min telefon och hur man spärrar och hur lång tid tar det innan man får en ny osv. men den här killen verkade ta mitt irriterade tonfall som en invit. aldrig har sträckan mellan redbergsplatsen - lägenheten tagit längre tid.

killen ville veta vart jag varit, vart jag skulle, om jag hade kille, mitt namn, om jag ville gå och ta en kaffe osv. jag sa först inget sen sa jag att jag inte hade lust att snacka, då la han sin äckliga lilla hand på min arm och jag blev riktigt förbannad. jag hatar när folk inte vill förstå att man inte har någon lust att socialisera med främlingar på vagnen. och jag gillar inte när främlingar tar på mig (jag är tjejen som en gång örfilat en kille på krogen för att han tog mig på rumpan, don't touch me).

så vitt jag vet kan han ju vara en mördare, våldtäktsman, psykopat osv. och såna vill jag helst inte beblanda mig med. paranoid som jag är hoppade jag av en hållplats innan min egentliga och förvissade mig om att han inte följde efter mig hem. sen hittade jag till min lättnad min mobil som låg kvar på bänken. thank god! kan ju slå fast att jag börjar få en lättare sinnesförvirring. och att jag inte vet en enda tjej som skulle göra samma sak som den äckliga killen, men tydligen så finns det ett flertal såna killar och av någon jvla anledning har jag stött på dem alltför många gånger.

som ett litet barn på julafton

idag känner jag mig som ett litet barn på julafton, förväntansfullt glad, för äntligen har det kommit.

paketet. från en plats långt borta.

jag hoppas att det lever upp till mina förväntningar. och att personen som ska få det också uppskattar det. om så inte är fallet tar jag det själv, moahahaha.



nu får det sluta regna smådjävlar. eller det kanske är bra att det regnar denna veckan så att solen kan skina på fille när han lirar boll nästa vecka. så hans supportrar kan slippa bli blöta vid sidlinjen. nästa vecka är dom här, och jag känner mig ännu mer som ett litet barn på julafton.


you and me

jag börjar tro att j känner mig bättre än jag trodde. och det förvånar mig. eller kanske inte, vi har ju umgåtts ett ganska så bra tag nu. men ändå. jag är ju inte en sån som man lär känna i en handvändning. kan vara lite svår på det sättet, men sån är jag. j vet inte allt om mig, och jag vet inte allt om honom och det är nog så det ska vara för jag har aldrig gillat tanken på att man ska veta ALLT om någon och att någon ska veta ALLT om en själv. det blir ju inte spännande då. lite mysterier måste få finnas. men jag fick en fin bok av j senast vi sågs, och det var verkligen en bok som jag skulle ha valt ut åt mig själv - perfect match. så lite känner han nog mig trots allt. det känns fint.


fishy

inatt kändes det som om jag sov i ett akvarium, jag har vaknat till och vattnet har porlat i takrännan utanför. jag gillar det ljudet och den känslan, allt känns lite avskärmat och mysigt. och det har varit fruktansvärt mysigt för jag har haft förmånen att ha sällskap av världens bästa. och nu vet jag att det kommer att kännas tomt och det kommer att vara svårt att sova utan honom för jag sover som bäst med honom bredvid mig.


102 dalmatiner

1. Exakt ålder? 22 år, 4 månader och 14 dagar
2. Var bor du? i göteborg.
3. Bor tillsammans med? ingen
4. Husdjur? elvis och vincent räknas halvt om halvt.
5. Färg på hus? smutsvitt
6. När är du född? 20 februari -87
7. Klass? jag är klasslös framtills våren.
8. När tar du studenten? Jag tog studenten -05.
9. Något jobb? sommarvik på posten, yay!
10. När ska du sova ikväll? ingen aning
11. Duschat idag? ja, jag duschar varje dag
13. Kramat någon idag? H
14. Pussat någon idag? nope
15. Vad har du ätit idag? brunch, och efter det avslagen cola
16. Dagens klädsel? shorts och linne, less is best
17. Dagens smink? inget
18. Dagens sötnos? H
19. Dagens roligaste? killen på centralen som ville sälja tågbiljetter till stockholm
20. Har du många vänner? jag har några fina vänner, desto fler kompisar
21. Hur många har du kysst? ingen aning, jag har varit ganska slösaktig med kyssar
22. Vem kramade du senast? H
23. Hur många ggr har du haft sex? ärligt talat vem fan vet det?
24. Hur många har varit otrogna med dig? en pojke men jag visste inte det förrän efteråt
25. Har du pojk-/flickvän? ja en fin pojkvän
26. Vem pratade du med i telefon senast? H
27. Vem fick du senast sms ifrån? styvpappan

FAVORIT:
28. Film? topp 5 just nu: life aquatic, donnie darko, kung fu hustle, shaun of  the dead, en långvarig förlovning
29. Låt? no song unheard med hellacopters eller fire med jimi hendrix kan vända vilken dålig dag som helst
30. Mat? farmors köttbullar eller tortellini med svampsås
31. Dryck? mjölk
32. Färg? blå
33. Stad? london, men jag drömmer även om paris och tokyo
34. Land? japan
35. Ämne i skolan? svenska, kulturhistoria och historia. sp for life!
36. Årstid? sensommar

SENASTE:
37. Personen du tänkte på? J
38. Personen du kysste? J
39. Gången du spydde? idag haha
40. Gången du grät? förra veckan nångång
41. Pizzan du åt? quattro utan skinka var det säkert
42. Gången du var i Göteborg? jag bor här så idag
43. Gången du var i Sthlm? i julas en snabbis
44. Gången du var full? i går var jag lite salongsberusad
45. Gången du var hög? hög på livet? igår
46. Personen som såg dig gråta? E

ANTINGEN ELLER:
47. Svart eller vitt? grått
48. Hund eller katt? hund
49. Ut och festa eller hemma och mysa? både och, beroende på sällskap
50. Tv-spel eller datorspel? tv-spel
51. Singel eller upptagen? upptagen
52. Lunarstom, helgon eller Playahead? har inte haft något av dem
53. Ragga eller bli uppraggad? beror på, jag gillar båda
54. Big Brother eller Paradise Hotel? bb
55. Svart hår eller blont? svart
56. Blåa ögon eller bruna? blått är flott
57. Choklad eller lakrits? lakrits
58. Göteborg eller Stockholm? gbg
59. Högerhänt eller vänsterhänt? högerhänt, men vänstehänt är häftigare
60. Coca cola eller fanta? coca cola
61. Pizza eller kebab? pizza, jag är ju grönskasätare
62. Randigt eller prickigt? prickigt
63. Älska eller älskas? älska och älskas
64. Leva eller dö? leva tills man dör

ANTAL:
65. Personer du älskar? några stycken, alla på olika sätt
66. Personer du hatar? det finns nog bara en som jag inte kan med
67. Personer som sagt jag älskar dig? tre pojkar och sen några fina vänner och min familj såklart
68. Personer du hånglat med inom en 24-timmars-period? två-tre, fyllespel/lekar är roligt
69. Glassar du ätit på en dag? ett glasspaket, hur många glassar är det?
70. Festivaler du varit på/ska på detta året? jag vill vill vill gå på way out west
80. Gånger du haft minnesluckor? det minns jag inte.
81. Personer du saknar just nu? J, familjen o alla som inte är gbg
82. Gånger ditt hjärta brustit? en gång ganska rejält

VEM:
83. Vill du kyssa nu? J såklart
84. Ska du träffa imorgon? J och sen vet man aldrig
85. Sjöng du senast för? mig själv
86. Hade du senast en msn konversation med? S
87. Spelade du tv-spel med senast? hm E och några till o jag vann
88. Vill du ta med på en romantisk resa nu? J
89. Vill du kasta en sten i huvudet på? den dumma o fega trubaduren
90. Förtjänar att dö? ingen förtjänar att dö
91. Vill du sova bredvid inatt? J såklart

VAD:
92. Gör dig glad?
roliga människor, omtanke, snällhet och överraskningar
93. Gör dig ledsen? att se andra ledsna, att sakna någon väldigt mycket
94. Vad vill du helst göra nu? må lite bättre
95. Önskar du att du slapp göra? sakna J för då vore han ju här
96. Vill du ha nu? lite svalare nätter
97. Önskar du dig i födelsedags present? vet inte det är så lång tid kvar
98. Längtar du till? lediga dagar och sovmorgon, att familjen ska komma ner och hälsa på. snart snart så.
99. Tycker du om dina betyg? dom är helt okej
100. Ångrar du i ditt liv? jag skulle vilja säga inget, för alla saker (dåliga och bra) har tagit mig hit där jag är idag men jag ångrar alla gånger då jag sårat någon eller inte stått upp för mig själv eller andra
101. Är det bästa som har hänt dig? det finns så många saker, men att flytta från västerås en är stor sak, och nu är J en annan
102. Hur mycket är klockan? 20.56 och jag ska snart titta på true blood.

poison

så vi var och brunchade. firade ett litet tre års jubileum. vänskap är alltid värt att firas. brunchen var bra till en början sen gick det snabbt utför. det var värmens fel antar jag. men vi blev matförgiftade, iaf lindrigt. H mådde illa men jag mådde så pass illa att jag rävade i en påse på drottningtorget - fancy eller inte men just då kunde jag ju inte bry mig mindre. sen var det bara att åka hem. kul. och nu har jag varit utslagen på min lediga dag med solsken och allt. fan vad ovärt. så jag antar att dagen kunde ha gått bättre. men nu mår jag i alla fall okej. siktar på en bättre morgondag. ja jävlar.


om jag nångång skulle uppnå den berusningsnivån som krävs för att jag ska sjunga
karaoke är det här den låt som jag skulle framföra.  

morgonstund har vad i mun? mozzarella

nu när jag lever ett så inrutat liv i veckorna med jobbet så håller rutinerna i sig på helgerna oxå. jag vet inte när jag somnade igår kväll men det var pretty late, men likväl så vaknade jag första gången vid halv sex och min hjärna säger upp o hoppa du ska till jobbet snart, sen så infinner sig den goa insikten i att det är lördag och jag kan sova vidare. så jag sover vidare till typ halv åtta och sen blir jag för rastlös och måste gå upp. fan saker måste ju hända det är lördag så nu sitter jag o väntar på att världen ska vakna till liv så att vi kan gå o äta brunch.  världen är ledsen just nu, och jag vill inte att hon ska vara det, för jag vill att hon ska vara lika lycklig som jag är just nu. att hon ska hitta någon fin precis som jag gjort. att det ska finnas mer än en fin kille i världen. men just nu verkar det som om att jag (hur fan lyckades jag med det egentligen?!) har lyckats fånga den enda fina.

jag säger bara...

CORONA CORONA


btw kan man få svininfluensa av corona, alltså kan den hänga med på flaskan hit till sverige? äh skitsamma det är värt det iaf. sjunger vidare påmin corona corona låt ute i solen nu. piz.

ps. låten är melodin till corina corina


syk

min mobil har blivit syk/sjuk/psyk - ja den mår dåligt. den söker efter olika nät typ hela tiden vilket gör att jag inte kan ringa (eller ringa långa samtal), skicka sms och de sms som skickas till mig kommer med en viss tidsfördröjning. jag gick till min telefonbutik och de gjorde en uppdatering o sa att förhoppningsvis ska den fungera nu, det gjorde den i typ 1,5 timme och nu psykar den igen. fan fan fan. så nu måste jag nog lämna in den o få en lånemobil. JAG VILL INTE. fan vad jag hatar när min teknologisaker inte fungerar för det visar ju bara hur beronde jag är av dem. plus att alla små fina, söta sms har försvunnit. blä. bajs. skit.

åh salem!

det här är så himla roligt. tycker jag iaf.
och hans små huvud-dansmoves påminner starkt om pojke jag gillar ;)



"When I see you can't stop smiling just want to hold on tight
I know that must be love no doubt
"


yep. jag har lyssnat på salem idag. på radion. mums

RSS 2.0